Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Festivalurile se țin lanț pe insula aproape neatinsă de COVID-19

Pandemia a produs efecte nedorite pe întreg globul, mai puțin pe o insulă mediteraneană, ce merge înainte cu organizarea de festivaluri de parcă COVID-19 nici nu ar exista. În lunile august și septembrie vor concerta aici artiști precum Chase and Status, AJ Tracey și Fatboy Slim.
Public concert

Concert Grasu XXL și Guess Who la Arenele Romane pe 12 octombrie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Malta își deschide granițele pentru iubitorii de muzică live. Cu doar 701 cazuri confirmate de coronavirus la o populație de 450,000 de locuitori, insula devine în 2020 epicentrul concertelor și al festivalurilor, permițând intrarea în țară a turiștilor de aproape pretutindeni.

Nu mai puțin de patru festivaluri sunt programate să aibă loc în lunile august și septembrie, din lineup făcând parte nume ca Chase and Status, Aitch, AJ Tracey și Fatboy Slim. Anunțate și promovate masiv în online, Rhythm + Waves, Escape 2 the Island, BPM Festival și Mi Casa sunt evenimente ce vor atrage cu siguranță atenția turiștilor, inclusiv a celor 500,000 de britanici ce vizitează Malta anual, cu regularitate.

"Hotelurile, restaurantele, taximetriștii și cluburile așteaptă aceste festivaluri - ele ar putea salva acest sezon"

Deși în online au apărut comentarii critice la adresa organizării acestor festivaluri, unii exprimându-și îngrijorarea cu privire la valul masiv de persoane ce vor alege acum Malta ca destinație de vacanță, compania din spatele acestor festivaluri susține că turiștii sunt bineveniți.

"Turismul joacă un rol foarte important în economia țării noastre. Hotelurile, restaurantele, taximetriștii și cluburile așteaptă aceste festivaluri - ele ar putea salva acest sezon", a declarat Nicky Spiteri, CEO-ul 365 Entertainment, pentru BBC.

Festivalurile pe care Nicky Spiteri le va organiza vor ține cont de o serie de măsuri de precauție: se va lua temperatura la intrare, se va pune la dispoziția publicului gel dezinfectant în diverse puncte ale locațiilor ce vor găzdui evenimentele și va fi încurajată menținerea distanței de 2 metri între participanți.

"Uno (una dintre locațiile alese) are o capacitate de 8,000 de persoane, dar vom oferi accesul către un teren adiacent, care poate găzdui până la 20,000 de persoane, cu zone de mâncare și relaxare - deci vom pune la dispoziție un spațiu cu o capacitate de 28,000 de persoane pentru 9,000 de plătitori de bilete", a declarat Nicky Spiteri.

Festivalul de muzică electronică Rhythm + Waves va avea loc în perioada 4 - 7 septembrie, în Gianpula Village, Escape 2 the Island se va desfășura în intervalul 28 - 30 august, BPM Festival se ține în weekend-ul 11 - 13 septembrie, iar Mi Casa Festival se va desfășura în perioada 18 - 20 septembrie.

Citește mai multe despre Chase & StatusFatboy Slim
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Madonna a fost cenzurată pe Instagram din cauza unui video conspirativ pe tema COVID-19

Un video publicat pe contul oficial de Instagram al Madonnei a fost marcat pentru răspândirea de informații false. În clipul...

Închide