Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Mesajul lui Smiley legat de COVID-19 și Andreea Esca: "Avem nevoie să ne respectăm și să fim uniți"

Smiley a reacționat la declarațiile făcute recent de Andreea Esca pe tema îmbolnăvirii sale cu COVID-19, folosind acest prilej pentru a transmite un mesaj publicului. Vorbele artistului au fost însă greșit interpretate, mulți acuzându-l că a luat bani pentru a vorbi despre coronavirus.
Smiley / Andreea Esca

Smiley / Andreea Esca

Andreea Esca a mărturisit în cadrul unui interviu pentru PRO TV că atât ea, cât și soțul și fiul ei, au fost infectați cu virusul Sars-Cov-2, relatând întreaga sa experiență cu COVID-19. După această confesiune, îndelung analizată și dezbătută în presă, foarte multe persoane au comentat în online pe tema acestui subiect, fie apreciindu-i decizia de a oferi detalii despre efectele neplăcute ale bolii, fie, mai curând, criticând diverse aspecte ale declarațiilor ei: de la momentul și felul în care a ales să vorbească, până la veridicitatea experienței trăite. Ca și Marcel Pavel, Andreea Esca a fost acuzată că a luat bani pentru a declara că a fost bolnavă de COVID-19.

Smiley: "Observ un trend general de a nu crede în nimic, nici în Covid, nici în medici sau oameni, în știință sau în Dumnezeu. (...) Boala asta există și se răspândește foarte ușor"

Smiley a ales de curând să reacționeze și el la această confesiune a Andreei Esca, transmițând publicului câteva mesaje importante: virusul există și este important să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jurul nostru.

"Observ un trend general de a nu crede în nimic, nici în Covid, nici în medici sau oameni, în știință sau în Dumnezeu. Poate putem, totuși, prin declarația Andreei Esca, să învățăm să avem mai multă grijă de noi și să ne ferim de boală, doar atât...

O cunosc și știu prin ce a trecut. Din păcate nu e singura mea cunoștință personală care a avut Covid. Boala asta există și se răspândește foarte ușor.

Vă rog să aveți grijă de voi cu responsabilitatea celor care știți că de sănătatea voastră depinde sănătatea tuturor. Aș vrea să vă mai rog să nu mă puneți la zid pentru că am exprimat o îngrijorare! Comentariile care nu încurajează grija față de noi, cele care instigă la ura, cele defăimătoare, vor fi șterse", a transmis Smiley printr-o postare pe Facebook.

În urma publicării acestui mesaj, Smiley a primit o mulțime de critici și aceeași acuzație ca și Andreea Esca, cum că ar fi primit bani să spună că are cunoștințe bolnave de COVID-19. Pentru a clarifica intenția mesajului său, artistul a publicat o nouă postare pe Facebook, anunțând că nu va mai aborda acest subiect pe viitor.

Smiley: "Nu ar putea cineva să-mi ofere bani ca să scriu că am o cunoștință bolnavă de Covid. Niciodată"

"Puteți să mă credeți sau nu. Puteți să mă urmăriți sau nu. Să vă protejați sau nu. Să vă spălați pe mâini, mai des sau mai rar. Sunteți liberi să faceți ce vreți și să credeți în orice. Eu nu sunt o autoritate, eu trăiesc iubind și cântând, crezând în Dumnezeu, în acțiune, în Oameni și în Viață.

Nu vreau să vă propun un exercițiu de credință, dar măcar, pentru un scurt răgaz, unul de imaginație și gandire:

Cum ar fi ca textul pe care l-am scris ieri să fie doar din grijă pentru noi toți? Cum ar fi să-mi asum, dinainte, să fiu înjurat, batjocorit, acuzat, luat la mișto, doar pentru că am îndemnat Oamenii să aibă grijă de ei? Cum te-ai simți să urezi sănătate și să fii înjurat înapoi?

Am citit și am sters cu greutate și mâhnire zeci de comentarii lipsite de orice formă de respect. Cred că avem nevoie să ne respectăm și să fim uniți. NOI.

Cred că avem nevoie de oameni sănătoși, de o educație sănătoasă, într-o țară sănătoasa și civilizată. Mai ales în aceste vremuri...

Nu ar putea cineva să-mi ofere bani ca să scriu că am o cunoștință bolnavă de Covid. Niciodată. Nu în realitatea mea."

În încheierea mesajului său, Smiley a făcut apel la respect și responsabilitate din partea tuturor.

Smiley: "Cred cu tărie, acum, că cea mai grea boală pentru noi toți este răutatea"

"Știu mai mulți oameni bolnavi de Covid, Oameni obișnuiți. Tineri. Nu sunt plătiți... Boala asta există și nu e doar la televizor. Dacă vreți să o căutați, o găsiți în spitale sau în aglomerații. Depinde de toți să rămânem sănatoși, depinde de toți cât de mult se răspândește, iar superficialitatea, lipsa de respect și de educație nu ne fac bine. Ne țin pe loc sau ne dau înapoi.

Cred cu tărie, acum, că cea mai grea boală pentru noi toți este răutatea. N-o să mai scriu despre acest subiect. N-o să mai răspund la niciun comentariu pe această temă. Să ne vedem sănătoși! Va fi bine!"

Puteți urmări interviul acordat de Andreea Esca mai jos.

VIDEO: Andreea Esca vorbește despre experiența sa cu COVID-19

Citește mai multe despre Smiley
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kylie Minogue va lansa în toamnă cel de-al 15-lea album de studio

Kylie Minogue a dezvăluit că va lansa un nou material discografic. Intitulat "Disco", albumul va ajunge în mâinile fanilor pe...

Închide