Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Începe Festivalul Internaţional George Enescu; Gala de deschidere are loc pe 29 august, transmisă de TVR

Festivalul Internaţional George Enescu îşi va desfăşura etapa competiţională începând cu 29 august 2020. 205 tineri muzicieni se află în cursă, odată cu reorganizarea evenimentului în format online, din cauza pandemiei Covid-19. 272 de muzicieni au trecut prin preselecţia din iunie. Detalii despre eveniment şi gala de deschidere aflaţi din articol.

Publicat

pe

Poster Festivalul George Enescu 2020 Concurs
Poster Festivalul George Enescu 2020 Concurs │ FOTO: George Enescu

Televiziunea Română va transmite în direct concertul care va deschide pe 29 august de la ora 18:00 Concursul International "George Enescu 2020". Posturile TVR, TVR HD şi TVR Internaţional vor transmite în direct gala de la Ateneul Român. Cei care nu prind în direct transmisiunea au varianta reluării de pe TVR 3 de la ora 21:30. Evenimentul include prezentarea în premieră mondială a triplului concert pentru vioară, violoncel şi pian, op. 169 "Brahmsodia", compus de Dan Dediu pentru această ediţie a Festivalului.

Triplul Concert va fi interpretat de trei laureaţi din ediţiile anterioare ale Festivalului: Gyehee Kim (vioară, 2016), Valentin Răduţiu (violoncel, 2011) şi Victoria Vassilenko (pian, 2016). Aceştia sunt acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijată de Josep Caballé Domenech.

Concursul începe la ora 18:00 în Sala Ateneului din Capitală, fără public de această dată. Concertul din deschidere este susţinut de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusă de dirijorul Joseph Caballe Domenech. În program se află 3 opere muzicale, dintre care 2 sunt la prima audiţie. Pe lângă transmisiunea de pa TVR, veţi putea asculta concertul pe Radio România Muzical şi să îl urmăriţi online pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Festivalul Internaţional George Enescu, etapa Concurs este împărţit în două etape: prima are loc între 29 august şi 20 septembrie, iar semifinalele şi finalele fiecărei secţiuni au loc în luna mai a anului viitor pe scena Ateneului Român. Faza desfăşurată în august şi septembrie 2020 implică recitalurile candidaţilor pentru primele etape de concurs, cei 205 tineri muzicieni amintiţi mai sus. Proba de violocel se desfăşoară între 30 august şi 3 septembrie, iar cea de vioară între 5 şi 9 septembrie. Cea de pian are loc între 11 şi 15 septembrie. Toate interpretările se pot vedea în această perioadă pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Faza a doua se desfăşoară între 12 şi 23 mai 2021. Premiile oferite sunt în valoare de 100.000 de euro, iar la secţiunea compoziţie apare un premiu nou, pentru originalitate, de 5000 de euro.

Comentează

Trending