Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Robert Plant va lansa 3 piese nemaiauzite până acum pe viitoarea colecţie "Digging Deep: Subterranea"

Legendarul solist Led Zeppelin, Robert Plant a anunţat o nouă colecţie de hituri extrase din discografia sa solo. Colecţia include 2 CD-uri şi poartă numele de "Digging Deep: Subterranea" şi vine cu o veste bună pentru fani: pe acest release se vor regăsi 3 piese nemaiauzite până acum. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta compilatie Robert Plant Digging Deep Subterranea
Coperta compilatie Robert Plant Digging Deep Subterranea

"Digging Deep: Subterranea" este o incursiune în cariera solo a lui Robert Plant, pornind de la LP-ul "Pictures At Eleven" din 1982 şi până în ziua de azi. Cele 3 noi track-uri sunt unele lansate în exclusivitate şi nemaiauzite până acum de către fani. Noua compilaţie va sosi pe 2 octombrie sub formă a unei colecţii de 2 CD-uri, ce includ un total de 30 de piese. Acoperă 4 decenii de carieră şi se pot precomanda de aici. În ultimele două decenii Robert Plant a experimentat diferite abordări muzicale, iar pe albumul din 2017 "Carry Fire" de exemplu, include o mostră serioasă de world music.

Plant nu e străin de arta modernă a podcasting-ului, apărând pe "Digging Deep With Robert Plant", un podcast foarte popular, ajuns la sezonul 2 pe final de 2019. Tot atunci apărea un box set ediţie limitată cu 16 single-uri A Sides şi raritaţi B-sides acoperind 3 decenii. Toate piesele au fost remasterizate şi puse pe vinil.

Tracklist-ul noii colecţii din 2020:

01. Rainbow
02. Hurting Kind
03. Shine It All Around
04. Ship Of Fools
05. Nothing Takes The Place Of You (piesă nouă)
06. Darkness, Darkness
07. Heaven Knows
08. În The Mood
09. Charlie Patton Highway (Turn It Up - Part 1) (piesă nouă)
10. New World
11. Like I've Never Been Gone
12. I Believe
13. Dance With You Tonight
14. Satan Your Kingdom Must Come Down
15. Great Spirit (acoustic)

CD2

01. Angel Dance
02. Takamba
03. Anniversary
04. Wreckless Love
05. White Clean & Neat
06. Silver Rider
07. Fat Lip
08. 29 Palms
09. Last Time I Saw Her
10. Embrace Another Fall
11. Too Much Alike (feat. Patty Griffin) (piesă nouă)
12. Big Log
13. Falling În Love Again
14. Memory Song (Hello Hello)
15. Promised Land

Asemenea multor altor muzicieni, Robert Plant avea în plan în acest an un turneu american, începând din mai, alături de trupă sa nouă Saving Grace. Totul a fost amânat pentru 2021 din cauza pandemiei. Acel grup îi are în componenţă pe Suzi Dian (voce), Oli Jefferson (percuţie), Tony Kelsey (mandolina, bariton şi chitară acustică), Robert Plant (voce) şi Matt Worley (banjo, chitara bariton şi chitară acustică). Trupa a debutat la început de 2019 cu o serie de concerte surpriză în Anglia, Wales şi Irlanda.

Robert Plant este activ din 1965, fiind solistul trupei Led Zeppelin până în anul 1980. Ulterior aveau să urmeze câteva colaborări cu Jimmy Page, ţinând viu spiritul legendarului grup.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Robert Plant are o colecţie de piese nelansate, scrisori pe care le va lansa postum

Robert Plant, genialul solist al trupei Led Zeppelin stă pe un Sfânt Graal al pieselor, o colecţie de melodii pe care nu vrea să le lanseze acum. Muzicianul a păstrat piesele înregistrate pentru moştenitorii săi, care au instrucţiuni clare de a le lansa doar după moartea sa. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)
Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)

Robert Plant e cunoscut în bună măsură pentru cariera de solist Led Zeppelin, dar şi opera sa solo trebuie apreciată. Redactorul Cillian Breathnatch de la Guitar.com a dezvăluit planurile lui Robert Plant cu privire la opera sa nelansată încă. Se pare că muzicianul ar fi petrecut perioada pandemiei compilând o arhivă de piese şi documente care vor fi lansate doar după moartea sa. Plant a confirmat acest lucru şi într-un episod al podcastului sau, "Digging Deep".

