Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Transparență totală în verificarea conduitei polițiștilor din SUA, cerută de Rihanna, Billie Eilish și sute de alți artiști într-o scrisoare deschisă

Rihanna, Billie Eilish, Ariana Grande, Billie Joe Armstrong, Steven Tyler, Papa Roach și sute de alți artiști și persoane din sfera publică au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită statului New York să aducă reforme în Poliție. Scrisoarea a fost publicată împreună cu o petiție online.
Rihanna la NAACP Image Awards 2020 (Screenshot)

Rihanna la NAACP Image Awards 2020 (Screenshot)

Protestele și violențele din America, declanșate în urma uciderii lui George Floyd de către un ofițer de poliție, continuă pentru cea de-a treia săptămână.

Pentru a veni în sprijinul mișcării "Viețile negrilor contează" (Black Lives Matter) și a stopa nedreptățile comise de-a lungul anilor de Poliția din SUA, mai mulți artiști și celebrități au semnat o scrisoare online prin care solicită statului New York abrogarea Statutului 50-A, o lege civilă care fac inaccesibile publicului înregistrările de conduită necorespunzătoare ale poliției. Scrisoarea a fost semnată de Billie Eilish, Rihanna, Ariana Grande, Megan Thee Stallion, Lizzo, Nas, Shawn Mendes, Camila Cabello, Normani, Steven Tyler, Papa Roach și Billie Joe Armstrong, printre alții.

"Statutul 50-A din New York blochează transparența deplină, protejând o istorie a comportamentului necorespunzător al poliției"

"Deplângem asasinarea lui George Floyd și pierderea zadarnică a atâtor vieți negre înaintea sa.

Trebuie să-i facem răspunzători pe cei care încalcă jurământul de a ne proteja și servi și să găsim dreptatea pentru cei care sunt victime ale violenței lor. Un pas indispensabil este accesul la registrele disciplinare ale polițiștilor. Statutul 50-A din New York blochează transparența deplină, protejând o istorie a comportamentului necorespunzător al poliției, îngreunând căutarea justiției și obținerea reformei. Trebuie abrogat imediat", apare în scrisoarea semnată de sute de membri ai comunității artistice.

În textul scrisorii este explicat cât de importantă este abrogarea acestui statut, care a fost folosit de numărate ori pentru a obstrucționa justiția.

"Nu este suficient să slăbim efectele statutului 50-A; acest bolovan a stat în calea justiției  prea mult timp și trebuie strivit în întregime. Nu este doar o înșelăciune a statutului; nu este doar o lărgire necorespunzătoare a domeniului său de aplicare. Este statutul însuși, care servește la blocarea informațiilor cruciale relevante în căutarea răspunderii. Ne-am bucurat să auzim declarația guvernatorului potrivit căreia 50-A nu ar trebui să interzică eliberarea de documente disciplinare.

Dar, în mod clar, nu este suficient. Statutul 50-A a fost folosit mult prea des în trecut și, fără abrogare, va continua să fie folosit pentru a bloca justiția. Când Legislativul va reveni săptămâna aceasta, solicităm membrilor să recunoască momentul, să facă un pas puternic, îndrăzneț și plin de sens în soluționarea acestei probleme sistemice și să abroge rapid 50-A."

Scrisoarea vine acompaniată de o petiție online, care poate fi semnată aici.

Foarte multe persoane publice și-au arătat susținerea pentru manifestul "Viețile negrilor contează", recent făcându-și apariția la proteste Jennifer Lopez, Madonna și Michael B. Jordan.

Citește mai multe despre Ariana GrandeBillie EilishRihanna
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bonnie Pointer, cofondatoarea trupei The Pointer Sisters, a murit la vârsta de 69 de ani

Vestea a fost confirmată de Anita Pointer, sora și colega de trupă a artistei. Găsești mai multe detalii în articol.

Închide