Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

U2 prezintă o versiune nouă de "Beautiful Day", cover al vedetelor care cântă împreună - VIDEO

În ultimele 24 de ore Barack Obama şi Michelle Obama au realizat o ceremonie virtuală de absolvire a cursurilor din 2020, iar cu această ocazie U2 a dorit să transmită un mesaj special tinerilor. Solistul Bono a prezentat o versiune nouă, cover a piesei "Beautiful Day", cântată de această dată de o serie de celebrităţi. Ce a ieşit vedeţi în articol.

Publicat

pe

Cover U2 Beautiful Day 2020
Cover U2 Beautiful Day 2020 │ FOTO: U2

"Beautiful Day" este poate cea mai cunoscută piesă a trupei irlandeze U2. A fost înregistrată în anul 2000 şi lansată în toamna acelui an ca single. A fost şi primul single de pe albumul cu numărul 10 din discografia grupului, "All That You Can't Leave Behind". Are o istorie interesantă în spate, pentru că tonalitatea folosită pe chitara lui Edge a fost subiect de discuţii printre artişti. Iniţial se dorea o tonalitate mai întunecată, dar Bono a preferat o abordare mai optimistă.

Mesajul melodiei a rămas neschimbat pe parcursul deceniilor: "bucură-te de ce ai chiar şi când pierzi totul". Acest track a câştigat nu mai puţin de 3 premii Grammy în 2001. Coverul din 2020 este produs de către Finneas O'Connell, fratele lui Billie Eilish şi include apariţii de la Chris Martin, solistul Coldplay, dar şi Camila Cabello, Ty Dollar $ign, Cynthia Erivo, Khalid, Noah Cyrus şi Ben Platt. Bono transmite următorul mesaj la început de clip:

Ca un irlandez, am crezut mereu că America nu este doar o ţară, este o idee, este un vis, care aparţine lumii întregi. Acum ştiu că în ultima vreme lumea şi-a amintit că America este o idee care nici măcar nu aparţine multor americani şi că pentru mulţi americani de culoare, torţa Statuii Libertăţii e departe de un simbol de speranţă, e deseori o lovitură de lanternă în faţă.

Erau nori de furtună deasupra Dublinului atunci când U2 a înregistrat "Beautiful Day" - lucrurile nu erau cum trebuia să fie. Melodia nu este o descriere a momentului în care ne aflăm. Era o rugăciune pentru locul în care am fi putut ajunge. Era un vis, cum şi America este un vis a ceea ce ar putea fi. Ştim că America e o piesă care încă se scrie. Că America ar putea fi cea mai grozavă piesă pe care lumea nu a auzit-o. Este un gând ciudat, că America încă nu există.

Şi mai ciudat că absolvenţii lui 2020 ar putea fi acei oameni care o transformă în realitate, după 244 de ani de dorinţă de libertate - uneori mărşăluind, alteori protestând, uneori în genunchi, alteori cu un genunchi jos la imn, ajungi acolo. Nu ştiu, dar ştiu cine - voi, voi puteţi ridica barierele xenofobiei şi cu votul vostru puteţi distruge instituţiile care susţin acea xenofobie şi sunt în calea voastră. Puteţi intra în America şi vom intra cu voi, dar veţi fi voi şi aceea va fi o zi frumoasă.

Ceremonia "Class of 2020" a inclus şi discursuri ţinute de Taylor Swift şi Beyonce, care au discutat despre subiectul tensiunilor rasiale provocate de uciderea lui George Floyd de către poliţie. Şi BTS, Lizzo, Justin Timberlake şi Lady Gaga au transmis propriile mesaje pentru ceremonie. U2 şi Bono au oferit donaţii de 10 milioane de euro pentru Irlanda pe durata pandemiei de Covid-19. În martie, solistul trupei a compus o nouă piesă inspirat de italienii care cântau la balcoane, "Let Your Love be Known".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă noua piesă U2, "Your Song Saved My Life" (Soundtrack "Sing 2") - AUDIO

U2 încheie anul 2021 cu o piesă emoționantă, intitulată "Your Song Saved My Life". Noua melodie se regăsește pe soundtrack-ul filmului animat "Sing 2".

Publicat

pe

U2
U2 │ FOTO: Captură YouTube

U2 se menține în atenția publicului cu o piesă melancolică, "Your Song Saved My Life", înregistrată pentru un film de animație. Cu acest prilej, Bono își face și debutul pe marele ecran, urmând să apară în pelicula "Sing 2" în postura personajului Clay Calloway, un leu care e un veritabil star rock.

Regizorul filmului, Garth Jennings, a fost încântat de această piesă, declarând pentru Entertainment Weekly că emoția captată în linia melodică este exact ceea ce-și dorea pentru "Sing 2".

"Este pur și simplu atât de plină de emoție și căldură...Piesa spune exact asta: <<Uite, așa vrem ca publicul să se simtă atunci când pleacă de la cinema>>."

Pe soundtrack-ul filmului "Sing 2" se regăsesc și alte trei piese U2: "Where the Streets Have No Name" (interpretată de actorii Tori Kelly, Taron Egerton, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon și Nick Kroll), "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of" (cântată de Scarlett Johansson) și "I Still Haven’t Found What I’m Looking For" (cântată în duet de Scarlett Johansson și Bono).

AUDIO: U2 - "Your Song Saved My Life" (Soundtrack "Off Sing 2")

În 2020, chitaristul U2 și Bono începuseră să lucreze la noi compoziții. Aceste sesiuni au avut loc înainte de intrarea în lockdown.

"Chiar lucram la niște piese noi cu Bono", a povestit The Edge în show-ul lui Jo Whiley de la BBC Radio 2. "A trebuit să iau o decizie: rămân în Dublin (alături de Bono), sau mă duc în California, acolo unde e soția? Așa că am optat să merg acolo unde era soția, ceea ce consider că a fost decizia corectă."

Nu se știe dacă, între timp, cei doi au reluat înregistrările. Cert este că formația nu are programat niciun concert pentru lunile următoare, ultimele show-uri U2 având loc în toamna anului 2019.

Citește în continuare

Trending