Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Metallica a făcut o nouă donație în lupta împotriva coronavirusului

După o donație inițială de 350,000 de dolari realizată în aprilie, Metallica a oferit recent încă 295,000 de dolari prin intermediul fundației All Within My Hands. Suma de bani va contribui la ajutorarea celor afectați de COVID-19. Găsești mai multe detalii în articol.

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Cu prilejul noii donații, Metallica a ținut să le mulțumească fanilor care au contribuit la strângerea de fonduri prin intermediul concertelor săptămânale #MetallicaMondays, precum și campaniei "Month of Giving", ce s-a desfășurat în luna mai. Trupa a menționat, de asemenea, o "donație substanțială" din partea companiei Salesforce, al cărei fondator Marc Benioff este bun prieten cu membrii trupei.

"Suntem cu adevărat copleșiți de generozitatea fanilor și a prietenilor din întreaga lume, deoarece mulți continuă să se confrunte cu probleme de neimaginat în urma pandemiei de coronavirus. Vă mulțumim pentru susținerea și amabilitatea voastră", a scris Metallica pe site-ul oficial.

Donația de 295,000 de dolari va fi distribuită către cinci organizații: 70,000 de dolari ajung la Feeding America, alți 70,000 de dolari la Direct Relief, încă 70,000 de dolari la Crew Nation,  35,000 de dolari la The USBG National Charity Foundation și 50,000 de dolari la MusiCares.

Această mișcare socială a trupei vine după alte acte de caritate. Metallica a donat 350.000 de dolari în lupta împotriva coronavirusului, 750,000 de dolari pentru salvarea pădurilor australiene afectate de incendii și 250,000 de euro pentru inițiativa Asociației Dăruiește Viață.

În altă ordine de idei, trupa a lansat recent o versiune nouă a lui "Blackened", iar Lars Ulrich a făcut aluzie la înregistrarea unui nou album, dacă mai ţine izolarea. Ultimul LP de studio Metallica este "Hardwired... to Self-Destruct" (2016), al cărui turneu de promovare a adus grupul inclusiv în ţara noastră, cu un concert la Arena Naţională în august 2019.

Citește mai multe despre Metallica
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rock & Roll Hall of Fame anulează ceremonia live din acest an și o înlocuiește cu o emisiune specială

Ediția "fizică" de anul acesta a Ceremoniei de introducere în Rock and Roll Hall of Fame este anulată. Cu toate...

Închide