Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix

Elon Musk ne propune să ascultăm muzică prin cipuri implantate în creier

Elon Musk are planuri mari pentru viitor, extinzându-și aria de expertiză și în domeniul muzicii. Prin intermediul Neuralink, acesta își propune să revoluționeze modul în care ascultăm muzică, cipurile implantate în creier fiind propunerea sa.
Elon Musk

Elon Musk

Viitorul lui Elon Musk va fi unul high tech, nu e nicio îndoială în această privință, și pare că de abia acum începem să decoperim până unde se va merge cu robotizarea omului. Fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX își propune să producă cipuri prin intermediul cărora să facem ca muzica să ajungă direct la creier. Vorbim despre cipuri care se implantează în creier, o idee pe care Musk a mai prezentat-o și în podcastul lui Joe Rogan, fără a face însă referire la componenta muzicală.

Compania care va produce aceste cipuri va fi Neuralink, un startup cofondat de Musk, care
dezvoltă "interfețe computer-creier" cu intenția de "a ajuta oamenii să țină pasul cu inteligența artificială avansată".

Cu ce se ocupă Neuralink

Ideea generală este că Neuralink va crea și produce fire extrem de subțiri, mai subțiri decât un fir de păr, pe care le va implanta în creierul uman. Aceastea vor fi conectate la un computer extern, scopul final fiind ca această conexiune să devină complet wireless.

Primele discuții pe tema activității Neuralink au avut loc în 2019, când Elon Musk dezvăluia că primele experimente făcute pe șoareci și maimuțe au avut succes. Detaliile privind toată gama de beneficii și utilități a acestor cipuri implantate în creier nu au fost încă dezvăluite, însă Musk a oferit câte un teaser de fiecare dată când s-a ivit ocazia. Această idee a streamingului de muzică prin intermediul cipurilor a fost aruncată în spațiul public într-o recentă discuție pe Twitter dintre el și informaticianul Austin Howard.

"Dacă implementăm neuralink - putem asculta muzică direct din cipurile noastre?", a întrebat Howard, întrebare la care Musk a răspuns simplu: "Da".

Cum vor funcționa mai exact aceste cipuri, nu se știe încă, însă pe 28 august Elon Musk va face niște anunțuri importante, așa încât atunci vom afla, cel mai probabil, toate detaliile.

În paralel cu dezoltarea acestor tehnologii revoluționare, Elon Musk își face timp și pentru viața personală. De curând, acesta a devenit din nou tătic, iubita sa, Grimes, dând naștere unui băiețel.

Citește mai multe despre Elon Musk
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lenny Kravitz ne cântă din Bahamas - VIDEO Tiny Desk (Home) Concert

Lenny Kravitz a susținut de acasă un scurt recital pentru fanii săi. Acompaniat de prieteni muzicieni, Lenny a interpretat cu...

Închide