Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Taylor Swift va lansa pe 24 iulie un nou album, "Folklore", înregistrat în izolare

Taylor Swift le face o surpriză fanilor şi anunţă că peste 24 de ore va lansa un album nou, intitulat "Folklore". La mai puţin de un an de la debutul lui "Lover" vine un material discografic înregistrat în izolare, al optulea din cariera artistei. Avem detalii despre noul disc în articol.

Publicat

pe

Teaser Taylor Swift Folklore
Teaser Taylor Swift Folklore │ FOTO: Taylor Swift twitter.com

"Folklore", noul album semnat Taylor Swift vine la miezul nopţii pe 24 iulie. Artista de 30 de ani a compus toate cele 16 piese în izolare şi a turnat în acest proiect toate fricile sale, visele şi gândurile, dar şi stările de spirit. În general fanii lui Taylor s-au obişnuit să primească teasere cu luni bune înainte de lansare, iar unii norocoşi pot asculta track-urile mai devreme. În acest caz indiciile au apărut doar pe 23 iulie şi atât.

Artista a postat 9 fotografii separate pe Instagram care împreună compun o imagine mozaic a sa, izolată în pădure. Ulterior a venit şi dezvăluirea noului proiect. Odată cu lansarea noului album va sosi şi primul single şi primul videoclip, cel pentru track-ul "Cardigan". Filmările au avut loc în prezenţa unui inspector medical, toată lumea a purtat măşti şi s-a păstrat distanţa socială. Taylor şi-a făcut singură machiajul şi coafura, dar şi styling-ul pentru a evita expunerea.

Taylor Swift a trecut prin câteva metamorfoze până acum în cariera sa de aproape 14 ani. A pornit la drum cu un pop înţesat de influenţe country, ajungând un megastar pop, dar fără a cădea în capcană bubblegum pop şi a vanităţii. A avut şi câteva beef-uri cu alţi artişti şi chiar cu fostul său producător şi cu casa de discuri, dar le-a lăsat în urmă. Albumul "Lover" din 2019 ne prezenta o Swift mai calmă şi mai matură, aproape de vârsta de 30 de ani.

Acum o descoperim pe muziciană în contextul unui vârtej de emoţii manifestate în singurătatea izolării. Iată tracklist-ul lui "Folklore":

 1. "The 1"
 2. "Cardigan"
 3. "The Last Great American Dynasty"
 4. "Exile" (featuring Bon Iver)
 5. "My Tears Ricochet"
 6. "Mirrorball"
 7. "Seven"
 8. "August"
 9. "This îs Me Trying"
 10. "Illicit Affairs"
 11. "Invisible Strâng"
 12. "Mad Woman"
 13. "Epiphany"
 14. "Betty"
 15. "Peace"
 16. "Hoax"
 17. "The Lakes" (Bonus Track)

Pe noul LP vom găsi colaborări cu Justin Vernon de la Bon Iver, dar şi cu Aaron Dessner de la The National şi cu Jack Antonoff. Albumul a fost masterizat de Laura Sisk şi Jon Low şi mixat de Şerban Ghenea şi Low. Taylor a lansat în acest an un documentar pe Netflix şi a luat o poziţie politică contra lui Trump.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Taylor Swift lansează "Midnights", cel de-al 10-lea album de studio

Creativitatea muzicală a artistei de 32 de ani nu pare să se "odihnească" nici măcar o secundă. Taylor Swift a anunțat recent un nou material discografic, programat de lansare peste doar câteva săptămâni. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift în videoclipul ”Willow”
Taylor Swift în videoclipul ”Willow” │ FOTO: Captură YouTube

Taylor Swift și-a surprins fanii cu anunțul unui nou album, "Midnights", ce urmează să apară pe 21 octombrie. Dezvăluirea albumului a avut loc în timpul discursului de la MTV Video Music Awards, când artista a acceptat un premiu pentru videoclipul anului. La scurt timp după anunțul "live", Taylor Swift și-a actualizat și platformele de socializare cu detalii despre album.

"[Midnights] este o colecție de muzică scrisă în miez de noapte, o călătorie printre terori și vise dulci. Momentele de anxietate și demonii cu care ne confruntăm. Pentru noi toți care ne-am tot frământat și am decis să ținem lumina aprinsă și să mergem să căutăm - în speranța că, poate, în cel de-al doisprezecelea ceas...ne vom găsi pe noi înșine", este o parte din descrierea albumului.

"Midnights" este cel de-al zecelea album din cariera artistei. Vine după "Folklore" și "Evermore", ambele având lansări surpriză, la cinci luni distanță, în 2020.

La sfârșitul anului trecut, Swift a prezentat publicului o nouă versiune a albumului "Red", pe care artista îl prezenta publicului pentru prima oară în 2012. Noul disc "Red (Taylor's Version)" include 30 de piese și colaborări cu artiști precum Ed Sheeran, Chris Stapleton și Phoebe Bridgers.

Citește în continuare

Trending