Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Eddie Vedder a evidențiat legătura dintre versuri întunecate, grunge și realitate la podcastul fiicei lui Chris Cornell

Lily Cornell Silver l-a intervievat pe Eddie Vedder în cadrul podcastului ei, Mind Wide Open, în cadrul căruia se discută despre probleme de sănătate mintală și alte subiecte conexe. Vocalistul Pearl Jam a vorbit cu acest prilej despre autenticitatea versurilor din muzica grunge, subliniind faptul că inspirația pentru multe piese depresive ajunse populare a venit din viața reală a artiștilor.

Publicat

pe

Eddie Vedder în podcastul lui Lily Cornell
Eddie Vedder în podcastul lui Lily Cornell

La 3 ani de la moartea tatălui ei, Lily Cornell Silver a hotărât să aprofundeze mai mult subiecte sensibile precum depresia și problemele de sănătate mintală, dorind să le ofere un sprijin celor care trec prin astfel de dificultăți. A lansat astfel un podcasat, intitulat Mind Wide Open, în cadrul căruia l-a avut recent invitat pe Eddie Vedder.

Vocalistul Pearl Jam, ce i-a fost apropiat lui Chris Cornell, a vorbit despre felul în care muzica a reprezentat pentru ei un refugiu în clipele dificile, evidențiind astfel cât de reale sunt versurile întunecate din muzica grunge.

"Eu și tatăl tău, vorbeam despre muzică sau artă ca despre o formă de defulare sau un loc, cred că i se spune homeostază, prin care poți ajunge la acel nivel la care să te simți energizat și să-ți golești mintea. El (tatăl tău) a avut muzica în viața lui și a scris niște versuri întunecate. Versurile lui Kurt [Cobain] sunt întunecate. Versurile lui Layne [Staley] erau întunecate.

Ăștia nu erau oameni care să spună: <<O să mă prefac acum că scriu o piesă întunecată>>. Acele lucruri erau reale pentru toată lumea."

Eddie Vedder a amintit apoi cât de autentică a fost mișcarea grunge, mulți oameni regăsindu-se în versuri.

"Cred că mulți au luat-o personal, pentru că spuneau: <<Da, noi nu glumim...chestiile astea sunt chiar heavy>>. Și cred că de asta le plăcea tuturor, e ca și cum ar fi avut nevoie de piesele alea. Oamenii spuneau: <<Da, tipul ăsta vorbește pentru mine>>."

Vocalistul Pearl Jam a realizat apoi că foarte mulți oameni s-au regăsit și în versurile sale, care au fost la început destul de depresive.

"Îmi amintesc de primul nostru album, pentru că sunt niște compoziții apăsătoare acolo, și mă gândesc: <<Wow, e oarecum deprimant faptul că zeci de milioane de oameni se identifică cu piesele astea>>", a spus râzând Eddie Vedder.

Mai jos puteți asculta podcastul integral, publicat pe canalul oficial de Instagram al lui Lily Cornell Silver. În cadrul discuției, cei doi ating și subiecte precum sănătatea mintală în pandemie, rasism și decizii politice.

VIDEO: Lily Cornell Silver îl intervievează pe Eddie Vedder

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Albumul postum al lui Chris Cornell, "No One Sings Like You Anymore", va avea o continuare

Într-un nou interviu, Vicky Cornell, soția regretatului muzician, a dezvăluit că încă mai are multă muzică pusă deoparte și intenționează să lanseze un al doilea volum pentru albumul "No One Sings Like You Anymore". Detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Chris Cornell – The Promise (Theatrical Version)
Chris Cornell – The Promise (Theatrical Version)

În luna decembrie a anului trecut, familia lui Chris Cornell a lansat un album postum al artistului, axat pe coveruri ale pieselor unor nume mari. E vorba despre John Lennon, Prince, Janis Joplin şi mulţi alţii. "No One Sings Like You Anymore" este o colecție ce onorează artiștii și cântecele care l-au inspirat pe Chris Cornell. Materialul a fost înregistrat în 2016 și este ultimul album de studio complet finalizat al artistului. Dacă piesele pot fi deja ascultate pe serviciile de streaming, o variantă fizică a albumului urmează să fie lansată pe 19 martie 2021.

Acum, soția lui Chris Cornell le-a dat o veste bună fanilor. Invitată în cadrul emisiunii The Rizzuto Show, Vicky a dezvăluit că va continua să onoreze memoria artistului cu o nouă lansare. Este vorba de cel de-al doilea volum al materialului "No One Sings Like You Anymore".

"Există un al doilea volum. Ce a făcut ca primul volum să fie atât de special este faptul că el l-a masterizat și l-a împărțit. Totul este Chris de la început până la sfârșit. Și celălalt, volumul doi, a fost masterizat, dar nu și împărțit.

Suntem binecuvântați pentru că a fost un scriitor atât de prolific și ne-a lăsat multă muzică. Nu într-o formă complet finisată, dar avem cu ce să lucrăm, iar ștampila Cornell este peste tot, ceea ce este cu adevărat special. Deci, există multă muzică", a declarat Vicky Cornell.

În altă ordine de idei, Toni Cornell, fiica muzicianului, a marcat împlinirea a 30 de ani de la apariția piesei "Hunger Strike" cu un mesaj dedicat tatălui său. Mai mult, tânăra a și interpretat un fragment din această piesă din repertoriul  Temple of Dog, trupă fondată de Chris Cornell.

