Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții Deliei în bootcamp-ul de la X Factor 2020X Factor 2020: Cine sunt cei trei concurenți care au convins-o pe Delia că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Bootcampul de la X Factor 2020 a ajuns la final odată cu echipa Deliei - VIDEO Inna / Carla's Dreams / Irina RimesThe Artist Awards 2020 aduce în decembrie la PRO TV live-uri incendiare cu Irina Rimes, Carla’s Dreams și INNA Marea Unire Zu 2020VIDEO: Urmărește Marea Unire ZU 2020 (evenimentul integral) Concurenții lui Florin Ristei în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Care sunt grupurile din echipa lui Ristei care au trecut de bootcamp și se luptă pentru marele trofeu Juriul X Factor 2020Al treilea episod de bootcamp de la X Factor 2020 a continuat cu echipa lui Florin Ristei - VIDEO

20th Century Fox dispare ca brand; Disney îi schimbă numele după 85 de ani

O schimbare importantă de branding a fost anunţată astăzi în segmentul cinematografiei şi producţiei TV. Legendarul brand 20th Century Fox dispare, iar noul său proprietar Disney îl va înlocui cu o denumire nouă. Dorinţa este de a se separa de asocierea cu Fox şi Fox News. Avem detalii în articol.
20th Century Fox logo

20th Century Fox logo │ FOTO: FOX

Disney a anunţat în 2017 că va prelua pachetul majoritar de acţiuni Fox, iar tranzacţia de 71 de miliarde de dolari a fost finalizată în 2019. Urmările încep să se vadă, iar Disney va transforma brandul 20th Century Fox în 20th Television. Rebranding-ul este unul fără precedent în industria cinematografică şi TV. Oficial în acest moment 20th Century Fox nu mai există. Noul logo şi noua grafică se vor putea vedea în grila de toamnă a producţiilor Disney/Fox.

Toate producţiile lansate înainte ca Disney să cumpere pachetul majoritar de acţiuni îşi vor păstra branding-ul vechi.

De ce vrea Disney să scape de "Fox"?

Sunt şanse mari ca gigantul american să dorească evitarea unei confuzii cu produsele Fox Corporation care au rămas independente: Fox Entertainment, Fox Sports şi Fox News. În special Fox News ar fi problema, având o afinitate pentru preşedintele Donald Trump. Disney e mai degrabă un trust de stânga, cu valori mai liberale. Disney a mai anunţat şi un rebranding pentru ABC Signature Studios şi ABS Studios, care devin ABC Signature.

Fox 21 Television Studios va deveni Touchstone Television. 20th Century Fox datează din anul 1935, fiind creat printr-o fuziune a lui Twentieth Century Picture cu Fox Films. Studioul a produs pelicule legendare, de la seria "Star Wars" la "Sunetul Muzicii", seriile "Die Hard" şi "Home Alone". Are în portofoliu şi seriale cu succes uriaş, precum "The Simpsons", "MASH" şi "Modern Family". Printre actorii cu care a lucrat 20th Century Fox se numără Marilyn Monroe, Clark Gable, Paul Newman, John Wayne şi Elvis Presley.  Unul dintre motivele pentru care Disney a integrat Fox este preluarea unor francize cu super eroi de la gigantul TV/cinema, precum "X-Men" şi "Fantastic Four".

Fox fusese cumpărat de News Corporation al lui Rupert Murdoch în anii '80, iar Fox News a fost creat în 1996. News Corporation a fost despărţit în News Corp şi 21st Century Fox ulterior, al doilea segment fiind preluat de Disney anul trecut. Familia Murdoch a păstrat posturile de ştiri şi o companie spinoff, Fox Corporation.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metallica anunţă primele concerte din 2020; Acestea vor fi proiectate la cinematografe drive-in

Metallica a confirmat revenirea sa pe scenă pentru prima oară în 2020, odată cu o serie de reprezentaţii ce vor...

Închide