Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Una dintre chitarele lui Kurt Cobain s-a vândut la un preț record

Una dintre chitarele regretatului Kurt Cobain a fost scoasă la o licitație în scopuri caritabile. Suma la care instrumentul a fost vândut a înregistrat o serie de noi recorduri.
Pulover Kurt Cobain MTV Unplugged 1993 licitatie

Pulover Kurt Cobain MTV Unplugged 1993 licitatie (foto: MTV)

Chitara la care Kurt Cobain a cântat în cadrul legendarului episod MTV Unplugged din 1993 s-a vândut weekend-ul trecut la prețul de 6,010,000 de dolari. Estimată inițial la prețul de un milion de dolari, chitara Martin D-18E din 1959 a stabilit în urma licitației de sâmbătă cinci recorduri mondiale, devenind cea mai scumpă chitară vândută vreodată și cel mai scump obiect de colecție ce a aparținut unei formații.

Cumpărătorul chitarei a fost Peter Freedman, fondator al RØDE Microphones. Acesta plănuiește să prezinte chitara publicului în cadrul unei serii de expoziții, banii din încasări urmând a fi donați unor organizații nonguvernamentale.

Deși identitatea cumpărătorului este cunoscută, nu se știe exact cine a solicitat organizarea licitației. În ultimii ani, atât fiica vocalistului Nirvana, Frances Bean Cobain, cât și fosta lui soție, Courtney Love, au încercat să recupereze această chitară de la fostul soț al lui Frances, Isaiah Silva. Acesta pretinde că a primit chitara de la Kurt, fiind cadou de nuntă. Oficial, vânzătorul chitarei este anonim, însă atât Frances, cât și Courtney Love susțin că acesta este Silva, care s-a hotărât să ignore disputele din familie și să încaseze banii.

VIDEO: Kurt Cobain la MTV Unplugged, în 1993

În cadrul unei alte licitații, din octombrie 2019, puloverul purtat de Kurt în cadrul aceluiași concert MTV Unplugged s-a vândut la o altă sumă impresionantă. Acesta a fost vândut de proprietarul de echipe de curse Garrett Kletjian, care îl cumpărase în urmă cu 4 ani tot la o licitație.

Tot în 2019 a fost scoasă la vânzare și casa din Seattle în care Kurt Cobain și-a petrecut ultimele zile din viață. Această casă a fost achiziționată de Kurt și Courtney Love în ianuarie 1994. Cuplul nu a avut, însă, oportunitatea de a se bucura de această vilă cu vedere la lacul Washington. Pe 5 aprilie, în același an, Cobain și-a luat viața în sera amenajată în grădina acestei proprietăți.

 

 

Citește mai multe despre Kurt CobainNirvana
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Marcel Pavel reacționează la teoriile conspirației legate de infectarea sa cu COVID-19: "Găsiți pe altcineva pe care să bârfiți"

Marcel Pavel a fost puternic afectat de teoriile conspirației brodate pe tema diagnosticării sale cu coronavirus. Artistul a publicat un...

Închide