Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Costel la iUmorCostel a vorbit la iUmor despre karma, bormașini și porumbei - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 13-lea episod X Factor 2020Audițiile de la X Factor 2020 au ajuns la final; citește rezumatul ultimei runde Eden Loren în audițiile de la X Factor 2020Eden Loren, italianul care a cântat de mai multe ori cu Laura Bretan, i-a cucerit pe jurații de la X Factor 2020 Romică Țociu și Adriana Trandafir la "Te cunosc de undeva"Adriana Trandafir și Romică Țociu au câștigat cu "Diamonds are forever" la Te cunosc de undeva Inna și Antonia în Dance Queen's HouseInna anunță un nou album, ce ar putea include o colaborare cu Antonia - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 12-lea episod X Factor 2020X Factor 2020: Noi concurenți au urcat pe scenă în cea de-a 12-a rundă de audiții

Administrația Trump ia în considerare interzicerea aplicației TikTok

Zilele aplicațiilor chinezești sunt numărate, inclusiv TikTok, una dintre cele mai populare platforme din lume. TikTok a fost recent interzisă în India după ce guvernul a semnalat o serie de probleme în ceea ce privește informațiile private ale utilizatorilor acestei aplicații. Mai multe detalii în articol.
Logo TikTok

Logo TikTok │ FOTO: facebook.com/tiktok

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că administrația Trump are în vedere restricționarea accesului la aplicația de social media TikTok a utilizatorilor americani. Motivul din spatele acestei decizii este bănuiala că ar putea fi folosită de guvernul de la Beijing ca mijloc de cercetare și propagandă.

Pompeo a declarat pentru Fox News că el și președintele Trump iau lucrurile în serios, după ce au observat că India a interzis deja aplicația și Australia urmează să procedeze la fel. Acesta a adăugat că utilizatorii ar trebui să descarce TikTok doar dacă vor ca informaţiile lor private să fie în mâinile Partidului Comunist din China.

"Luăm această problemă foarte în serios și, cu siguranță, o analizăm", a comentat Mike Pompeo, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii, cel puțin nu înaintea unui anunț oficial oferit de președintele Donald Trump.

Se estimează că platforma în discuție are peste 65 de milioane de utilizatori activi în SUA și se situează în mod constant printre cele mai descărcate aplicații. Cu toate acestea, oficialii guvernamentali americani și-au exprimat îngrijorarea pentru cantitatea de informații colectate de TikTok în comparație cu alte platforme importante de socializare. La sfârșitul anului 2019, armata americană a interzis personalului său să utilizeze aplicația pe dispozitivele emise de guvern.

Dacă administrația Trump va da undă verde interzicerii TikTok, acest demers ar avea implicații majore asupra industriei muzicale. În ultimele luni, TikTok a reprezentat un mediu prielnic pentru descoperiri muzicale. Lil Nas X, Ashnikko și Benee sunt doar câteva nume care au devenit cunoscute datorită aplicației TikTok. De asemenea, importante case de discuri au văzut în TikTok o oportunitate de a face bani și au încheiat diverse oferte de licențe muzicale.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Când are loc Maximum Rock Festival 2021 și care va fi lineup-ul

Maximum Rock Festival 2021 (Open Air) va avea loc în perioada 4 - 5 iunie, la Arenele Romane din București....

Închide