Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Spotify a lansat podcasturi video, disponibile şi la abonamentele premium şi la cele gratuite

Spotify a făcut un pas uriaş în această săptămână în duelul cu YouTube, odată cu lansarea de podcasturi video. Anumiţi creatori de conţinut au fost invitaţi să inaugureze sistemul, iar o listă a lor poate fi găsită în articol. La toamnă, Joe Rogan va face marea mutare în exclusivitate de pe YouTube pe Spotify Video.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

Începând cu 21 iulie au debutat aşa numitele "vodcasts", podcasturi video pe Spotify. Ascultătorii de podcasturi vor putea să privească creatorii lor de conţinuturi în secţiunea Podcasts din Spotify. Atât cei care au conturi Premium Spotify, cât şi cei care au conturi gratuite pot viziona noile conţinuturi dacă au secţiunea Podcasts activată în regiunea lor. Opţiunea este disponibilă şi pe desktop, dar şi pe aplicaţia de pe mobil.

Iată şi lista de creatori care vă vor oferi oferi şi un feed video odată cu cel audio:

  • Book Of Basketball 2.0
  • Fantasy Footballers
  • The Misfits Podcast
  • H3 Podcast
  • The Morning Toast
  • Higher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay
  • The Rooster Teeth Podcast

A se remarca lipsa lui Joe Rogan de pe listă, dar el ar trebui să debuteze prin septembrie în acest serviciu. Spre final de an îşi va muta şi întregul catalog de podcasturi de pe YouTube în exclusivitate pe serviciul de streaming suedez. Spotify ne aminteşte şi că dacă ieşim din podcast, vom continua să ascultăm feed-ul audio în fundal.

Podcasturile video nu reprezintă o noutate, ele fiind disponibile atât pe YouTube, cât şi pe iTunes de ceva vreme. Popularitatea lor a tot crescut în ultimii ani şi a explodat pe durata pandemiei şi izolării. Podcasturile au reprezentat şi o metodă ca stand up comedianţii, artiştii şi actorii să ţină legătura cu fanii lor. Portofoliul companiei va include şi unele producţii ale celebrităţilor precum podcastul lui Michelle Obama, care debutează pe 29 iulie, sau cel al starului digital Addison Rae, alături de mama sa, Sheri Nicole.

Podcasturile au început să fie agregate de Spotify de la alte platforme din 2015, dar a început să ofere serviciul pentru toţi utilizatorii abia în toamna lui 2018. Publicul de podcasturi al companiei s-a dublat de la începutul lui 2019 până acum. În SUA are succes formatul, cu 37% din populaţia SUA peste vârsta de 12 ani ascultând un podcast pe lună.

Comentează

Trending