Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Senatorii americani au introdus o lege pentru a ajuta spațiile de concerte în timpul pandemiei

Este posibil să existe speranță pentru spațiile de concerte care se luptă să se mențină pe linia de plutire în timpul pandemiei de coronavirus. Senatorii John Cornyn din Texas și Amy Klobuchar din Minnesota au introdus o nouă ordonanță care urmărește să ofere sprijin financiar spațiilor de muzică și divertisment din întreaga țară, în special celor care sunt în pericol de închidere permanentă. Mai multe detalii în articol.
Concert aniversar Taxi 20 la Sala Palatului pe 8 noiembrie

Concert aniversar Taxi 20 la Sala Palatului pe 8 noiembrie (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Conform publicației Rolling Stones, noul demers, denumit "Save Our Stages Act", va oferi șase luni de sprijin financiar pentru a ajuta "la menținerea spațiilor pe linia de plutire, la plata angajaților și la conservarea unui sector economic critic pentru comunitățile din America".

Spațiile independente de muzică și divertisment au fost printre cele mai afectate de criza COVID-19. Chiar dacă unele părți ale economiei încep să revină pe făgașul normal, multe locuri culturale/divertisment vor rămâne închise probabil mai mult timp, deoarece se consideră că virusul se răspândește în special în spațiile interioare aglomerate.

"Sălile de concert, teatrele și locurile de divertisment din Minnesota, cum ar fi First Avenue din Minneapolis, unde Prince a susținut concerte faimoase, au inspirat generații cu tot ce e mai bun din muzică, artă și educație locală. Această lege ar contribui la asigurarea faptului că micile locuri de divertisment pot continua să funcționeze și să servească comunitățile noastre mult timp de acum încolo", a comentat Amy Klobuchar.

"Save Our Stages Act" se aplică doar spațiilor mici și independente. Valoarea specifică a subvenției ar varia în preț, reprezentând fie 45% din costurile operaționale de anul trecut ale afacerii/spațiului respectiv, fie 12 milioane de dolari în total - oricare dintre acestea care reprezintă valoarea cea mai mică. Locurile cărora li se acordă bani trebuie să utilizeze aceste fonduri pentru a plăti diversele costurile ce s-au ivit în timpul pandemiei, precum și chirie, utilități, credite ipotecare, echipamente de protecție personală, întreținere, costuri administrative, taxe.

Un proiect de lege similar numit RESTART Act, care creează un program flexibil de împrumuturi pentru întreprinderile mici (nu doar pentru spațiile de concerte), își face drum pentru a ajunge pe masa Congresului. RESTART Act este susținut de senatorul statului Colorado, Michael Bennet, și de Todd Young, senatorul statului Indiana.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ediția din 2020 a X Factor va miza pe exigență, Florin Ristei anunță "un sezon cu străini puternici"

Florin Ristei a vorbit despre ediția din 2020 a emisiunii X Factor România, ce va debuta toamna aceasta pe Antena...

Închide