Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor

"One", de la Metallica, atunci când basul e la putere - VIDEO

Emblematica piesă "One" de la Metallica a fost "dezbrăcată" de chitări și voce și "îmbrăcată" în bas, tobele fiind singurele păstrate din versiunea originală. Clipul rezultat a atras atenția internauților, mulți apreciind această versiune ca fiind "demențială".
”One”, de la Metallica, cântată la bas

”One”, de la Metallica, cântată la bas

"One", hitul trupei Metallica, lansat în 1988 și inclus pe albumul nominalizat la Grammy "...And Justice For All", a primit un cover inedit din partea lui Mark Grocki, un chitarist american pasionat de shredding la bass. Acesta a înlocuit liniile de chitară ritmică, chitară solo și voce cu o unică linie de bas, tobele lui Lars fiind singurele păstrate.

"Pentru o experiență mai plăcută, ascultați la o pereche decentă de căști!", recomandă Mark în descrierea clipului său, ajuns la peste 35,000 de vizualizări în 6 zile.

Deși nu intră, poate, în categoria clipurilor virale, coverul a fost preluat de publicația de profil Ultimate Guitar, unde a primit multe comentarii favorabile, pe YouTube lumea reacționând, de asemenea, pozitiv.

"Ești atât de talentat, sunt realmente surprins că ești atât de obscur, după standardele YouTube. Ar trebui să fii mult mai popular", a comentat cineva pe YouTube, alte persoane exclamând: "Genial! Cu siguranță va trebui să urmăresc clipul ăsta de mai multe ori", și "E perfect, ești foarte talentat, îți doresc un milion de subscriberi și de vizualizări, meriți!"

VIDEO: "One" - Metallica (cântată la bas, exceptând tobele)

Mark Grocki este un muzician profesionist, "metalist la inimă", după cum se prezintă chiar el în descrierea canalului său de YouTube, ce a cumulat din 2006 până în prezent 621,000 de vizionări.

Deși are multe coveruri publicate, acesta a lansat și muzică originală, în 2011 publicând albumul exclusiv instrumental "Chaos Theory". Dacă sunteți intersați să-i descoperiți muzica, îl puteți găsi pe Spotify, Pandora și Amazon Music.

Un cover inedit după Metallica a realizat și Postmodern Jukebox. Trupa a înregistrat o versiune vintage-jazz a cunoscutei balade "Nothing Else Matters". La voce o puteți asculta pe Aubrey Logan, o artistă în vârstă de doar 15 ani.

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Care vor fi speakerii și temele de discuție de la Mastering The Music Business 2020, ediția specială desfășurată online

Ediția din 2020 a conferinței Mastering The Music Business (MMB) va aduce în mediul online profesioniști din întreaga lume pentru...

Închide