Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Daria Batschi-Beleca la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Daria Batschi-Beleca și interpretarea angelică la harpă l-au făcut pe Andi Moisescu să apese Golden Buzz Akara Dianne la "Românii au talent" 2021"A fost pasiune de la început și până la sfârșit", i-a spus Andi Moisescu unei acrobate la "Românii au talent" Laura Melu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Laura Melu a îmbinat muzica folclorică cu rockul și a impresionat audiența Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei

James Hetfield şi Kirk Hammett au sute de idei de piese pentru un nou album Metallica

Perioada de izolare a făcut mulţi artişti să îşi regăsească creativitatea şi să compună muzică într-un ritm nemaivăzut până acum. Lars Ulrich, toboşarul Metallica a lăsat să se înţeleagă că trupa ar pregăti un album nou prin primăvară, iar James Hetfield şi Kirk Hammet au deja sute de idei de piese gata. Avem detalii în articol.
James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cei 4 membri ai trupei Metallica au participat la un interviu SiriusXM pe 27 august, în cadrul emisiunii "Town Hall". Postul online de radio la care activează Howard Stern şi care a găzduit recent un concert Metallica i-a descusut pe artişti timp de mai bine de o oră via Zoom.

Solistul James Hetfield a declarat că pandemia a adus mari probleme industriei HoReCa, dar şi celei muzicale. A vorbit şi despre faptul că artiştii au două ipostaze în viaţă: în turneu sau compunând muzică. A doua variantă a fost cea aleasă de metalişti.

Muzicianul s-a declarat încântat că a putut petrece mai mult timp acasă cu familia în Colorado, dar şi cu prietenii. A practicat activităţi la exterior şi s-a implicat în comunitatea locală, chemând lumea la grătar şi la excursii montane. Vă reamintim că Metallica este prima mare trupă care face parte din proiectul Encore Drive-In Nights, cu o serie de concerte live difuzate la cinematografele drive in din SUA. Primul de acest gen a avut loc pe 29 august.

Hetfield a spus şi că a scris o sumedenie de versuri şi a compus riff-uri pentru noul album, "tone de material", pentru a îl cita exact. În acelaşi interviu, chitaristul Kirk Hammett a declarat că are peste 600 de idei pentru următorul album Metallica. Au trecut 4 ani de la "Hardwired... to Self-Destruct" şi e momentul pentru o nouă provocare. Aflăm că muzicienii au întâlniri săptămânale via apel video şi au discutat despre un nou disc. Nu cumva Hammett şi-a găsit telefonul acela pierdut cu sute de riff-uri şi idei de piese (se întâmpla în 2014-2015)?!

Hammett nu a contribuit cu nici o piesă şi nu a avut input creativ la "Hardwired". Hetfield susţine că Kirk nu a fost prezent în studio pe durata înregistrărilor, având probleme personale. Între timp într-un alt interviu recent cu revista GQ, toboşarul Lars Ulrich a numit piesa care l-a făcut să vrea să fie într-o trupă. E vorba despre "It's Electric" de la trupa Diamond Head. Ulterior avea să o repete de mii de ori în subsolul său. De altfel Metallica a realizat un cover pentru "Am I Evil" de la Diamond Head în 1984.

Metallica a dezvăluit recent şi cu ce trupe s-a şicanat în anii '80 şi secretul longevităţii trupei. Grupul a concertat în România pe 14 august 2019, în faţa a zeci de mii de fani, pe Arena Naţională.

Citește mai multe despre James HetfieldKirk HammettLars UlrichMetallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Actorul principal din "Black Panther" a murit; Chadwick Boseman avea 43 de ani

Chadwick Boseman, actorul principal din filmul "Black Panther" a murit ieri, 28 august. Avea doar 43 de ani şi a...

Închide