Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Basistul Guns N' Roses despre adicțiile sale: "Ajunsesem să beau aproape 4 litri de votcă pe zi"

Invitat în podcastul "Mind Wide Open", găzduit de fiica cea mare a lui Chris Cornell, Duff McKagan a vorbit deschis despre aspectele mai puțin plăcute ale vieții sale. Muzicianul a abordat subiecte precum depresia, anxietatea și dependențele. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Duff McKagan și Lily Cornell Silver în cadrul podcastului "Mind Wide Open"
Duff McKagan și Lily Cornell Silver în cadrul podcastului "Mind Wide Open" │ FOTO: instagram.com/lilycornellsilver/ www.instagram.com

La sfârșitul lunii mai, Lily Cornell-Silver a dezvăluit noua sa inițiativă. Podcastul, intitulat "Mind Wide Open", este constituit dintr-o succesiune de interviuri concentrate pe subiecte cheie despre sănătatea mintală. Silver a spus că podcastul va avea o serie de invitați, de la profesioniști în domeniul sănătății mintale, personalități publice, colegi și alții care vor împărtăși poveștile și luptele lor, oferind, de asemenea, cunoștințe și sfaturi. Cel mai recent invitat a fost basistul Guns N' Roses, care a vorbit despre luptele sale cu dependența și anxietatea în timpul episodului ce a avut premiera luni, 10 august.

McKagan nu s-a reținut din a descrie luptele sale mintale care au început să își facă apariția la o vârstă fragedă. În cadrul podcastului, McKagan și-a amintit că a avut primul său atac de panică la 16 ani, când era la duș și a simțit cum îi fuge pământul de sub picioare.

"Dintr-o dată nu am mai putut să respir și am început să transpir... îmi amintesc doar că am deschis ușa de la duș, m-am târât pe podea și am strigat-o pe mama.

McKagan a fost dus de urgență la spital, unde s-a stabilit că a avut un atac de panică. Lily a menționat apoi lupta tatălui său cu dependența și i-a cerut lui Duff să vorbească despre propriile sale experiențe:

"Treaba cu alcoolul este că are atât de mult zahăr în el, un tip ca mine, și cred că și ca tatăl tău, nu poți să bei doar un pic... În cazul meu...ajunsesem să beau aproape 4 litri de votcă pe zi... Și atunci mai prizam și cocaină. Cocaina nu este bună pentru atacurile de panică. Așa că luam medicamente să mă calmeze după prea multă cocaină și alcool".

Basistul a mai povestit despre ruptura de pancreas pe care a suferit-o din cauza consumului de alcool. Acea întâmplare este detaliată în cartea sa, "It's So Easy (And Other Lies)". McKagan a vorbit și despre viața sa de acum, de muzician ce s-a vindecat de dependențe și despre cum colegul Slash este o persoană de încredere pentru el.

Urmărește podcastul Mind Wide Open:

În altă ordine de idei, Guns N' Roses a anunțat recent datele reprogramate ale turneului din Regatul Unit și Europa. Noile evenimente vor avea loc în vara lui 2021.

Comentează

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending