Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Massive Atack prezintă un EP audiovizual intitulat "Eutopia"; Ascultă piesele noi - VIDEO

Massive Attack revine cu un nou EP, care transcende muzica şi oferă o operă de artă audiovizuală sub numele de "Eutopia". Materialul include colaborări cu Young Fathers, Saul Williams şi formaţia Algiers. Discul a fost înregistrat în 3 oraşe diferite în perioada izolării şi piesele pot fi ascultate în articol.

Publicat

pe

Coperta EP Massive Attack Eutopia
Coperta EP Massive Attack Eutopia │ FOTO: Massive Attack

Noul EP "Eutopia" include 3 piese, fiecare cu un vizual psihedelic care te induce într-o stare specială. Noul material a fost compus şi produs de către 3D (Robert del Naja), alături de Mark Donne. Abordează teme precum schimbările climatice globale, dreptul uman la un venit minim garantat şi alte concepte care vor împinge rasa umană înainte. Au contribuit la discursurile puse pe instrumental Christiana Figueres, unul dintre autorii Pactului pentru Mediu de la Paris, dar şi profesorul Guy Standing, unul dintre fondatorii conceptului Venitului Minim Garantat. Gabriel Zucman, creatorul "taxei pe bogăţie" din SUA îşi prezintă de asemenea conceptul în noile track-uri.

Massive Attack a declarat următoarele despre proiect:

Izolarea a expus cele mai bune aspecte şi cele mai mari defecte ale umanităţii. Acea perioadă de incertitudine şi anxietate ne-a forţat să medităm asupra evidentei nevoi de a schimba sistemele dăunătoare în care trăim. Am colaborat cu 3 experţi şi am creat un dialog vizual şi sonic cu privire la aceste probleme globale, structurale. E vorba despre urgenţa climatică, taxarea celor ultra bogaţi şi venitul minim garantat.

Spiritul acestui EP, elementele şi ideile sale nu au nimic de-a face cu noţiuni naive ale unei lumi ideale şi perfecte, dar au de-a face cu nevoia urgentă şi practică de a construi ceva mai bun. În acest sens "Eutopia" este opusul unei greşeli.

Massive Attack nu mai lansase muzică nouă din 2016, dar a fost foarte activă în social media în ultima vreme. În aprilie avea programat un gig la Minecraft Music Festival Block by Blockwest, alături de Pussy Riot şi IDLES, dar serverele au picat, fiind suprasolicitate. Festivalul virtual a fost mutat în mai, dar Massive Attack nu a mai participat. Tot în mai trupa a donat 10.000 de lire sterline pentru o campanie de crowdfunding ce dona mese gratuite medicilor şi celor din prima linie în lupta cu pandemia.

2018 a fost un an special pentru trupă, care a aniversat 20 de ani de la lansarea legendarului album "Mezzanine". Cu ocazia aniversării albumul a fost relansat sub formă de spray-uri grafitti negre, iar substanţa de la interior avea în ADN milioane de copii ale albumului. Grupul ne-a vizitat în 2018, cu un concert la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentează

Trending