Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Robert Plant va lansa 3 piese nemaiauzite până acum pe viitoarea colecţie "Digging Deep: Subterranea"

Legendarul solist Led Zeppelin, Robert Plant a anunţat o nouă colecţie de hituri extrase din discografia sa solo. Colecţia include 2 CD-uri şi poartă numele de "Digging Deep: Subterranea" şi vine cu o veste bună pentru fani: pe acest release se vor regăsi 3 piese nemaiauzite până acum. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta compilatie Robert Plant Digging Deep Subterranea
Coperta compilatie Robert Plant Digging Deep Subterranea

"Digging Deep: Subterranea" este o incursiune în cariera solo a lui Robert Plant, pornind de la LP-ul "Pictures At Eleven" din 1982 şi până în ziua de azi. Cele 3 noi track-uri sunt unele lansate în exclusivitate şi nemaiauzite până acum de către fani. Noua compilaţie va sosi pe 2 octombrie sub formă a unei colecţii de 2 CD-uri, ce includ un total de 30 de piese. Acoperă 4 decenii de carieră şi se pot precomanda de aici. În ultimele două decenii Robert Plant a experimentat diferite abordări muzicale, iar pe albumul din 2017 "Carry Fire" de exemplu, include o mostră serioasă de world music.

Plant nu e străin de arta modernă a podcasting-ului, apărând pe "Digging Deep With Robert Plant", un podcast foarte popular, ajuns la sezonul 2 pe final de 2019. Tot atunci apărea un box set ediţie limitată cu 16 single-uri A Sides şi raritaţi B-sides acoperind 3 decenii. Toate piesele au fost remasterizate şi puse pe vinil.

Tracklist-ul noii colecţii din 2020:

01. Rainbow
02. Hurting Kind
03. Shine It All Around
04. Ship Of Fools
05. Nothing Takes The Place Of You (piesă nouă)
06. Darkness, Darkness
07. Heaven Knows
08. În The Mood
09. Charlie Patton Highway (Turn It Up - Part 1) (piesă nouă)
10. New World
11. Like I've Never Been Gone
12. I Believe
13. Dance With You Tonight
14. Satan Your Kingdom Must Come Down
15. Great Spirit (acoustic)

CD2

01. Angel Dance
02. Takamba
03. Anniversary
04. Wreckless Love
05. White Clean & Neat
06. Silver Rider
07. Fat Lip
08. 29 Palms
09. Last Time I Saw Her
10. Embrace Another Fall
11. Too Much Alike (feat. Patty Griffin) (piesă nouă)
12. Big Log
13. Falling În Love Again
14. Memory Song (Hello Hello)
15. Promised Land

Asemenea multor altor muzicieni, Robert Plant avea în plan în acest an un turneu american, începând din mai, alături de trupă sa nouă Saving Grace. Totul a fost amânat pentru 2021 din cauza pandemiei. Acel grup îi are în componenţă pe Suzi Dian (voce), Oli Jefferson (percuţie), Tony Kelsey (mandolina, bariton şi chitară acustică), Robert Plant (voce) şi Matt Worley (banjo, chitara bariton şi chitară acustică). Trupa a debutat la început de 2019 cu o serie de concerte surpriză în Anglia, Wales şi Irlanda.

Robert Plant este activ din 1965, fiind solistul trupei Led Zeppelin până în anul 1980. Ulterior aveau să urmeze câteva colaborări cu Jimmy Page, ţinând viu spiritul legendarului grup.

Comentează

Concerte & turnee

Robert Plant interpretează piesa Led Zeppelin "Stairway to Heaven" pentru prima dată în 16 ani

Robert Plant a făcut deliciul fanilor Led Zeppelin prezenţi la un concert recent, atunci când a interpretat pentru prima dată piesa "Stairway to Heaven", după 16 ani de pauză. E prima dată din 2007 când se întâmpla acest lucru.

Publicat

pe

Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023
Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023 │ FOTO: Cancer Platform www.facebook.com

Artistul solo şi fost solist Led Zeppelin le-a oferit celor prezenţi o interpretare a hitului din 1971. E un single extras de pe albumul "Led Zeppelin IV", care ştim cu toţii ce controversă şi procese a generat. Interpretarea s-a făcut în cadrul unui concert caritabil ţinut pe 21 octombrie 2023. E vorba despre un eveniment organizat pentru The Cancer Platform şi tutelat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor.

S-a desfăşurat la Soho Farmhouse în Oxfordshire şi a inclus apariţii ale altor muzicieni reputaţi. E vorba despre Ella Henderson, compozitoare britanică promiţătoare, în vârstă de 27 de ani, dar şi Andrew Ridgeley de la Wham! şi fostul basist Pink Floyd, Guy Pratt. Au apărut la eveniment şi comedianta Katherine Ryan şi toboşarul David Palmer.

Când a urcat pe scenă Robert Plant, a făcut-o în stil mare, interpretând hiturile Led Zeppelin "Thank You", "Black Dog" şi "Stairway to Heaven". Ultma dată când a cântat această ultimă piesă era în 2007, la O2 Arena, în Londra. Ulterior reprezentaţia avea să fie lansată ca un film-concert. Robert Plant dezvăluia la început de an 2023 ca "energia pozitivă" văzută la Phil Collins l-a motivat să îşi pornească o carieră solo cu mulţi ani în urmă.

Până la vârsta de 32 de ani Plant nu avea un scop clar şi după moartea lui John Bonham, toboşarul Led Zeppelin părea că aventura trupei a luat sfârşit. Revenind la "Stairway to Heaven", Plant a spus în 2019 că nu mai poate relaţiona cu versurile acestui single. Construcţia sa muzicală e încă apreciată, atât de mult că artistul o vede ca interpretabilă live perfect şi fără voce.

Ca versuri totuşi, el nu o mai "simte", cum făcea la început şi nu mai simte nevoia să scrie astfel de versuri abstracte. Continue să respecte totuşi munca lui Jimmy Page, dar şi culmile pe care urca percuţia. Cu ani în urmă Led Zeppelin a trebuit să se apere într-un proces pe bază de copyright cu privire la "Stairway to Heaven". Acuzaţia era că track-ul era copiat dintr-un instrumental obscur din anii 1960.

Juriul a decis că nu era cazul de încălcare de drepturi de autor faţă de trupa Spirit şi piesa Taurus".

Concertul caritabil complet:

Citește în continuare

Trending