Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit""The Queen's Gambit" stabilește un record pe Netflix, devenind cea mai vizionată serie Costel la iUmorCostel a vorbit la iUmor despre karma, bormașini și porumbei - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 13-lea episod X Factor 2020Audițiile de la X Factor 2020 au ajuns la final; citește rezumatul ultimei runde Eden Loren în audițiile de la X Factor 2020Eden Loren, italianul care a cântat de mai multe ori cu Laura Bretan, i-a cucerit pe jurații de la X Factor 2020 Romică Țociu și Adriana Trandafir la "Te cunosc de undeva"Adriana Trandafir și Romică Țociu au câștigat cu "Diamonds are forever" la Te cunosc de undeva Inna și Antonia în Dance Queen's HouseInna anunță un nou album, ce ar putea include o colaborare cu Antonia - VIDEO

Kasabian şi-a concediat solistul după ce acesta a fost acuzat de violenţă domestică

Unul dintre numele apreciate din indie rock-ul britanic pare aproape de destrămare. Kasabian şi-a pierdut solistul, pe Tom Meighan, care a părăsit trupa citând "motive personale". La câteva zile după plecare colegii au dezvăluit că motivul a fost de fapt o acuzaţie de violenţă domestică. Avem detalii în articol.

Kasabian în concert la Summer Well pe 9 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Trupa Kasabian activează din 1997, iar grupul din Leicester l-a avut de atunci în componenţă pe solistul Tom Meighan. Ei bine Meighan anunţa la începutul săptămânii că a ales să părăsească grupul din motive personale. Ulterior tabloidele britanice au început să scrie că artistul şi-a abuzat fosta logodnică într-un acces de furie din cauza alcoolului. Asta se întâmpla în aprilie, iar bărbatul de 39 de ani a ajuns marţi, pe 7 iulie în faţa unui tribunal, unde şi-a recunoscut vina pentru violenţă domestică.

Iată mesajul oficial al trupei:

Acum că procedurile legale s-au încheiat, putem comenta asupra plecării lui Tom Meighan din Kasabian. Nimeni din trupă nu dorea să se întâmple asta. Am lucrat cu toţii din greu în ultimii 23 de ani şi aveam planuri mari pentru viitorul nostru împreună. Suntem devastaţi, dar nu am avut de ales şi a trebuit să îi cerem lui Tom să plece din trupă.

Nu putem tolera condamnarea sa pentru violenţă domestică. Violenţa domestică şi abuzul de orice fel este total inacceptabil. Imediat cum am aflat de acuzele aduse lui Tom, noi ca trupă am luat decizia de a nu mai lucra cu el. Din nefericire a trebuit să păstrăm informaţia pentru noi până ce era găsit vinovat la tribunal. Am fost induşi în eroare şi am crezut că Tom va recunoaşte vina sa într-o declaraţie publică, dar el a ales să nu o facă.

Oricât ne-ar fi rănit Tom pe toţi, nu noi suntem victimele în această situaţie. Violenţa domestică e ceva care nu poate fi scuzat.

Vă mulţumim pentru suport în aceste vremuri dificile.

Meighan a fost condamnat la serviciu în folosul comunităţii şi va trebui să desfăşoare 200 de ore de muncă fără plată. Va trebui şi să participe la un program de reabilitare de 5 zile şi să plătească taxele procesului. Kasabian se înfiinţa în 1997 şi ajungea pe val în 2004 cu single-ul "Club Foot". I-aţi auzit cu siguranţă în jocuri FIFA, dar şi la legendarul festival de la Romexpo din 2007 (Bestival 2007), unde au cântat şi Marilyn Manson şi Alice Cooper.

Au mai ajuns la noi şi la Summer Well 2015.

Citește mai multe despre Kasabian
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ce ajutor de la stat au primit marile trupe din SUA pe durata pandemiei Covid-19

Pe lângă acel "stimulus check" care vine prin poştă pentru americanii afectaţi de pandemie, cei care şi-au pierdut slujbele, există...

Închide