Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor

Germania folosește simulări de concerte pentru a stabili viitorul evenimentelor muzicale

Oamenii de știință germani vor lansa o serie de simulări de concerte și vor investiga felul în care pot împiedica răspândirea coronavirusului la evenimente mari. Mai multe detalii în articol.
ARTmania Festival 2019

Publicul ARTmania Festival 2019 (foto: Focus Events)

Proiectul de cercetare RESTART-19 își propune să investigheze riscul unui focar de COVID-19 prin simularea unui eveniment interior, de dimensiuni mari, și să cerceteze condițiile în care astfel de evenimente ar putea avea loc din nou, fără a pune în pericol populația.

RESTART-19 a primit o finanțare de 990.000 de euro din partea statelor federale Saxonia-Anhalt și Saxonia, acolo unde s-au testat primele concerte post-COVID din țară. Proiectul este condus de Centrul Medical Universitar Halle (Saale) în colaborare cu operatorul de arenă, ZSL mbH, și echipa de handbal SC DHfK Leipzig. Prima serie de concerte simulate va avea loc la Quarterback Immobilien Arena din Leipzig, pe 22 august.

"Pandemia coronavirusului paralizează industria evenimentelor. Atâta timp cât infecția reprezintă o amenințare, nu pot avea loc nici concerte mari, nici evenimente sportive. De aceea, este foarte important să aflăm ce condiții tehnice sau organizaționale pot minimiza în mod eficient riscul de infecție. Cu Restart-19, Centrul Medical Universitar Halle realizează o lucrare de pionierat pentru un nou început al industriei evenimentelor din Germania Centrală și nu numai", a spus ministrul economiei și științei din Saxonia-Anhalt, prof. Dr. Armin Willingmann.

Cum vor funcționa simulările?

Simulările vor reproduce, pe de o parte, un eveniment cu 4.000 de participanți, care intră prin două zone de acces principale și stau în incintă cum ar fi stat înainte de pandemie. Pe de altă parte, va fi simulat un eveniment cu 4.000 de participanți cu măsuri optimizate de igienă, mai multe intrări și distanțe mai mari între participanți, dar și unul cu 2.000 de participanți, care vor fi așezați la 1,5 metri unul față de celălalt.

Toți participanții vor face teste pentru COVID-19 înainte de a lua parte la "experiment", iar măștile și dezinfectantele de mâini vor fi utilizate în timpul simulărilor. Participanții vor purta un mic dispozitiv de urmărire a contactelor în timpul simulărilor de concert, care vor transmite un semnal la fiecare cinci secunde pentru a înregistra proximitatea cu alte persoane, precum și durata și frecvența contactului cu ceilalți.

De asemenea, voluntarilor li se va cere să folosească un aparat de igienizare fluorescentă la intrare, permițând oamenilor de știință să utilizeze lumini UV după evenimente pentru a identifica suprafețele în care contaminarea este cel mai probabil să apară. Transportul public către și dinspre locul de desfășurare a evenimentului va fi, de asemenea, simulat și urmărit ca parte a cercetării.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"One", de la Metallica, atunci când basul e la putere - VIDEO

Emblematica piesă "One" de la Metallica a fost "dezbrăcată" de chitări și voce și "îmbrăcată" în bas, tobele fiind singurele...

Închide