Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020

Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO

Producătorii Eurovision Song Contest duc efervescența celui mai longeviv concurs muzical dincolo de granițele continentului. De anul viitor, americanii se vor bucura de propriul lor Eurovision, denumit "American Song Contest".

A doua semifinală Eurovision 2019 (foto: Thomas Hanses)

Europenii cuceresc America. Dacă până acum, divertismentul american era pentru mulți un reper și un exemplu de urmat, vântul a început să sufle și în pânzele noastre, ale europenilor. Mai exact, Eurovision Song Contest va avea și o versiune americană, după un format similar celui original, a cărui primă ediție avea loc în 1956.

American Song Contest va fi produs de echipa creativă a Eurovision - Anders Lenhoff, Christer Björkman, Ola Melzig și Peter Settman - împreună cu Ben Silverman, copreședinte al NBC Entertainment și Universal Media Studios și omul din spatele unor seriale precum "The Office", "Jane The Virgin", "Ugly Betty".

"Versiunea americană a Eurovision va fi diferită de orice s-a văzut până acum la televiziunea din SUA"

"Imaginați-vă cum ar fi dacă muzica ar fi un sport olimpic și artiști din întreaga lume ar intra în competiție pentru a câștiga aurul. Ăsta este concursul Eurovision Song Contest. Versiunea americană va fi diferită de orice s-a văzut până acum la televiziunea din SUA, îmbinând nebunia și entuziasmul turneului de baschet March Madness și playoff-urile NFL cu frumusețea și arta unor prestații de primă linie. American Song Contest este o competiție care se întâmplă să fie televizată și nu un concurs creat pentru a face un show de televiziune. Se poate înscrie orice artist, indiferent dacă este amator sau semnat la o mare casă de discuri. Nimeni nu e exclus din competiție", a declarat Anders Lenhoff.

Competiția propriu-zisă va fi precedată de American Song Contest Academy, în cadrul căreia un juriu format din artiști și profesioniști în domeniu vor selecta concurenții care vor reprezenta fiecare din cele 50 de state americane. Vor fi difuzate câte 5-10 episoade din etapele eliminatorii, urmând apoi semifinalele și Marea Finală. Prima ediție a American Song Contest va fi difuzată în 2021.

"Spectacolul este impresionant. Este o celebrare pură a celei mai bune muzici și ce e mai bun din ceea ce-ți poate oferi muzica, show-ul fiind produs de o elită de oameni scoliți în arta producției. Eurovision Song Contest a demonstrat că un show poate uni țări diferite și artiști pentru câteva nopți, în fiecare an, pentru a ne concentra asupra iubirii reciproce și a respectului pentru muzică", a declarat Ben Silverman.

VIDEO Trailer: American Song Contest

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jared Leto îl va interpreta pe Andy Warhol într-o viitoare peliculă cinematografică

Vestea a fost confirmată de Leto pe paginile sale de socializare. Găsești mai multe detalii în articol.

Închide