Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Imagine DragonsImagine Dragons sărbătorește un deceniu de activitate cu muzică nouă - TEASER Rianna Rusu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Rianna Rusu a ridicat juriul în picioare cu vocea sa - VIDEO Diana Butan la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Diana Butan a dus echilibristica la un alt nivel - VIDEO Smiley a cerut sfaturi de la doi "tătici de fete", Bobonete și Răzvan Fodor, în noua lui emisiune online, "8, 8 și ceva, FIX" A murit Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo. Muzicianul a avut COVID-19 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!"

Conținutul pentru adulți din muzică e problematic, Cardi B și Nicki Minaj sunt dependente de atenție, crede Cee Lo Green

Muzica a devenit o platformă de promovare a conținutului pentru adulți, totul în goana pentru succes și atenție, e de părere CeeLo Green, care a ridicat de curând această problemă. Din perspectiva artistului, ar trebui să existe "un loc și un moment anume" pentru astfel de conținut, acuzându-le pe Cardi B și Nicki Minaj de promovarea unor stereotipuri cu impact negativ asupra percepției realității.
Nicki Minaj / Cee Lo Green / Cardi B

Nicki Minaj / Cee Lo Green / Cardi B

CeeLo Green, autorul hitului "Crazy" premiat cu Grammy în 2007, a vorbit în cadrul unui interviu despre iubirea sa pentru muzica pop mai veche, analizând starea actuală a zonei comerciale a industriei. Din perspectiva muzicianului, alunecarea spre sexualitate a depășit anumite limite, acest lucru fiind dezamăgitor.

CeeLo Green: "Muzica este lipsită de orice rușine, este pură sălbăticie"

"O mare parte din muzica contemporană este nepotrivită și dezamăgitoare la nivel personal și moral. A existat o perioadă de timp în care eram suficient de pricepuți încât să codificăm anumite lucruri. Le puteam vorbi celor cărora ne adresam printr-un anume stil de limbaj. Dar acum muzica este lipsită de orice rușine, este pură sălbăticie", a apreciat CeeLo în discuția sa cu editorii revistei Far Out.

Artistul a subliniat că avem anumite responsabilități, ca adulți, iar stereotipurile promovate în muzică nu sunt exemple de urmat.

CeeLo Green: "Ar trebui să existe un loc și un moment anume pentru conținutul destinat adulților"

"Suntem adulți. Ar trebui să existe un loc și un moment anume pentru conținutul destinat adulților. Ca adulți și artiști, ar trebui măcar să încercăm să fim parteneri ai responsabilității celorlalți, într-o anumită măsură. Stereotipurile care sunt apreciate și perpetuate ajung, în definitiv, să construiască percepția noastră asupra realității. Te face să simți că nu mai aparții acelei realități și asta a cauzat o mulțime de probleme."

CeeLo le-a adus apoi în discuție pe Nicki Minaj, Cardi B și Megan Thee Stallion, care promovează stereotipuri ce alterează percepția realității.

CeeLo Green: "Cardi B și Megan Thee Stallion, toate fac mai mult sau mai puțin cam aceleași gesturi cu tentă sexuală, pentru a acapara atenția"

"Ai persoane influente, cum e Nicki Minaj sau cineva care e acolo în frunte: are succes, vizibilitate, o platformă de fani. Nicki ar putea fi atât de eficientă în moduri mult mai constructive, dar se simte o disperare.

Atenția este, de asemenea, un drog, iar competiția este pretutindeni. Cardi B și Megan Thee Stallion, toate fac mai mult sau mai puțin cam aceleași gesturi cu tentă sexuală, pentru a acapara atenția. Înțeleg ideea de femeie independentă și în control, divina feminitate și expresie sexuală. Înțeleg toate astea, dar vin cu ce cost?"

Comentariile lui CeeLo Green vin în contextul recentei lansări a piesei "WAP", o colaborare a lui Cardi B cu Megan Thee Stallion ce a ajuns la 75 de milioane de vizualizări în doar 5 zile. În România, piesa e pe locul 20 în topul YouTube Trending.

Citește mai multe despre Cardi BCeeLo GreenNicki Minaj
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metallica lansează o gamă de bocanci; banii din vânzări vor avea un scop caritabil

Metallica și compania de încălțăminte Wolverine și-au unit forțele pentru a crea două perechi de bocanci, inspirate de cunoscuta trupă....

Închide