Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Un nou album Radiohead "va fi înregistrat cu siguranță", spune Ed O’Brien

Ed O’Brien a asigurat fanii că Radiohead va înregistra fără îndoială un nou album. În ultima perioadă, trupa a avut tot felul de "ședințe" online, discutând despre tot felul de planuri de viitor.

Publicat

pe

Radiohead

În 2016, Radiohead lansa "A Moon Shaped Pool", reușind încă o dată să surprindă și să impresioneze criticii și publicul deopotrivă. Discul a urcat în fruntea topurilor US Alternative Albums (Billboard) și UK Albums, depășind pragul de un milion de copii vândute. La patru ani de la această lansare, chitaristul Ed O’Brien oferă speranță fanilor pătrunși de nerăbdarea descoperirii unui nou univers Radiohead. Trupa va înregistra cu siguranță un nou album, doar că orizontul de timp e încă nedefinit.

"Sunt sigur că va mai fi un album (Radiohead). Acel ultim material a inclus multe piese vechi, ceea ce explică cumva de ce a sunat ca diferite ere din muzica Radiohead. Se va întâmpla cu siguranță, dar când anume, n-aș putea să spun..", a indicat Ed O’Brien într-un interviu pentru Guitar World.

Potrivit chitaristului, în ultima perioadă, trupa a susținut tot felul de "ședințe" online, ce le-a oferit prilejul de a discuta despre "chestii diverse". Momentan, fiecare membru al formației este ocupat cu propriile proiecte, însă atunci când va veni momentul potrivit pentru a reveni la Radiohead, o vor face.

Discutând cu Guitar World despre diferitele genuri muzicale încorporate în muzica Radiohead de-a lungul anilor, Ed O’Brien a explicat că nu a existat la bază un efort susținut în a fi surprinzători.

Ed O’Brien: "Ne-a plăcut ideea de a fi un Stanley Kubrick în materie de trupe"

"Cred că fundamental în muzica Radiohead a fost întotdeauna adevărul. Asta căutam, din punct de vedere creativ. Când am făcut "OK Computer", toată lumea se aștepta să lansăm partea a doua a albumului "The Bends". La fel s-a întâmplat și când am lansat "Kid A". Am avut pur și simplu noroc - ceea ce am simțit că e potrivit pentru noi erau deviații de la traseul evident.

Nu cred că am făcut asta în mod deliberat, pentru a fi altfel, a fost mai degrabă: <<Am făcut asta, hai să mergem mai departe>>. Ne-a plăcut ideea de a fi un Stanley Kubrick în materie de trupe. Am vrut să facem propriul nostru "Dr. Strangelove", apoi "2001: A Space Odyssey", un "Barry Lyndon", al nostru "The Shining" și un "Full Metal Jacket"."

Ed O’Brien a adus în fața publicului primul său album solo, "Earth", în luna aprilie. Discul include single-urile "Brasil" și "Shangri-La".

Trending