Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vocea RomânieiVocea României iese în 2020 din grila PRO TV, sezonul zece e amânat Jorge la Gala ChapeauMasked Singer România este un "show misterios, ireal și iubibil", ne spune Jorge despre emisiunea de la Pro TV cu format preluat din Coreea de Sud Paul McCartneyPaul McCartney descrie relația sa cu John Lennon în ultimii lui ani din viață Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO

Madonna a fost cenzurată pe Instagram din cauza unui video conspirativ pe tema COVID-19

Un video publicat pe contul oficial de Instagram al Madonnei a fost marcat pentru răspândirea de informații false. În clipul ulterior cenzurat era prezentată o teorie a conspirației legată de un tratament împotriva COVID-19.
Videoclip Madonna Swae Lee Crave

Videoclip Madonna Swae Lee Crave (foto: Madonna)

Madonna a stârnit un val de reacții negative după ce un video cu o teorie a conspirației pe tema noului coronavirus a apărut pe contul ei oficial de Instagram, urmărit de nu mai puțin de 15 milioane de persoane. În clip era promovată ideea că s-a găsit deja un tratament pentru COVID-19, dar că nu se face cunoscut acest lucru pentru "a le permite celor bogați să devină și mai bogați". La câteva ore de la publicare, clipul a fost marcat ca fake news (informații false), fiind cenzurat, astfel încât să nu se mai poată răspândi în online. Cei care vor să acceseze clipul sunt direcționați în schimb către alte site-uri verificate, ce demontează ideea că ar exista un remediu miraculos împotriva COVID-19.

Care era teoria conspirativă răspândită de Madonna

În video-ul publicat pe Instagram-ul Madonnei era prezentat un grup intitulat America's Frontline Doctors. Ca parte a acestui grup, Stella Immanuel, un doctor din Houston, declara că a tratat cu succes 350 de pacienți bolnavi de COVID-19 cu hidroxiclorochină. Madonna o numește pe Stella Immanuel "eroina ei", în mesajul ce a însoțit clipul artista indicând că acest tratament funcționează de minune, dar că nu se dorește ca acest "adevăr" să se afle.

"Unii oameni nu vor să audă adevărul. În special oamenii aflați la putere, care fac bani din această căutare îndelungată a unui vaccin, care s-a demonstrat că funcționează și e disponibil de luni întregi. Mai degrabă vor ca frica să ne controleze și să-i lase pe cei bogați să devină și mai bogați. Această femeie este eroina mea. Mulțumesc Stella Immanuel", scria Madonna în postarea ei de pe Instagram.

Annie Lennox a fost uluită de postarea Madonnei

După ce a fost marcat ca fake news, clipul conspirativ a fost șters de pe contul Madonnei, nu înainte, însă, de a stârni un val de critici, până și și Annie Lennox reacționând la absurda teorie promovată de diva pop.

"Asta este nebunie curată!!! Nu-mi vine să cred că promovezi aceste periculoase practici medicale. Sper că ai pierdut controlul asupra contului de Instagram și că ne vei explica în curând ce s-a întâmplat", a scris Lennox într-un comentariu la postarea Madonnei.

Facebook și Twitter au îndepărtat și ele acest video, marcându-l pentru dezinformare, în vreme ce Donald Trump Jr. a primit interdicția de a mai publica ceva pe Twitter vreme de 12 ore, drept penalizare pentru faptul că a răspândit acest clip în mediul online

Citește mai multe despre Annie LennoxMadonna
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
VIDEO: Live-uri memorabile cu Nirvana și Pink Floyd sunt acum pe YouTube, grație Rock and Roll Hall of Fame

Până la ieșirea din pandemie și revenirea la concertele și evenimentele de altă dată, Rock and Roll Hall of Fame...

Închide