Iată declaraţia sa exactă:

Le-am spus copiilor că atunci când dau ortu' popii să deschidă arhiva către public gratuit. Doar ca să vedeţi câte trăznăi erau pregătite din 1966 şi până acum. Este călătoria mea. Toate aventurile pe care le-am avut cu muzică şi turnee, lansări de albume, proiecte neterminate sau orice altceva, le-am adunat pe toate, le-am catalogat şi le-am pus în ordine. Am schimbat complet setup-ul.

Arhiva este mult mai bogată decât credem, ea incluzând atât muzică nelansată, o scrisoare de la mama artistului care îi recomanda să se apuce de contabilitate şi alte obiecte de colecţie inedite. Solistul a inclus şi corespondenţa de la şeful Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Spre exemplu a păstrat un fax care spunea că toboşarul John Bohnam a câştigat un premiu prestigios acordat de revista Playboy. Trebuie spus că moartea lui John a fost considerată factorul care a dus la dizolvarea trupei Led Zeppelin.

Plant urmează exemplul unor figuri marcante din literatură, precum Mark Twain şi Jan Morris, care au lăsat la rândul lor opere bogate pentru lansare postumă. Ne amintim şi de cazurile controversate ale lui Michael Jackson şi Prince, care au lăsat în urmă o sumedenie de melodii, dintre care foarte puţine au văzut lumina zilei şi moştenitorii lor ezită să le lanseze.

În 2020 am aflat detalii despre colecţia de piese nelansate a lui Plant, "Digging Deep: Subterannea", care avea să sosească sub formă de 2 CD-uri pe 2 octombrie 2020. A inclus un total de 30 de piese şi materialul serveşte drept compamion pentru seria de podcasturi "Digging Deep". Ultimul album solo de studio lansat de Robert Plant a fost "Carry Fire" în 2017, de pe care am ascultat single-urile "Bluebirds Over the Mountain" şi "Bones of Saints".

Citește în continuare

Muzică și film

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și alți muzicieni vor apărea într-un nou documentar

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și mai multe celebrități apar în noul documentar "Rockfield: The Studio on the Farm", ce va fi lansat pe 14 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne
Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne

Printr-o suită de imagini de arhivă, documentarul va spune povestea faimosului studio de înregistrări din Țara Galilor. De-a lungul anilor, trupe importante din Marea Britanie, cum ar fi Black Sabbath, Queen, Oasis și Coldplay, au înregistrat la Rockfield, înființat acum aproape 60 de ani.

Osbourne, Plant, Gallagher și Chris Martin (Coldplay) sunt intervievați, reflectând asupra experienței lor la Rockfield. Documentarul este regizat de Hannah Berryman și a fost deja prezentat la SXSW și la alte festivaluri de film. Compania Abramorama a câștigat drepturile de distribuție a filmului și îl va lansa direct către consumator înainte de a ajunge pe alte platforme digitale.

"Dintr-un anumit punct de vedere, filmul este despre dinamica trupelor și profunzimea înregistrărilor de acel tip, ceea ce, cu tehnologia de astăzi, este în declin. Această intensitate aproape a despărțit unele trupe, dar a și produs piese care au rezistat testului timpului și publicul poate auzi tot ce s-a întâmplat la această fermă izolată", a declarat regizoarea Hannah Berryman.

https://www.instagram.com/p/CCyrdt_gXYJ/

Studioul Rockfield este cunoscut mai ales pentru fermele sale și a fost înființat de doi frați, Kingsley și Charles Ward, care visau să facă muzică în timp ce mulgeau vacile. Într-un final, cei doi au transformat ferma familiei într-un studio funcțional, iar locația rurală și izolată i-a cucerit pe artiștii care căutau un mediu de lucru liniștitor.

Trailer "Rockfield: The Studio on the Farm":

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending