Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

COVID-19 nu a mai existat pentru participanții unui concert la care nu s-au respectat regulile de distanțare socială

Așa cum coronavirusul nu mai există pentru unii români, date fiind activitățile sezoniere (concedii la mare, la munte) fără a se respecta reguli de bun simț, același lucru se poate spune și despre americani. Peste 2000 de oameni s-au distrat ca pe vremurile pre-coronavirus la un concert The Chainsmokers. Mai multe detalii în articol.
The Chainsmokers

The Chainsmokers

The Chainsmokers au urcat pe scena unui, ce ar fi trebuit să fie, concert-drive-in. Evenimentul a avut loc în The Hamptons și a avut un scop caritabil, banii obținuți din vânzarea biletelor fiind donați unor organizații caritabile (No Kid Hungry, Southampton Fresh Air Home și Fondul medical pentru copii din New York). În timp ce evenimentul trebuia să respecte măsurile de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus, se pare că lucrurile au scăpat de sub control.

Concertul a avut loc pe o suprafață vastă, de peste 40 de hectare, cu o scenă uriașă pe care a urcat duo-ul de DJ americani. Cei interesați au putut participa prin cumpărarea de bilete și beneficiau de un loc de parcare, cu obligația de a urmări spectacolul din perimetrul respectiv. Și nu doar atât, având în vedere costurile de acces (prețurile biletelor au variat, începând cu 1250 de dolari, până la 25,000 de dolari - pachet VIP).

Organizatorii și-au respectat atribuțiile, participanții nu prea

La prima vedere, evenimentul a respectat o serie de măsuri de siguranță. Tuturor participanților li s-a verificat temperatura, distanța dintre locurile de parcare a fost de aproximativ 6 metri, băile au fost amplasate la aproximativ 2 metri una față de cealaltă, au fost oferite măști pentru cine nu avea deja asupra sa, iar dezinfectantul a fost la discreție. Dar organizatorii de evenimente nu pot "organiza" și conduita publicului, iar filmările și fotografiile ce au apărut recent pe internet arată că mulți dintre acești participanți au uitat de COVID-19 și s-au comportat imprudent.

Fragmentele video apărute în social-media prezintă o mulțime de oameni, care dansează destul de aproape unul de altul în fața scenei. Participanții au fost rugați să rămână lângă vehiculele lor în zonele de parcare desemnate, iar organizatorii insistă că majoritatea au respectat acest lucru, deși în videoclipuri, dansatorii erau mult mai vizibili în fața scenei decât mașinile lor. Fotografiile și videoclipurile de la eveniment arată că unii participanți poartă măști, dar par a fi în minoritate.

Potrivit publicației Page Six, comisarul de stat din domeniul sănătății, Dr. Howard Zucker, a trimis o scrisoare către Jay Schneiderman, administratorul orașului Southampton:

 "Sunt foarte deranjat de rapoartele referitoare la concertul drive-in susținut în orașul tău în weekendul trecut, care aparent a implicat mii de oameni aflați în imediată apropiere, în afara vehiculelor lor, o zonă VIP în care nu a existat vreo pretenție a unui vehicul și, în general, care nu a respectat ghidul de distanțare socială".

Mai mult, aceeași publicație susține că a avut loc un after-party la care au participat 200 de oameni, mulți dintre aceștia dorindu-și cu ardoare să îi întâlnească pe The Chainsmokers.

The Chainsmokers au vizitat pentru prima dată România în 2018, cu un show electrizant în cadrul UNTOLD Festival.

Citește mai multe despre The Chainsmokers
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Phoenix și Trooper concertează în cadrul "Rock 100% Românesc"

Phoenix și Trooper oferă publicului "Rock 100% Românesc" în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 11 septembrie. Numărul...

Închide