Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Guvernul britanic permite ca unele producții cinematografice să fie scutite de regulile de carantină

O serie de actori cunoscuți, precum Tom Cruise, și membrii echipelor de filmare nu vor fi nevoiți să stea în izolare 14 zile, așa cum se practică în momentul în care călătorești într-o țară străină. Acest demers le va permite blockbusterelor de la Hollywood să-și reia producția. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Tom Cruise în "Mission: Impossible - Fallout" (captură ecran)
Tom Cruise în "Mission: Impossible - Fallout" (captură ecran)

În prezent, persoanele care călătoresc în Anglia trebuie să stea în carantină timp de două săptămâni, din momentul în care ajung în țară. Cu toate acestea, noul plan al guvernului le va permite membrilor indispensabili ai unei echipe de producție cinematografică sau de televiziune să nu respecte această regulă. În schimb, sunt nevoiți să fie cazați și să lucreze într-un mediu controlat timp de 14 zile, deplasându-se doar între locul de cazare și locul de filmare. De asemenea, trebuie să efectueze teste pentru coronavirus în mod regulat.

Noua mișcare guvernamentală vine în urma unei conversații purtate de secretarul de stat al Culturii, Oliver Dowden și Tom Cruise în ceea ce privește reluarea filmărilor producției "Mission: Impossible 7". Astfel, scutirea de la regula izolării va permite reluarea filmării la Warner Bros. Studios Leavesden, lângă Londra.

"Cele mai importante blockbustere din lume și emisiuni TV de înaltă calitate sunt realizate în Marea Britanie. Creativitatea, expertiza și scutirile fiscale de mare succes pentru industriile noastre cinematografice conduc la ideea că suntem o locație la cerere, reprezentând, de asemenea, un profit serios pentru economia noastră. Dorim ca industria să își revină și să scutim de la carantină un număr mic de membri ai echipelor de producție este o parte a angajamentului nostru continuu de a pune din nou în mișcare camerele de filmare. Aceasta este o veste bună nu doar pentru iubitorii de film, ci și pentru miile de angajați din industriile cinematografice", a comentat Oliver Downden.

https://twitter.com/OliverDowden/status/1279690952542769157

Scutirea se aplică doar actorilor și membrilor echipei de filmare care vin în Anglia (doar Anglia, alte zone din Regatul Unit au alte reguli) angajați la producții de film și televiziune. Studioul fiecărei producții va fi responsabil de crearea propriilor medii protejate și de respectarea regulilor COVID-19 prezentate de Comisia Britanică de Film. Membrii echipei de producție trebuie să rămână în mediul protejat timp de două săptămâni și să aibă asupra lor documente atât de la studio, cât și de la Departamentul pentru digital, cultură, mass-media și sport din Marea Britanie, ce dovedesc că lucrează la un proiect activ.

Printre alte filme care ar putea beneficia de noile reglementări se numără "Jurassic World: Dominion", "The Batman", "Fantastic Beasts And Where To Find Them 3", și "The Little Mermaid".

Comentează

Trending