Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Un festival de muzică rock are loc în Wisconsin, "Herd Immunity Fest" a fost denumirea inițială a evenimentului

Într-o perioadă în care majoritatea festivalurilor se anulează sau se amână, la Q&Z Expo Center din Wisconsin are loc un festival de muzică rock, denumit inițial "Herd Immunity Fest". Evenimentul de trei zile se va desfășura în aer liber și va avea un lineup format din trupe rock precum Static-X și Royal Bliss.

Publicat

pe

Publicul ARTmania Festival 2019
Publicul ARTmania Festival 2019 │ FOTO: Focus Events

3 Day Mini Fest, denumit inițial "Herd Immunity Fest", se va desfășura în Ringle, Wisconsin, în perioada 16 - 18 iulie. Acesta va fi primul festival de muzică rock organizat în State de la debutul pandemiei și va avea un lineup format din 15 trupe, printre care se numără și Static-X, Dope, Bobaflex și Royal Bliss.

Nonpoint nu a mai dorit să participe când a aflat că festivalul se numește "Herd Immunity Fest"

Trupa de nu metal Nonpoint fusese și ea inclusă în lineup, însă a renunțat să mai participe când a aflat că organizatorii au denumit evenimentul "Herd Immunity Fest", considerând acest tip de promovare o mare iresponsabilitate. Ulterior numele festivalului a fost schimbat, însă formația a hotărât să-și păstreze decizia de a nu mai participa.

Ca răspuns la retragerea acestei formații, organizatorii au anunțat că locația aleasă, Q&Z Expo Center, are o capacitate de 10,000 de persoane și că s-au pus în vânzare bilete doar pentru 20% din totalul locurilor disponibile, astfel încât participanții să poată păstra distanțarea socială.

Pe pagina de Facebook a organizatorilor sunt prezentate și argumentele care au stat la baza acestei inițiative, ce contravine recomandărilor experților din sănătate. Evenimentul își propune să readucă muzica live în viața celor care o apreciază și îi duc lipsa.

"Muzica live ne poartă pe toți într-o călătorie"

"Când a început perioada de carantină, primul meu gând a fost: OK, putem să ne oprim pentru două săptămâni, după care perioada s-a prelungit din nou și din nou, se tot anulau evenimente și am început să mă îngrijorez în privința oamenilor, nu doar din cauza acestui virus Covid, ci și din punct de vedere mental, fizic și financiar. Oamenii au nevoie să intre în contact cu alți oameni.

Muzica în sine este grozavă, dar live stream-urile, așa cum sigur știți cu toții, nu sunt același lucru cu muzica live, pe care o simți până în oase, cu fiori pe șira spinării și oameni în jurul tău. Muzica live ne poartă pe toți într-o călătorie și e un sentiment pe care nu-l poți înțelege decât dacă l-ai simțit. Așa că este onoarea noastră să prezentăm acest mini festival. Haideți să ne simțim bine, să ne comportăm în așa fel încât să fim în siguranță în acest weekend și să avem grijă unii de alții."

Alți organizatori de evenimente au ales precauția, Exit Festival din Serbia fiind cel mai recent festival anulat.

Comentează

Trending