Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Administrația Trump ia în considerare interzicerea aplicației TikTok

Zilele aplicațiilor chinezești sunt numărate, inclusiv TikTok, una dintre cele mai populare platforme din lume. TikTok a fost recent interzisă în India după ce guvernul a semnalat o serie de probleme în ceea ce privește informațiile private ale utilizatorilor acestei aplicații. Mai multe detalii în articol.
Logo TikTok

Logo TikTok │ FOTO: facebook.com/tiktok

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că administrația Trump are în vedere restricționarea accesului la aplicația de social media TikTok a utilizatorilor americani. Motivul din spatele acestei decizii este bănuiala că ar putea fi folosită de guvernul de la Beijing ca mijloc de cercetare și propagandă.

Pompeo a declarat pentru Fox News că el și președintele Trump iau lucrurile în serios, după ce au observat că India a interzis deja aplicația și Australia urmează să procedeze la fel. Acesta a adăugat că utilizatorii ar trebui să descarce TikTok doar dacă vor ca informaţiile lor private să fie în mâinile Partidului Comunist din China.

"Luăm această problemă foarte în serios și, cu siguranță, o analizăm", a comentat Mike Pompeo, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii, cel puțin nu înaintea unui anunț oficial oferit de președintele Donald Trump.

Se estimează că platforma în discuție are peste 65 de milioane de utilizatori activi în SUA și se situează în mod constant printre cele mai descărcate aplicații. Cu toate acestea, oficialii guvernamentali americani și-au exprimat îngrijorarea pentru cantitatea de informații colectate de TikTok în comparație cu alte platforme importante de socializare. La sfârșitul anului 2019, armata americană a interzis personalului său să utilizeze aplicația pe dispozitivele emise de guvern.

Dacă administrația Trump va da undă verde interzicerii TikTok, acest demers ar avea implicații majore asupra industriei muzicale. În ultimele luni, TikTok a reprezentat un mediu prielnic pentru descoperiri muzicale. Lil Nas X, Ashnikko și Benee sunt doar câteva nume care au devenit cunoscute datorită aplicației TikTok. De asemenea, importante case de discuri au văzut în TikTok o oportunitate de a face bani și au încheiat diverse oferte de licențe muzicale.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Când are loc Maximum Rock Festival 2021 și care va fi lineup-ul

Maximum Rock Festival 2021 (Open Air) va avea loc în perioada 4 - 5 iunie, la Arenele Romane din București....

Închide