Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Static-X a lansat noul album "Project Regeneration Vol. 1", LP postum după moartea solistului Wayne Static

Povestea trupei Static-X părea să se fi oprit în 2014, atunci când a încetat din viaţă solistul Wayne Static. Grupul nu a mai lansat vreun material nou din 2009, de la "Cult of Static". Ei bine iată formaţia revenită în 2020, cu "Project Regeneration Vol. 1", care aduce un tribut lui Wayne, folosind vocea rămasă de la înregistrări trecute. Puteţi asculta câteva dintre noile piese în articol.
Coperta album Static-X Project Regeneration Volume 1

Coperta album Static-X Project Regeneration Volume 1 │ FOTO: Static-X

"Project Regeneration Vol. 1" a debutat pe 10 iulie 2020 şi include 12 piese. Va exista şi un "Volume 2", dar nu avem dată de lansare încă. Acesta este al şaptelea album de studio al formaţiei industrial metal, care a definit experienţa jocurilor NFS de la început de mileniu. Rolul solistului în trupă este îndeplinit acum de un personaj misterios numit "Xer0", care are un costum şi machiaj ce duc cu gândul la un Wayne Static zombie. Între timp fanii şi jurnaliştii au făcut săpături şi au descoperit că solistul cel nou Xer0 ar fi de fapt Edsel Dope, solist al trupei Dope.

În componenţa Static-X se mai află basistul Tony Campos, chitaristul şi clăparul Koichi Fukuda şi toboşarul Ken Jay. Pe LP-ul cel nou se aude şi legendarul Al Jourgensen, solistul Ministry, care apare pe piesa "Dead Souls". Aceasta din urmă melodie e poate cea mai inedită de pe disc, chitara ducând cu gândul la A Perfect Circle şi alte trupe de rock alternativ care erau la modă în perioada 2001-2006. "Project Regeneration Vol. 1" include înregistrări vocale ale lui Wyane Static rămase de la sesiunile de înregistrări ale albumului "Wisconsin Death Trip".

În total peste 20 de piese nelansate a lăsat Wayne în urmă. Iată cum arată tracklist-ul lui "Project Regeneration Vol. 1":

01. Regeneration
02. Hollow (Project Regeneration)
03. Worth Dyin' For
04. Terminator Oscillator
05. All These Years
06. Accelerate
07. Bring You Down (Project Regeneration)
08. My Destruction
09. Something Of My Own (Project Regeneration)
10. Otsego Placebo
11. Follow
12. Dead Souls

În 2019 Static-X a organizat un turneu global, care a inclus 100 de concerte sold out. A fost un turneu aniversar de 20 de ani de la debutul LP-ului "Wisconsin Death Trip", certificat cu discul de platină. A fost de asemenea şi un tribut pentru solistul Wayne. Acesta fonda trupa în 1994 şi a cucerit topurile de rock alternativ din noul mileniu, piesele regăsindu-se în numeroase trailere, filme şi jocuri video.

Citește mai multe despre Static-X
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Massive Atack prezintă un EP audiovizual intitulat "Eutopia"; Ascultă piesele noi - VIDEO

Massive Attack revine cu un nou EP, care transcende muzica şi oferă o operă de artă audiovizuală sub numele de...

Închide