Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Elon Musk ne propune să ascultăm muzică prin cipuri implantate în creier

Elon Musk are planuri mari pentru viitor, extinzându-și aria de expertiză și în domeniul muzicii. Prin intermediul Neuralink, acesta își propune să revoluționeze modul în care ascultăm muzică, cipurile implantate în creier fiind propunerea sa.

Publicat

pe

Elon Musk
Elon Musk

Viitorul lui Elon Musk va fi unul high tech, nu e nicio îndoială în această privință, și pare că de abia acum începem să decoperim până unde se va merge cu robotizarea omului. Fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX își propune să producă cipuri prin intermediul cărora să facem ca muzica să ajungă direct la creier. Vorbim despre cipuri care se implantează în creier, o idee pe care Musk a mai prezentat-o și în podcastul lui Joe Rogan, fără a face însă referire la componenta muzicală.

Compania care va produce aceste cipuri va fi Neuralink, un startup cofondat de Musk, care
dezvoltă "interfețe computer-creier" cu intenția de "a ajuta oamenii să țină pasul cu inteligența artificială avansată".

Cu ce se ocupă Neuralink

Ideea generală este că Neuralink va crea și produce fire extrem de subțiri, mai subțiri decât un fir de păr, pe care le va implanta în creierul uman. Aceastea vor fi conectate la un computer extern, scopul final fiind ca această conexiune să devină complet wireless.

Primele discuții pe tema activității Neuralink au avut loc în 2019, când Elon Musk dezvăluia că primele experimente făcute pe șoareci și maimuțe au avut succes. Detaliile privind toată gama de beneficii și utilități a acestor cipuri implantate în creier nu au fost încă dezvăluite, însă Musk a oferit câte un teaser de fiecare dată când s-a ivit ocazia. Această idee a streamingului de muzică prin intermediul cipurilor a fost aruncată în spațiul public într-o recentă discuție pe Twitter dintre el și informaticianul Austin Howard.

"Dacă implementăm neuralink - putem asculta muzică direct din cipurile noastre?", a întrebat Howard, întrebare la care Musk a răspuns simplu: "Da".

Cum vor funcționa mai exact aceste cipuri, nu se știe încă, însă pe 28 august Elon Musk va face niște anunțuri importante, așa încât atunci vom afla, cel mai probabil, toate detaliile.

În paralel cu dezoltarea acestor tehnologii revoluționare, Elon Musk își face timp și pentru viața personală. De curând, acesta a devenit din nou tătic, iubita sa, Grimes, dând naștere unui băiețel.

Comentează

Trending