Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

James Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor"

Impresionanta colecție de mașini a lui James Hetfield, "Reclaimed Rust", este expusă în integralitate la Muzeul Petersen, unul dintre cele mai mari muzee auto din lume. Deși este onorat că mașinile lui pot fi admirate în acest prestigios muzeu, vocalistul Metallica a mărturisit că i se face uneori dor să le conducă.
James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecție

James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecție │ FOTO: Petersen Automotive Museum

Între James Hetfield și mașinile lui de colecție este o legătură emoțională foarte puternică. Pentru vocalistul Metallica, ele sunt o formă de libertate și expresie a pasiunii celor care le-au creat, într-un mod similar putând fi descrisă și relația sa cu muzica.

Nu e de mirare, astfel, că donația pe care acesta a făcut-o în 2019 Muzeului Petersen a fost una bine cumpănită. Hetfield și-a dorit ca toate cele 10 mașini din colecția "Reclaimed Rust" să rămână în această formă, fiind foarte important pentru el ca automobilele respective să nu ajungă la proprietari diferiți printr-o eventuală licitație.

James Hetfield: "Sunt extrem de recunoscător pentru faptul că Muzeul Petersen a putut să preia întreaga mea colecție"

"Am avut o viziune, ca la un moment dat să nu mai fie nevoie să am grijă de aceste mașini...când ai aceste mașini, ele ajung să te dețină pe tine. E nevoie de mult timp și mult efort să menții aceste mașini într-o stare bună, funcțională. Urma ca fie să le scot la licitație, fie să le donez. Ceea ce s-a și întâmplat, de fapt.

Sunt extrem de recunoscător pentru faptul că Muzeul Petersen a putut să preia întreaga mea colecție. Ăsta era unul dintre lucrurile care m-ar fi dezamăgit, că mașinile ar fi putut intra la licitație și apoi ar fi ajuns la proprietari diferiți și nu ar mai fi fost toate împreună, nu ar mai fi făcut parte dintr-o colecție. Cred că s-a aflat cât de important era lucrul ăsta pentru mine și s-au oferit să ia întreaga colecție. Am fost încântat. În ce privește prestigiul Muzeului Petersen și faptul că am o colecție de mașini acolo, asta e o onoare uriașă. Chiar este", a declarat James Hetfield.

Pe 28 iulie a fost lansată cartea "Reclaimed Rust: The Four-Wheeled Creations Of James Hetfield", în care sunt prezentate mașinile rare, făcute pe comandă, ale vocalistului, precum un Voodoo Priest bazat pe modelul Lincoln Zephyr din 1937 și un Ford din 1936 numit Iron Fist.

James Hetfield: "Mi-e dor să conduc anumite mașini și pur și simplu să fiu în preajma lor"

Întrebat de MotorTrend dacă îi este dor de vreo mașină din colecția sa, Hetfield a mărturisit cu sinceritate că și-ar dori să le mai poată conduce pe unele dintre ele.

"Pot să mă uit la ele în carte în fiecare zi. Dar da, mi-e dor să conduc anumite mașini și pur și simplu să fiu în preajma lor, dar, știi cum e, și-au îndeplinit scopul. Am avut oportunitatea de a fi creativ. Am putut să ajut alți oameni să fie creativi, persoane ca Robert Roling și Scott Mugford și Josh Mills, the De Leys [persoane care au contribuit la realizarea design-ului pe comandă]. (...) Acum pot admira aceste mașini și alte persoane."

"Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection" poate fi admirată, așadar, la Petersen Automotive Museum din Los Angeles, unul dintre cele mai mari muzee auto din lume și totodată o organizație nonprofit specializată în istoria automobilelor și programe educaționale conexe. Detalii suplimentare despre această colecție au fost oferite chiar de către James Hetfield într-un clip de prezentare, ce poate fi urmărit mai jos.

VIDEO: James Hetfield vorbește despre colecția sa de mașini

Citește mai multe despre James HetfieldMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare

Gărâna Jazz Festival 2020 se pregătește să dea startul celei de-a XXIV-a ediții pe 6 august, începând cu ora 18:00....

Închide