Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Ariana Grande și-a cântat iubirile în piese ce au ajuns la milioane de inimi

Ariana Grande este una dintre cele mai îndrăgite artiste din lume. Cucerește topurile muzicale cu fiecare lansare, se bucură de milioane de fani și mesajele pieselor sale își găsesc întotdeauna destinatarul. De-a lungul timpului, cântăreața a rămas fidelă unei tematici universale: iubirea.

Publicat

pe

Ariana Grande

Cunoscută inițial pentru rolul lui Cat Valentine din sitcomul "Victorious", Ariana Grande s-a reinventat, iar în scurt timp a ajuns una dintre cele mai mari vedete pop ale generației sale. Grande a debutat în lumea muzicii în 2011, lansând cinci albume de studio, ce au ocupat locuri fruntașe în topurile muzicale.

În martie 2013, Grande a atins succesul când piesa "The Way" de pe albumul său de debut "Yours Truly" a devenit un hit de top 10 în Billboard Hot 100 și a fost certificată cu dublă-platină de RIAA. Albumul a fost bine primit și a debutat pe locul 1 în Billboard 200. Al doilea album de studio al Arianei, "My Everything" (2014), a debutat pe locul 1 în SUA, fiind bine certificat în multe alte țări. Cu single-urile "Problem", "Break Free", "Bang Bang" și "Love Me Harder" albumul a fost timp de 34 de săptămâni consecutive în top 10 al Billboard Hot 100.

În 2016 a lansat cel de-al treilea album de studio, "Dangerous Woman". Piesa ce dă titlul albumului a debutat pe locul 10 în Billboard Hot 100, iar întregul material a ajuns pe locul 2 în Billboard 200. A urmat "Sweetener" în 2018, disc ce a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200. Pe acest material au fost incluse colaborări cu Pharrell Williams, Nicki Minaj și Missy Elliott, fiind lansate videoclipuri pentru single-urile "The Light Is Coming", "God Is A Woman" și "breathin".

Cel mai recent album al cântăreței este "thank u, next".

Materialul reunește single-urile de succes - "imagine", "thank u, next", "break up with your girlfriend, I'm bored" și "7 rings", dar și alte nouă piese originale, care completează povestea materialului. Discul a debutat pe prima poziție în clasamentul Billboard 200, artista doborând și recordul pentru cele mai multe piese (11) aflate simultan în top 40 Billboard Hot 100.

Ar fi mai mult de povestit despre fiecare succes al Arianei, dar ceea ce apare constant în universul muzical pe care îl construiește este iubirea. Iar pentru a defini acest sentiment nu este nevoie de prea multă vorbărie. Cu toate acestea, piesele în care Ariana Grande și-a pus sufletul pe tavă merită o nouă recunoaștere.

Iubirea în muzica Arianei Grande

Este clară aplecarea artistei de a vorbi în piesele sale despre foștii săi iubiți. "thank u, next" este prima melodie ce le vine tuturor în minte. Cu peste 533 de milioane de vizualizări pe YouTube, piesa este considerată un "imn" al despărțirilor. Grande a pus pe hârtie toate aspectele sale vulnerabile și a vorbit despre Big Sean ("Thought I'd end up with Sean. But he wasn't a match"), Ricky Alvarez ("Wrote some songs about Ricky. Now I listen and laugh"), Pete Davidson ("Even almost got married. And for Pete, I'm so thankful") și Mac Miller ("Wish I could say 'Thank you' to Malcolm. 'Cause he was an angel").

Deși "thank u, next" este piesa ce înglobează multe dintre relațiile sale, nu este singura care vorbește despre fostele iubiri. Ariana Grande a adus în atenția fanilor relația pe care a avut-o cu regretatul Mac Miller și în cântecul "Better Off". Titlul se referă la relația toxică dintre cei doi, sortită pierzaniei în mare parte din cauza adicțiilor rapperului.

În 2015, Ariana a începea o relație cu dansatorul Ricky Alvarez. Idila, care a durat aproximativ un an, a dus la compunerea a trei piese (în afară de "thank u, next") - "True Love", "Moonlight" și "Into You". "Moonlight" este considerată una dintre cele mai romantice piese ale artistei și fanii cred că face referință la primul sărut cu Alvarez.

În 2018, Grande lansa "pete davidson", iar titlul vorbește de la sine. Versurile melodiei sunt o declarație a iubirii dintre cei doi. Artista declara la vremea respectivă că este sufletul său pereche ("soulmate and all that"). Din păcate, relația celor doi nu a funcționat.

Dacă acestea sunt doar câteva melodii al căror mesaj este mai mult sau mai puțin clar, Ariana a mai lansat de-a lungul timpului și alte piese ce fac referire la o relație amoroasă. "Problem", "Break Your Heart Right Back" sau "Boyfriend" abordează aceeași tematică, însă nu este dezvăluită identitatea iubitului.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Ariana Grande ocupă scaunul de jurat în cel de-al 21-lea sezon "The Voice"

Cântăreața de 27 de ani li se alătură lui Kelly Clarkson, John Legend și Blake Shelton într-un nou sezon "The Voice". Cei patru artiști vor încerca să găsească cele mai bune voci din America. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ariana Grande
Ariana Grande │ FOTO: Universal Music Romania

Ariana Grande îi ia locul lui Nick Jonas, care fusese antrenor în sezoanele 18 și 20. Artista "va scoate armele" din dotare și va încerca să formeze cea mai talentată echipă, în cel de-al 21-lea sezon, programat să debuteze în toamna acestui an.

"Surpriză! Sunt mai mult decât emoționată, onorată și încântată să fiu alături de Kelly Clarkson, John Legend și Blake Shelton în următorul sezon - sezonul 21 - <<The Voice>>. Nick Jonas, o să ne lipsești!", a scris Ariana pe social-media.

Printre alți muzicieni care au jucat rolul de antrenor la competiția americană de voci se numără Adam Levine, Christina Aguilera, Pharrell, Gwen Stefani și Alicia Keys, în timp ce artiști precum Taylor Swift, Mary J. Blige sau Missy Elliott au fost consultanți, în anumite etape ale show-ului.

În ceea ce o privește pe Ariana Grande, aceasta a marcat recent o nouă victorie. Cel mai recent album – "Positions" - i-a adus artistei cel de-al 20-lea record înregistrat în cartea recordurilor, respectiv pentru cele mai multe piese care au debutat pe primul loc în topul Billboard Hot 100. După ce single-ul "Positions" a ajuns pe locul întâi în noiembrie 2020, artista a atins numărul total de cinci piese ce au ocupat acest loc în top. Celelalte patru piese sunt "Stuck with U" feat. Justin Bieber, "7 rings", "thank u, next" și "Rain On Me" feat. Lady Gaga.

Calitățile sale vocale au propulsat-o direct in Billboard Top 100, unde a ajuns cu piesa ei de debut "The Way", alături de regretatul rapper Mac Miller. Iar de aici, a fost doar o chestiune de timp până când energia și vocea ei să apară în mod constant la radio și TV, apoi la concrete sold-out. Ariana are șapte albume lansate: "Yours Truly", "My Everything", "Christmas & Chill", "Dangerous Woman", "Sweetener", "Thank u, next" și "Positions".

Citește în continuare

Trending