Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Marea Britanie dă drumul la concertele din săli de la 1 august

Premierul Marii Britanii a anunţat pe final de săptămână decizia de a permite organizarea de concerte la interior începând de la 1 august. Evident, totul se va face treptat şi cu aplicarea unor reguli de distanţare socială şi dezinfectare intensă, pentru a stăvili evoluţia pandemiei. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson a declarat pe 17 iulie într-o conferinţă de presă că publicul care respectă normele de distanţare socială poate reveni în sălile de teatru şi concerte de pe 1 august. Astfel, UK intră în a patra fază de relaxare, din cele 5 propuse. Departamentul local de Cultură, Media, Digital şi Sport va organiza evenimente ca programe pilot cu public distanţat social pentru a vedea dacă se respectă regulile. Spre exemplu o reprezentaţie a London Symphony Orchestra de la St Luke's London va fi folosită ca test în perioada următoare.

Constatările în urma acelui eveniment vor servi pentru a crea un ghid şi o serie de reguli. Primele concerte se vor face cu capacitate redusă a sălilor respective, număr restrâns de participanţi, dezinfectant la intrare, măşti pe faţă (presupunem, deoarece nu s-a specificat), distanţă între persoane. Vor fi plasate pe podea markere pentru a permite distanţarea mai uşoară şi se va impune şi o distanţare între muzicieni şi artişti. Normele se aplică pentru sălile de spectacole din Scoţia, Wales şi Irlanda de Nord.

CEO-ul UK Music a declarat că mai e totuşi o cale lungă până la normalitate şi până ce industria muzicală îşi va reveni. Anunţul lui Boris Johnson de vineri vine după ce Guvernul britanic dezvăluise la început de lună iulie un pachet de finanţare de aproape 2 miliarde de euro pentru segmentul artistic şi cultural. De la începutul pandemiei în Marea Britanie în această primăvară, peste 350.000 de persoane din industria de divertisment şi cultură au rămas fără slujbe.

Doar industria de concerte şi spectacole singură genera 210.000 de joburi. De la 1 august vom vedea sălile de spectacole deschise cam la capacitate de 30-40% şi dacă totul merge bine şi nu apar focare noi, din toamnă am putea avea concerte cu public numeros. Vă reamintesc că Marea Britanie are peste 290.000 de cazuri de Coronavirus confirmate şi peste 45.000 de morţi, fiind una dintre cele mai afectate tari din Europa.

Trending