Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo, în videoclipul ”Nu mă lăsa să-mi fie dor”A murit Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo. Muzicianul a avut COVID-19 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021)

Concertele în interior revin de la 1 septembrie și se redeschid teatrele și cinematografele, cu respectarea unor condiții

De la 1 septembrie, vor fi permise concertele și spectacolele din spații închise. Vor fi redeschise, de asemenea, teatrele și cinematografele, precum și restaurantele și cafenelele. Activitatea va putea fi reluată numai cu respectarea unor condiții, în noua hotărâre a Comitetului de Urgență oferindu-se detalii și cu privire la concertele drive-in și activitatea cluburilor.

Concertul de Crăciun Ștefan Bănică de pe 15 decembrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După o îndelungată perioadă în care spațiile de concerte și cinematografele au fost închise, iar teatrele și-au suspendat activitatea, evenimentele artistice, culturale și de divertisment desfășurate în interior vor fi reluate de la 1 septembrie, în baza respectării unor condiții.

Reguli aplicate de la 1 septembrie 2020 pentru concertele în interior, teatre și cinematografe

Potrivit Hotărârii Nr. 43 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, text disponibil integral pe Agerpres, se va permite organizarea de spectacole şi/sau concerte, dar numai la jumătate din capacitatea maximă a spaţiului. Se va ține cont și de numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 din ultimele 14 zile. Dacă procentul este ridicat și se depășește limita stabilită legal, evenimentele de interior nu vor putea avea loc nici măcar la capacitate redusă.

"Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 % din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/municipiul Bucureşti este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori", este specificat în textul Hotărârii 43.

Restaurantele și cafenelele se vor redeschide și ele de la 1 septembrie, însă "numai în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori".

În ce condiții se vor desfășura concertele drive-in de la 1 septembrie

În noua hotărâre, sunt oferite detalii și cu privire la concertele de tip drive-in. Acestea se vor putea desfășura "numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane".

Care e limita de spectatori la concertele, spectacolele, festivalurile publice sau private și evenimente culturale în aer liber

De la 1 septembrie, vor fi permise în continuare evenimentele în aer liber. Acestea se vor putea desfășura "cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie". Limita de 500 de participanți, stabilită la 1 iunie, se păstrează astfel și de la 1 septembrie.

Cluburile, discotecile și barurile rămân închise

Măsurile anti-coronavirus rămân la fel de aspre pentru cluburi, discoteci și baruri. Activitatea acestora rămâne suspendată și după 1 septembrie.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Travis Scott lansează piesa "The Plan" pentru coloana sonoră a filmului "TENET"

Toată lumea vorbeşte în aceste zile despre "TENET", cel mai nou blockbuster al lui Christopher Nolan şi primul mare film...

Închide