Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp

Un festival de muzică rock are loc în Wisconsin, "Herd Immunity Fest" a fost denumirea inițială a evenimentului

Într-o perioadă în care majoritatea festivalurilor se anulează sau se amână, la Q&Z Expo Center din Wisconsin are loc un festival de muzică rock, denumit inițial "Herd Immunity Fest". Evenimentul de trei zile se va desfășura în aer liber și va avea un lineup format din trupe rock precum Static-X și Royal Bliss.
Publicul ARTmania Festival 2019

Publicul ARTmania Festival 2019 │ FOTO: Focus Events

3 Day Mini Fest, denumit inițial "Herd Immunity Fest", se va desfășura în Ringle, Wisconsin, în perioada 16 - 18 iulie. Acesta va fi primul festival de muzică rock organizat în State de la debutul pandemiei și va avea un lineup format din 15 trupe, printre care se numără și Static-X, Dope, Bobaflex și Royal Bliss.

Nonpoint nu a mai dorit să participe când a aflat că festivalul se numește "Herd Immunity Fest"

Trupa de nu metal Nonpoint fusese și ea inclusă în lineup, însă a renunțat să mai participe când a aflat că organizatorii au denumit evenimentul "Herd Immunity Fest", considerând acest tip de promovare o mare iresponsabilitate. Ulterior numele festivalului a fost schimbat, însă formația a hotărât să-și păstreze decizia de a nu mai participa.

Ca răspuns la retragerea acestei formații, organizatorii au anunțat că locația aleasă, Q&Z Expo Center, are o capacitate de 10,000 de persoane și că s-au pus în vânzare bilete doar pentru 20% din totalul locurilor disponibile, astfel încât participanții să poată păstra distanțarea socială.

Pe pagina de Facebook a organizatorilor sunt prezentate și argumentele care au stat la baza acestei inițiative, ce contravine recomandărilor experților din sănătate. Evenimentul își propune să readucă muzica live în viața celor care o apreciază și îi duc lipsa.

"Muzica live ne poartă pe toți într-o călătorie"

"Când a început perioada de carantină, primul meu gând a fost: OK, putem să ne oprim pentru două săptămâni, după care perioada s-a prelungit din nou și din nou, se tot anulau evenimente și am început să mă îngrijorez în privința oamenilor, nu doar din cauza acestui virus Covid, ci și din punct de vedere mental, fizic și financiar. Oamenii au nevoie să intre în contact cu alți oameni.

Muzica în sine este grozavă, dar live stream-urile, așa cum sigur știți cu toții, nu sunt același lucru cu muzica live, pe care o simți până în oase, cu fiori pe șira spinării și oameni în jurul tău. Muzica live ne poartă pe toți într-o călătorie și e un sentiment pe care nu-l poți înțelege decât dacă l-ai simțit. Așa că este onoarea noastră să prezentăm acest mini festival. Haideți să ne simțim bine, să ne comportăm în așa fel încât să fim în siguranță în acest weekend și să avem grijă unii de alții."

Alți organizatori de evenimente au ales precauția, Exit Festival din Serbia fiind cel mai recent festival anulat.

Citește mai multe despre Static-X
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Exit Festival 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Exit Festival, singurul mare festival european care nu fusese amânat pe 2021, a fost în cele din urmă anulat. Organizatorii...

Închide