Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Taylor Swift vrea ca monumentele rasiste să fie date jos, în special cel al unui lider Ku Klux Klan

În urma tulburărilor sociale din America, Taylor Swift a luat o poziție tranșantă. Artista s-a alăturat unui grup de activiști ce doresc să dea jos monumentele conducătorilor rasiști. Mai multe detalii în articol.
Taylor Swift

Taylor Swift

Într-o serie de tweet-uri și postări pe Instagram, Swift a cerut în mod special eliminarea statuii lui Nathan Bedford Forrest, general al armatei confederate, dar și lider Ku Klux Klan.

"Ca cetățean al statului Tennessee, sunt dezgustată să vad monumente care celebrează figuri istorice rasiste ce au făcut lucruri rele. Trebuie să schimbăm retroactiv statutul persoanelor care au perpetuat modele monstuoase de rasism, de la <<eroi>> la <<răufăcători>>. Și răufăcătorii nu merită statui. Solicit Comisiei Monumentelor Istorice din Tennessee să ia în considerare implicațiile despre cât de dificil ar fi să continuăm lupta pentru aceste monumente. Când lupți pentru a onora rasiștii, le arăți oamenilor de culoare din Tennessee și confraților săi unde anume te poziționezi și continui acest cerc vicios. Nu poți schimba istoria, dar poți schimba asta", a comunicat Taylor Swift pe social-media.

Taylor Swift nu este singurul nume celebru care s-a implicat în acest demers. Actrița Reese Witherspoon a spus următoarele:

"Trebuie să scăpăm de acest simbol dezgustător al rasismului. Și de orice altă formă a supremației albe în stat. Marele stat Teneessee merită mai mult".

Săptămâna trecută, Comitetul de nume, desemnare și acte private ale statului (Naming, Designating & Private Acts Committee) a respins o ordonanță de a scăpa de statuie. În cadrul votului, toți democrații comitetului au dorit să înlăture statuia, în timp ce fiecare republican, în afară de unul, a votat pentru păstrarea acesteia.

Cu toate acestea, a fost aprobat un proiect de lege care nu îi mai permite guvernatorului statului Tennessee, Bill Lee, să proclame "Ziua Națională Nathan Bedford Forrest", așa cum se proceda tradițional.

Citește mai multe despre Taylor Swift
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Deftones a terminat de înregistrat un album nou și speră că va fi lansat în septembrie - VIDEO

Trupa de metal și-a încheiat munca pentru noul său album. Bateristul Abe Cunningham a spus că LP-ul este în prezent...

Închide