Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ewan McGregor cântând ”Endlessly”Urmărește-l pe Ewan McGregor cântând "Endlessly" de la Muse - VIDEO Whitney HoustonUn videoclip Whitney Houston a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube GenesisGenesis a început repetițiile pentru turneul de reunire din 2021 - FOTO Adele la SNLCum s-a descurcat Adele la SNL, în calitate de gazdă și comediant - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al șaptelea episod X Factor 2020 - captură ecranA șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer

Cariera lui Elton John este celebrată prin lansarea unui design special de monedă

The Royal Mint, monetăria regală britanică, a onorat cariera remarcabilă a lui Elton John cu o monedă deosebită. Aceasta face parte din seria "Music Legends", în care se mai regăsește trupa Queen, ce a primit propria monedă la începutul acestui an.
Elton John

Elton John

Moneda a fost realizată de Bradley Morgan Johnson, un artist și sculptor digital britanic. Johnson a încorporat în design pălăria distinctivă a lui Elton John şi ochelarii săi emblematici (ce sunt sub formă de note muzicale), precum și drapelul Regatului Unit.

"Este o onoare fabuloasă să fii recunoscut în acest fel. Ultimii ani au cuprins unele dintre cele mai memorabile momente ale carierei mele, iar aceasta este o altă etapă de referință în călătoria mea", a declarat Elton John.

Moneda este disponibilă pe site-ul oficial The Royal Mint, în mai multe variante. Din aur sau argint, având diferite mărimi, monedele se găsesc la prețuri variind între 13 și 68,865 de lire.

Într-o carieră de aproape șase decenii, Elton John a vândut peste 300 de milioane de discuri la nivel mondial, devenind unul dintre cei mai de succes artiști din istorie. Melodia "Candle in the Wind 1997" a fost vândută în peste 33 de milioane de exemplare, fiind cea mai bine vândută melodie din istoria topurile din U.K. și SUA. A avut peste 50 de melodii în top 40, șapte albume consecutive pe locul 1 în topurile din Statele Unite, 16 melodii în top 10. A câștigat patru premii Grammy, un premiu Tony, iar pentru muzica de film "The Lion King / Regele Leu" a primit în 1995 un premiu Oscar și un Glob de Aur. În 2004, revista Rolling Stone l-a poziționat pe locul 49 în Top 100 cei mai buni artiști din istorie.

Citește mai multe despre Elton John
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cheloo sfidează "un sistem pervers" nepurtând mască: "Botnița lui Lady Arafat mă insultă"

Cheloo și-a exprimat opinia cu privire la carantinarea la domiciliu și purtarea măștilor. Deranjat de faptul că "spitalele refuză să...

Închide