Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Cariera lui Elton John este celebrată prin lansarea unui design special de monedă

The Royal Mint, monetăria regală britanică, a onorat cariera remarcabilă a lui Elton John cu o monedă deosebită. Aceasta face parte din seria "Music Legends", în care se mai regăsește trupa Queen, ce a primit propria monedă la începutul acestui an.

Publicat

pe

Elton John
Elton John

Moneda a fost realizată de Bradley Morgan Johnson, un artist și sculptor digital britanic. Johnson a încorporat în design pălăria distinctivă a lui Elton John şi ochelarii săi emblematici (ce sunt sub formă de note muzicale), precum și drapelul Regatului Unit.

"Este o onoare fabuloasă să fii recunoscut în acest fel. Ultimii ani au cuprins unele dintre cele mai memorabile momente ale carierei mele, iar aceasta este o altă etapă de referință în călătoria mea", a declarat Elton John.

Moneda este disponibilă pe site-ul oficial The Royal Mint, în mai multe variante. Din aur sau argint, având diferite mărimi, monedele se găsesc la prețuri variind între 13 și 68,865 de lire.

Într-o carieră de aproape șase decenii, Elton John a vândut peste 300 de milioane de discuri la nivel mondial, devenind unul dintre cei mai de succes artiști din istorie. Melodia "Candle in the Wind 1997" a fost vândută în peste 33 de milioane de exemplare, fiind cea mai bine vândută melodie din istoria topurile din U.K. și SUA. A avut peste 50 de melodii în top 40, șapte albume consecutive pe locul 1 în topurile din Statele Unite, 16 melodii în top 10. A câștigat patru premii Grammy, un premiu Tony, iar pentru muzica de film "The Lion King / Regele Leu" a primit în 1995 un premiu Oscar și un Glob de Aur. În 2004, revista Rolling Stone l-a poziționat pe locul 49 în Top 100 cei mai buni artiști din istorie.

Comentează

Trending