Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Cariera lui Elton John este celebrată prin lansarea unui design special de monedă

The Royal Mint, monetăria regală britanică, a onorat cariera remarcabilă a lui Elton John cu o monedă deosebită. Aceasta face parte din seria "Music Legends", în care se mai regăsește trupa Queen, ce a primit propria monedă la începutul acestui an.
Elton John

Elton John

Moneda a fost realizată de Bradley Morgan Johnson, un artist și sculptor digital britanic. Johnson a încorporat în design pălăria distinctivă a lui Elton John şi ochelarii săi emblematici (ce sunt sub formă de note muzicale), precum și drapelul Regatului Unit.

"Este o onoare fabuloasă să fii recunoscut în acest fel. Ultimii ani au cuprins unele dintre cele mai memorabile momente ale carierei mele, iar aceasta este o altă etapă de referință în călătoria mea", a declarat Elton John.

Moneda este disponibilă pe site-ul oficial The Royal Mint, în mai multe variante. Din aur sau argint, având diferite mărimi, monedele se găsesc la prețuri variind între 13 și 68,865 de lire.

Într-o carieră de aproape șase decenii, Elton John a vândut peste 300 de milioane de discuri la nivel mondial, devenind unul dintre cei mai de succes artiști din istorie. Melodia "Candle in the Wind 1997" a fost vândută în peste 33 de milioane de exemplare, fiind cea mai bine vândută melodie din istoria topurile din U.K. și SUA. A avut peste 50 de melodii în top 40, șapte albume consecutive pe locul 1 în topurile din Statele Unite, 16 melodii în top 10. A câștigat patru premii Grammy, un premiu Tony, iar pentru muzica de film "The Lion King / Regele Leu" a primit în 1995 un premiu Oscar și un Glob de Aur. În 2004, revista Rolling Stone l-a poziționat pe locul 49 în Top 100 cei mai buni artiști din istorie.

Citește mai multe despre Elton John
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cheloo sfidează "un sistem pervers" nepurtând mască: "Botnița lui Lady Arafat mă insultă"

Cheloo și-a exprimat opinia cu privire la carantinarea la domiciliu și purtarea măștilor. Deranjat de faptul că "spitalele refuză să...

Închide