Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor

Eddie Vedder a evidențiat legătura dintre versuri întunecate, grunge și realitate la podcastul fiicei lui Chris Cornell

Lily Cornell Silver l-a intervievat pe Eddie Vedder în cadrul podcastului ei, Mind Wide Open, în cadrul căruia se discută despre probleme de sănătate mintală și alte subiecte conexe. Vocalistul Pearl Jam a vorbit cu acest prilej despre autenticitatea versurilor din muzica grunge, subliniind faptul că inspirația pentru multe piese depresive ajunse populare a venit din viața reală a artiștilor.
Eddie Vedder în podcastul lui Lily Cornell

Eddie Vedder în podcastul lui Lily Cornell

La 3 ani de la moartea tatălui ei, Lily Cornell Silver a hotărât să aprofundeze mai mult subiecte sensibile precum depresia și problemele de sănătate mintală, dorind să le ofere un sprijin celor care trec prin astfel de dificultăți. A lansat astfel un podcasat, intitulat Mind Wide Open, în cadrul căruia l-a avut recent invitat pe Eddie Vedder.

Vocalistul Pearl Jam, ce i-a fost apropiat lui Chris Cornell, a vorbit despre felul în care muzica a reprezentat pentru ei un refugiu în clipele dificile, evidențiind astfel cât de reale sunt versurile întunecate din muzica grunge.

"Eu și tatăl tău, vorbeam despre muzică sau artă ca despre o formă de defulare sau un loc, cred că i se spune homeostază, prin care poți ajunge la acel nivel la care să te simți energizat și să-ți golești mintea. El (tatăl tău) a avut muzica în viața lui și a scris niște versuri întunecate. Versurile lui Kurt [Cobain] sunt întunecate. Versurile lui Layne [Staley] erau întunecate.

Ăștia nu erau oameni care să spună: <<O să mă prefac acum că scriu o piesă întunecată>>. Acele lucruri erau reale pentru toată lumea."

Eddie Vedder a amintit apoi cât de autentică a fost mișcarea grunge, mulți oameni regăsindu-se în versuri.

"Cred că mulți au luat-o personal, pentru că spuneau: <<Da, noi nu glumim...chestiile astea sunt chiar heavy>>. Și cred că de asta le plăcea tuturor, e ca și cum ar fi avut nevoie de piesele alea. Oamenii spuneau: <<Da, tipul ăsta vorbește pentru mine>>."

Vocalistul Pearl Jam a realizat apoi că foarte mulți oameni s-au regăsit și în versurile sale, care au fost la început destul de depresive.

"Îmi amintesc de primul nostru album, pentru că sunt niște compoziții apăsătoare acolo, și mă gândesc: <<Wow, e oarecum deprimant faptul că zeci de milioane de oameni se identifică cu piesele astea>>", a spus râzând Eddie Vedder.

Mai jos puteți asculta podcastul integral, publicat pe canalul oficial de Instagram al lui Lily Cornell Silver. În cadrul discuției, cei doi ating și subiecte precum sănătatea mintală în pandemie, rasism și decizii politice.

VIDEO: Lily Cornell Silver îl intervievează pe Eddie Vedder

Citește mai multe despre Chris CornellEddie VedderPearl Jam
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Amy Lee (Evanescence) explică mesajul noului album "The Bitter Truth": "Sunt îngrijorată în privința minciunilor care ni se vând"

Amy Lee a dezvăluit în cadrul unui interviu ce a dorit să transmită publicului prin titlul albumului "The Bitter Truth"...

Închide