Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Un film despre legenda Motörhead, Lemmy Kilmister, este în lucru

Lemmy Kilmister, unul dintre numele sonore ale industriei muzicale, va primi un film biografic. Filmările lungmetrajului sunt programate să înceapă anul viitor. De regie se va ocupa Greg Olliver, același care a realizat și documentarul "Lemmy" din 2010.

Publicat

pe

MOTORHEAD la OST Fest 2012
MOTORHEAD la OST Fest 2012 │ FOTO: Teodora Maftei / InfoMusic.ro

Conform Deadline, filmul se va numi "Lemmy" și este produs de managerul Motörhead, Todd Singerman și de consultantul creativ Steffan Chirazi, și va fi finanțat de VMI Worldwide. Scenariul a fost scris de Medeni Griffiths împreună cu regizorul Greg Olliver. Producătorii noului material vor ca filmul să fie prezentat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes.

Pelicula va înfățișa viața lui Lemmy, începând cu copilăria petrecută în Stoke-on-Tent, urmând apoi perioada în care a devenit companionul lui Jimi Hendrix, însoțindu-l pe acesta în turnee. Povestea continuă cu perioada în care Lemmy a făcut parte din trupa Hawkwind, și, bineînțeles întreaga călătorie Motörhead. Grupul de rock a fost considerat un deschizător de drumuri pentru trupe ca Metallica, Megadeth, Anthrax sau Foo Fighters, al cărei frontman, Dave Grohl, i-a adus un omagiu lui Lemmy la înmormântarea sa.

"Tot ceea ce ați auzit despre Lemmy este probabil adevărat ... nu pentru că a îmbrățișat clișeele rock'n'roll, ci pentru că el le-a creat. Marlboro roșu și Jack Daniel's la micul dejun, amfetamină la cină - totul este adevărat. Însă, în spatele acelei fațade dure se afla un bărbat captivant, complicat și curajos, care nu a renunțat niciodată să cânte muzica care l-a făcut fericit. Lucrăm cu atenție la această biografie din 2013, asigurându-ne să le rămânem fideli lui Lemmy, membrilor trupei Motörhead, Phil Campbell și Mikkey Dee, și tuturor celorlalți oameni care au jucat roluri importante în viața lui Lemmy. Acesta va fi un film de care vor fi mândri", a declarat Greg Olliver.

Todd Singerman și Steffan Chirazi au adăugat:

"Este o poveste de o imensă importanță culturală. Dacă am învățat ceva din cei cinci ani ai absenței sale, acel lucru este că a fost mai unic decât oricine, pentru că nimeni nu poate leza calitatea și libertatea sa pură. Greg este un membru de încredere al cercului nostru și suntem încântați să vedem că acest film se înfăptuiește".

Deocamdată, nu există nicio veste cu privire la ce actor îl va înfățișa pe Lemmy sau dacă rolul a fost deja distribuit. Filmările pentru noua peliculă sunt programate să debuteze la începutul anului 2021, în funcție de starea pandemiei COVID-19.

Ian "Lemmy" Kilmister a murit pe 28 decembrie 2015, la vârsta de 70 de ani, ca urmare a cancerului de prostată, a aritmiei cardiace și a insuficienței cardiace congestive. Muzicianul a rămas foarte activ în Motörhead până aproape de moartea sa, susținând ultimul concert cu mai puțin de trei săptămâni înainte de trecerea sa în neființă.

Trending