Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Alex Turner (Arctic Monkeys) donează o chitară pentru a ajuta spațiile de concerte din U.K.

Arctic Monkeys a lansat o inițiativă de strângere de fonduri pentru a ajuta o serie de spații de divertisment din Regatul Unit, afectate de pandemia de coronavirus. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Arctic Monkeys - Four Out Of Five
Arctic Monkeys - Four Out Of Five

Ca parte a strângerii de fonduri, solistul Alex Turner pune la bătaie chitara neagră Fender Stratocaster pe care a folosit-o în primele sesiuni muzicale ale formației. Chitara este premiul cel mare al unei tombole organizate de Arctic Monkeys. Un bilet de tombolă costă 5 lire sterline și include, de asemenea, o invitație de a viziona concertului Arctic Monkeys de la Reading Festival din 2006.

Cea mai mare parte a câștigurilor din tombolă se vor duce către The Leadmill, un spațiu de concerte din orașul natal al trupei, Sheffield.

"De când și-a închis ușile în luna martie, Leadmill a trebuit să reprogrameze sau să anuleze peste 120 de evenimente. Fără o dată clară de deschidere la orizont, viitorul acestui spațiu legendar din Sheffield și al personalului dedicat care îl conduce este acum incert, a scris trupa pe site-ul său oficial.

Recent, Arctic Monkeys a bifat o nouă reușită. Videoclipul piesei "Do I Wanna Know?", lansat în 2013, a depășit pragul de un miliard de vizionări pe YouTube. "Do I Wanna Know?" a fost cel de-al doilea single extras de pe albumul "AM", ce a adus formației o nominalizare la un Mercury Prize, în categoria Best Album, discul urcând pe prima poziție în topul albumelor din UK, Australia, Belgia, Portugalia, Olanda și Noua Zeelenadă. "Do I Wanna Know?" a fost totodată piesa care a adus trupei Arctic Monkeys succesul comercial în America, fiind primul single al formației care a intrat în topul Billboard Hot 100.

Trending