Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Bon Jovi a lansat piesa "American Reckoning", dedicată lui George Floyd, protestelor din SUA - AUDIO

Bon Jovi a lansat o nouă piesă care semnalează probleme sociale din SUA. Noul track se numeşte "American Reckoning" şi îi este dedicat lui George Floyd şi protestelor din SUA. Melodia are un aer country şi pur american şi primeşte un videoclip cu versuri, pe care îl poţi viziona în articol.

Publicat

pe

Coperta single Bon Jovi American Reckoning
Coperta single Bon Jovi American Reckoning │ FOTO: Bon Jovi

"American Reckoning" ar fi fost la fel de bine primită şi de 4 iulie, Ziua Independenţei, dar Bon Jovi a ales să o lanseze puţin mai târziu. Cu un instrumental ţinut la minim, câteva acorduri de chitară şi multă melancolie şi angoasă în voce, Jon Bon Jovi ne trece prin toate stările resimţite de americanul de rând în aceste vremuri incerte. Mesajul "Stay Alive" şi "Use Your Voice" se repetă pe parcursul acestui single, care spre finala invocă un sunet de Bruce Springsteen şi Bob Dylan.

Instrumentalul este potenţat şi de o muzicuţă, iar Jon Bon Jovi nu îşi înalţă vocea, ci o păstrează joasă şi gravă. Versurile fac referire la brutalitatea poliţiei, uciderea lui George Floyd şi protestele din State. "American Reckoning" va fi inclusă pe viitorul album Bon Jovi, "Bon Jovi 2020", care ne-a oferit deja single-ul "Limitless" în februarie. Pe final de 2019 am putut asculta şi "Unbroken", melodie tribut pentru veteranii de război. De anul trecut Bon Jovi făcea aluzii la un album cu tentă politică şi socială, pe fondul disensiunilor din SUA.

Pentru 2020 trupa avea planuri mari, inclusiv un turneu alături de Bryan Adams şi o posibilă colaborare pe noul LP. Între timp a lovit pandemia, iar clăparul trupei a fost testat pozitiv pentru coronavirus (s-a vindecat ulterior). Bon Jovi a reacţionat în favoarea fanilor şi a anulat turneul din acest an, pentru ca valoarea biletelor să fie rambursată. În luna mai Bon Jovi a cântat noua piesă "Limitless" de acasă pentru finala emisiunii "The Voice".

Toate veniturile generate de noul single, "American Reckoning" vor fi donate spre iniţiativa Bryan Stevenson Equal Justice. Albumul cel nou trebuia să se lanseze pe 15 mai, dar acum a fost amânat până la toamnă. Turneul trebuia să debuteze în iunie, dar a fost amânat pe termen nedeterminat.

Comentează

Lifestyle

Trupa Bon Jovi lansează o ediție specială a jocului Monopoly - VIDEO

Bon Jovi împlinește 40 de ani de activitate și cu această ocazie lansează o ediție de colecție a popularului joc de societate Monopoly, prezentând momente importante din cariera rockerilor. Află cât costă și de unde îl poți achiziționa.

Publicat

pe

Concert Bon Jovi pe 21 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Bon Jovi a gândit o ediție personalizată a jocului Monopoly care prezintă cariera trupei, printre care miile de concerte susținute în peste 50 de țări, pentru peste 35 de milioane de fani. De la începuturile din Asbury Park până la spectacolele sold-out în orașe din întreaga lume, fanii le pot deține pe toate cu noul joc.

Monopoly Bon Jovi include șase jetoane de colecție - simbolul trupei în formă de inimă și cuțit, zâmbetul din "Have a Nice Day", medalionul "Slippery When Wet", harta New Jersey, statul natal al trupei, Forever Logo și chitara acustică a lui Jon Bon Jovi.

Jocul costă 49,99 de dolari și poate fi comandat pe site-ul oficial al trupei.

Admiratorii Bon Jovi pot sărbători, de asemenea, aniversarea trupei cu un calendar pentru 2024, care conține peste 50 de imagini rare și o poster care înglobează momentele importante din cariera de patru decenii a formației americane.

În luna februarie a acestui an, membrii Bon Jovi au mai bifat o reușită pe lista lor. Videoclipul piesei "Livin' On A Prayer" a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube. Materialul a fost regizat de Wayne Isham și filmat pe 17 septembrie 1986, la Grand Olympic Auditorium din Los Angeles. În ceea ce privește melodia, ea este extrasă de pe albumul "Slippery When Wet" și a dominat topul Billboard Hot 100 timp de patru săptămâni consecutive în februarie și martie 1987.

Citește în continuare

Trending