Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Daria Batschi-Beleca la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Daria Batschi-Beleca și interpretarea angelică la harpă l-au făcut pe Andi Moisescu să apese Golden Buzz Akara Dianne la "Românii au talent" 2021"A fost pasiune de la început și până la sfârșit", i-a spus Andi Moisescu unei acrobate la "Românii au talent" Laura Melu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Laura Melu a îmbinat muzica folclorică cu rockul și a impresionat audiența Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei

Facebook va lansa videoclipuri muzicale pe platforma sa în august

Bătălia dintre Facebook şi YouTube se intensifică începând din luna august, când compania lui Mark Zuckerberg va începe să lanseze videoclipuri muzicale pe platforma FB. E vorba despre videoclipuri muzicale oficiale cu licenţă, iar mai multe detalii despre această iniţiativă aflaţi în articol.
Facebook videoclipuri muzicale licentiate

Facebook videoclipuri muzicale licentiate │ FOTO: Matt Navarra

Facebook va începe să prezinte publicului său clipurile din luna august, dar deocamdată doar în Statele Unite. Primele indicii au fost descoperite în această săptămână, când Facebook a trimis mesaje spre posesorii de pagini oficiale ce au legătură cu artiştii. Acele notificări menţionau că e nevoie să activeze o setare nouă pentru a adăuga videoclipuri muzicale înainte de termenul limită 1 august. Dacă posesorul sau administratorul paginii nu ia măsuri, atunci FB va crea automat o pagină cu video-uri ale artistului.

Se pare că artiştii nu vor trebui să uploadeze manual clipurile video şi nici să furnizeze linkuri. Dacă se activează noua opţiune, muzicienii dau practic undă verde pentru ca Facebook să adauge videoclipurile pe fiecare pagină oficială. Acolo le vor găsi fanii în secţiunea Videos. Fiecare library va include atât clipuri ale artistului, cât şi unele în care este inclus acesta. În funcţie de obligaţiile faţă de alte platforme, muzicienii vor putea înlătura clipurile dacă doresc.

Ce se va întâmpla începând cu luna august? Vom putea utiliza muzica licenţiată în "experienţe de socializare", pe Facebook, Instagram şi Messenger, fără grija că vor fi date jos de pe platforme. Rămâne de văzut cum îi va momi Facebook pe artişti şi cum va împărţi monetizarea cu ei, faţă de YouTube. Ca să vă faceţi o idee despre dominaţia YouTube, această platformă a reprezentat 46% din streaming-ul muzical global din afara Chinei, cel puţin în 2017 (raport IFPI).

YouTube a declarat în ultimii ani că a atras peste 1 miliard de melomani care s-au conectat la platforma pentru a descoperi milioane de artişti. YouTube a dezvăluit şi că în 2019 a plătit industriei muzicale 3 miliarde de dolari. Încă de la final de 2019 au apărut semne că Facebook negocia cu marile case de discuri, Universal Media Group, Sony Music şi Warner Music Group pentru drepturi cu privire la videoclipuri. Casele de discuri erau interesate cu privire la o alternativă la YouTube.

În acest moment regula e următoarea: artiştii nu au voie să partajeze clipuri complete pe Facebook, din cauza drepturilor de licenţiere. Facebook Watch oferă deja videoclipuri în Thailanda şi India, iar oferta se extinde.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metallica anunţă un nou album simfonic, "S&M2"; Ascultă două piese de pe LP-ul înregistrat cu San Francisco Symphony

Să asculţi piese compuse şi interpretate de Metallica alături de o orchestră simfonică reprezintă una dintre cele mai pure şi...

Închide