Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Exit Festival 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Exit Festival, singurul mare festival european care nu fusese amânat pe 2021, a fost în cele din urmă anulat. Organizatorii au luat decizia de a nu mai ține festivalul în 2020 în urma creșterii numărului de infectări cu coronavirus în Serbia.
Exit Festival 2020

Exit Festival 2020 (foto: EXIT Festival / Global Publicity)

Exit Festival 2020 a fost în ultimele săptămâni o oază de speranță pentru mulți dintre iubitorii de muzică live, dar și pentru organizatorii de evenimente. Festivalul din Serbia urma să fie anul acesta singurul eveniment european de mare amploare care urma să se desfășoare vara aceasta, în condiții de pandemie.

După o primă amânare, decisă la îndemnul primului-ministru al Serbiei, organizatorii au stabilit ca festivalul să se desfășoare în perioada 13 - 16 august, anunțând chiar primele nume din lineup-ul reconfigurat

În ultima săptămână, însă, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în Belgrad (o medie de 300 de cazuri pe zi), oraș aflat la doar o oră distanță de Novi Sad, unde are loc festivalul Exit. Organizatorii au hotărât astfel să reducă capacitatea de 55,000 de participanți pe zi la sub 10,000, fiind pregătiți să limiteze accesul chiar la câteva sute de persoane pe zi în cazul în care situația cazurilor se agravează și mai tare.

"Am simțit că nu este suficient de sigur și nici potrivit să organizăm evenimentul, chiar și la o capacitate redusă"

În cele din urmă, însă, a fost luată decizia ca ediția de anul acesta a festivalului să fie anulată, organizatorii declarând că nu consideră oportună susținerea unui astfel de eveniment în situația actuală.

"Nu a existat niciun indiciu că acest [virus] va dispărea suficient de repede încât să putem continua cu festivalul. Am simțit că nu este suficient de sigur și nici potrivit să organizăm evenimentul, chiar și la o capacitate redusă", a declarat pentru Billboard fondatorul EXIT, Dusan Kovacevic.

Potrivit acestuia, situația actuală din Belgrad este îngrijorătoare, până și spitalele temporare având un grad de ocupare de aproape 100%.

"Multe persoane din Belgrad ar fi venit la Exit. Faptul că Novi Sad nu are atât de multe cazuri acum nu înseamnă mare lucru în situația dată", a declarat Kovacevic.

Pentru a marca totuși aniversarea a 20 de ani de la prima ediție EXIT, organizatorii festivalului plănuiesc să susțină un eveniment simbolic în septembrie, care va fi transmis online.

Versiunea cu public a Exit Festival va fi reprogramată pentru 2021, noile date urmând a fi anunțate în perioada următoare.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alice Cooper va lansa propriul lapte cu ciocolată

Alice Cooper face o lansare surprinzătoare și își îndulcește fanii cu o porție de lapte cu ciocolată. Noua "afacere" are...

Închide