Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Cinematografele pe apă ar putea deveni noul trend în industria divertismentului

Plimbare cu barca sau vizionarea unui film? Ei bine, câteva țări s-au gândit să îmbine cele două activități, demers venit în contextul pandemiei de coronavirus. Găsești mai multe detalii în articol.
Public la concert pe Arena Națională (2019)

Public la concert pe Arena Națională (2019)

După concertele în aer liber, drive-in, bike-in sau în piscine goale, o nouă idee a luat naștere. Cinematografele "plutitoare" iau cu asalt domeniul entertainment-ului, fiind programate de lansare săptămânile viitoare în țări precum Marea Britanie, Italia, Israel, Canada și SUA.

Londra, Birmingham și Liverpool sunt primele orașe din Marea Britanie ce vor oferi oamenilor o experiență în premieră. Spectatorii, așezați la o distanță corespunzătoare, vor viziona din bărci o selecție de filme vechi și noi. Cinematograful londonez, amplasat pe Regent's Canal din Piața Mercant (Paddington), va avea 16 bărci care asigură locuri pentru până la 128 de persoane. Filmele din program includ "Toy Story", "The Lion King" și musical-urile "Rocketman" și "The Greatest Showman".

De asemenea, Italia le va oferi cetățenilor săi un spațiu plutitor și eco-friendly. Organizat de companiile TimVision și Eur Spa, cinematograful pe ape va fi găzduit de parcul Lago dell'EUR din Roma.

"În timpul izolării, când visam cu toții să ieșim în aer liber, am primit numeroase cereri de la persoane care doreau să organizăm evenimente drive-in. Dar nu ne-a plăcut ideea ca oamenii să treacă de la a fi blocați în casele lor la a sta închiși în mașinile lor. Așa că ne-am gândit la un spațiu natural pentru a proiecta filme", a spus Gianluca Giannelli, regizor și unul dintre creatorii cinematografului plutitor din Italia.

Aceeași inițiativă a avut loc în Parcul Yarkon din Tel Aviv. Pe 20 august, s-a desfășurat un test pentru a vedea dacă acest tip de cinematograf va fi un succes. Au participat în jur de 200 de persoane, așezate în 70 de bărci și au vizionat filmul "Paddington 2".

VIDEO: Cinematograful pe apele din Parcul Yarkom (Tel Aviv):

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
VIDEO: Jon Bon Jovi a realizat un cover după un hit The Killers

Jon Bon Jovi a susținut recent un livestream în scopuri caritabile, cu acest prilej realizând un cover inedit. Acompaniat de...

Închide