Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Spotify a lansat abonamentul Premium Duo pentru cupluri; Iată cât costă

Spotify a lansat un nou abonament, de această dată unul destinat cuplurilor. Se numeşte Spotify Premium Duo şi este disponibil inclusiv în România. Este varianta intermediară dintre abonamentul Spotify Clasic de 5 euro şi cel Spotify Family, care a intrat în România în mai. Cât costă şi ce noutăţi aduce aflaţi în articol.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

Până acum dacă doreai să îţi faci abonament Spotify apelai la abonamentul clasic Premium de 5 euro pe lună sau mergeai pe varianta Spotify Premium Family, de 8 euro pe lună. Acel abonament pentru familii şi grupuri punea la dispoziţie 6 conturi Premium. Acum există şi varianta Spotify Premium Duo pentru cupluri, prieteni, fraţi şi alte permutări umane. Costă 6.5 euro pe lună, deci clar mai puţin decât două conturi Premium separate, care ar fi 10 euro.

Odată ce un utilizator îşi face contul Premium poate alege şi opţiunea Premium Duo şi poate invita şi partenerul să adere la acest cont printr-un click. Ambii utilizatori au beneficiile unui cont Premium, adică scapă de reclame, au playback offline şi playback on demand. Există şi o noutate, Duo Mix, un playlist special gândit pentru cupluri sau duo-ul de persoane care împarte abonamentul. Va fi actualizat cu muzică pe care AI-ul sau curatorii o consideră ideală pentru cei doi abonaţi care o savurează simultan.

Reţineţi că fiecare îşi va putea păstra preferinţele opţiunile şi playslisturile separate. Spotify a lansat abonamentul în 55 de ţări, inclusiv România. Un studiu realizat de gigantul de streaming a arătat că 73% dintre cupluri ascultă muzică împreună ca o modalitate de a evoca amintiri plăcute. 63% afirmă că ascultă muzică împreună ca o modalitate de a crea o identitate sau a crea momente memorabile. Cine nu a încercat un abonament Premium până acum are prima lună gratuită.

Un aspect interesant de reţinut: cei doi trebuie să aibă aceeaşi adresă pentru a fi eligibili pentru Premium Duo.

În mai Spotify scăpa şi de limita enervantă de 10.000 de melodii din librăria proprie şi tot în mai promitea că le permite angajaţilor să lucreze de acasă până în 2021. Va fi interesant de văzut cum evoluează compania, atunci când va da drumul secţiunii Spotify Video cu podcastul lui Joe Rogan ca vârf de lance, la toamnă.

Mai multe detalii despre Spotify pentru autorii de podcast-uri sunt disponibile aici.

Comentează

Trending