VIDEO: Vicky Cornell în emisiunea The Rizzuto Show

Citește în continuare

Muzică nouă

Fiica lui Chris Cornell i-a adus un nou omagiu tatălui ei - VIDEO

Toni Cornell a marcat împlinirea a 30 de ani de la apariția piesei "Hunger Strike" cu un mesaj emoționant. Fiica regretatului Chris Cornell a împărtășit cu acest prilej și un fragment din coverul înregistrat anul trecut după această melodie a trupei Temple of the Dog.

Publicat

pe

Toni Cornell
Toni Cornell │ FOTO: Captură YouTube

Toni a marcat împlinirea a 30 de ani de la apariția piesei "Hunger Strike" cu un mesaj dedicat tatălui său. Tânăra de 15 ani a mărturisit că aceasta este una dintre melodiile ei preferate din repertoriul regretatului vocalist Soundgarden, Audioslave și Temple of the Dog.

""Hunger Strike" era lansată în urmă cu 30 de ani. Nu este doar una dintre cele mai memorabile piese ale tuturor timpurilor, ci și una dintre preferatele mele. Am înregistrat-o pentru Music Lives în Aprilie 2020, pentru a strânge bani necesari combaterii COVID-19, dar am înregistrat-o și ca un omagiu pentru tatăl meu, care are fi fost cu siguranță prima persoană care ar fi făcut tot ce i-ar fi stat în putință pentru a ajuta.

Te iubesc, tată, și sunt foarte mândră de ceea ce ai creat, cine ești și toate lucrurile în care ai crezut. Pentru mine, piesa asta este reprezentativă pentru tot ceea ce ai fost."

VIDEO: Toni Cornell cântând un fragment din piesa "Hunger Strike"

În luna aprilie, Toni Cornell a participat la un eveniment caritabil, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru lupta împotriva COVID-19. Toni a interpretat atunci această piesă din repertoriul Temple of Dog, trupă fondată de Chris Cornell. Ca și acum, momentul a fost dedicat tatălui ei.

Chris Cornell, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge, a murit pe 18 mai 2017, la vârsta de doar 52 de ani. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Citește în continuare

Albume noi

Albumul postum al lui lui Chris Cornell a fost lansat: "No One Sings Like You Anymore"

Familia lui Chris Cornell a lansat pe 11 decembrie un nou album postum al artistului, axat pe coveruri ale pieselor unor nume mari. E vorba despre John Lennon, Prince, Janis Joplin şi mulţi alţii. Acest LP a fost înregistrat de către Cornell în 2016 şi câteva piese se pot asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta album Chris Cornell No One Sings Like You Anymore
Coperta album Chris Cornell No One Sings Like You Anymore │ FOTO: Chris Cornell

Chris Cornell a încetat din viaţă în mai 2017, la vârsta de 52 de ani. "No One Sings Like You Anymore" este ultimul său album şi care oferă "o privire personală spre artiştii preferaţi ai lui Chris şi melodiile care l-au atins". Solistul Soundgarden şi Audioslave a fost cunoscut şi pentru cariera sa solo, care a cuprins 4 albume. Se remarcă hitul din 2006, "You Know My Name", piesa compusă pentru primul film James Bond cu Daniel Craig, "Casino Royale". Cât despre noul LP, el a fost înregistrat în 2016 alături de producătorul Brendan O'Brien.

Acesta mixase legendarul album Soundgarden "Superunknown" şi a produs albume pentru Pearl Jam, Bruce Springsteen şi AC/DC. Cornell s-a dovedit a fi prolific pe acest material discografic, cântând la toate instrumentele şi realizând coveruri după "Nothing Compares 2U" a lui Prince, dar şi "The Wheels" a lui John Lennon. Pe disc se aude şi o variantă ceva mai blues a lui "Stay With Me Baby", piesă a lui Lorraine Ellisson. Aceasta s-a auzit deja în cadrul serialului HBO "Vinyl" produs de Martin Scorsese şi Mick Jagger.

Poate cel mai interesant cover de pe albumul postum este cel al piesei Guns N' Roses "Patience", lansat deja în iulie 2020. Dacă piesele pot fi deja ascultate pe serviciile de streaming, ei bine o ediţie fizică a albumului urmează să fie lansată în martie 2021.

Văduva lui Cornell a declarat următoarele:

Albumul este atât de special, pentru că este o operă de artă completă, pe care Chris a creat-o de la început până la sfârşit. De abia aştepta să îl lanseze. Momentul este dulce-amar, pentru că el ar trebui să fie aici şi să facă acest lucru, dar cu durere de inimă şi bucurie vrem să împărţim cu voi acest album special. Noi toţi am putea avea nevoie de vocea lui pentru a ne vindeca şi ridică în acest an, în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Sunt atât de mândră de el şi de acest disc uimitor, care pentru mine ilustrează de ce el va fi mereu iubit, onorat şi considerat una dintre cele mai mari voci ale vremurilor noastre.

Pe parcursul anului am putut să o ascultăm şi pe fiica lui Chris, Toni cântând coveruri după Pearl Jam şi alte formaţii mari.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending