Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Exit Festival 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Exit Festival, singurul mare festival european care nu fusese amânat pe 2021, a fost în cele din urmă anulat. Organizatorii au luat decizia de a nu mai ține festivalul în 2020 în urma creșterii numărului de infectări cu coronavirus în Serbia.
Exit Festival 2020

Exit Festival 2020 │ FOTO: EXIT Festival / Global Publicity

Exit Festival 2020 a fost în ultimele săptămâni o oază de speranță pentru mulți dintre iubitorii de muzică live, dar și pentru organizatorii de evenimente. Festivalul din Serbia urma să fie anul acesta singurul eveniment european de mare amploare care urma să se desfășoare vara aceasta, în condiții de pandemie.

După o primă amânare, decisă la îndemnul primului-ministru al Serbiei, organizatorii au stabilit ca festivalul să se desfășoare în perioada 13 - 16 august, anunțând chiar primele nume din lineup-ul reconfigurat

În ultima săptămână, însă, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în Belgrad (o medie de 300 de cazuri pe zi), oraș aflat la doar o oră distanță de Novi Sad, unde are loc festivalul Exit. Organizatorii au hotărât astfel să reducă capacitatea de 55,000 de participanți pe zi la sub 10,000, fiind pregătiți să limiteze accesul chiar la câteva sute de persoane pe zi în cazul în care situația cazurilor se agravează și mai tare.

"Am simțit că nu este suficient de sigur și nici potrivit să organizăm evenimentul, chiar și la o capacitate redusă"

În cele din urmă, însă, a fost luată decizia ca ediția de anul acesta a festivalului să fie anulată, organizatorii declarând că nu consideră oportună susținerea unui astfel de eveniment în situația actuală.

"Nu a existat niciun indiciu că acest [virus] va dispărea suficient de repede încât să putem continua cu festivalul. Am simțit că nu este suficient de sigur și nici potrivit să organizăm evenimentul, chiar și la o capacitate redusă", a declarat pentru Billboard fondatorul EXIT, Dusan Kovacevic.

Potrivit acestuia, situația actuală din Belgrad este îngrijorătoare, până și spitalele temporare având un grad de ocupare de aproape 100%.

"Multe persoane din Belgrad ar fi venit la Exit. Faptul că Novi Sad nu are atât de multe cazuri acum nu înseamnă mare lucru în situația dată", a declarat Kovacevic.

Pentru a marca totuși aniversarea a 20 de ani de la prima ediție EXIT, organizatorii festivalului plănuiesc să susțină un eveniment simbolic în septembrie, care va fi transmis online.

Versiunea cu public a Exit Festival va fi reprogramată pentru 2021, noile date urmând a fi anunțate în perioada următoare.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alice Cooper va lansa propriul lapte cu ciocolată

Alice Cooper face o lansare surprinzătoare și își îndulcește fanii cu o porție de lapte cu ciocolată. Noua "afacere" are...

Închide