Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Taylor Swift vrea ca monumentele rasiste să fie date jos, în special cel al unui lider Ku Klux Klan

În urma tulburărilor sociale din America, Taylor Swift a luat o poziție tranșantă. Artista s-a alăturat unui grup de activiști ce doresc să dea jos monumentele conducătorilor rasiști. Mai multe detalii în articol.
Taylor Swift

Taylor Swift

Într-o serie de tweet-uri și postări pe Instagram, Swift a cerut în mod special eliminarea statuii lui Nathan Bedford Forrest, general al armatei confederate, dar și lider Ku Klux Klan.

"Ca cetățean al statului Tennessee, sunt dezgustată să vad monumente care celebrează figuri istorice rasiste ce au făcut lucruri rele. Trebuie să schimbăm retroactiv statutul persoanelor care au perpetuat modele monstuoase de rasism, de la <<eroi>> la <<răufăcători>>. Și răufăcătorii nu merită statui. Solicit Comisiei Monumentelor Istorice din Tennessee să ia în considerare implicațiile despre cât de dificil ar fi să continuăm lupta pentru aceste monumente. Când lupți pentru a onora rasiștii, le arăți oamenilor de culoare din Tennessee și confraților săi unde anume te poziționezi și continui acest cerc vicios. Nu poți schimba istoria, dar poți schimba asta", a comunicat Taylor Swift pe social-media.

Taylor Swift nu este singurul nume celebru care s-a implicat în acest demers. Actrița Reese Witherspoon a spus următoarele:

"Trebuie să scăpăm de acest simbol dezgustător al rasismului. Și de orice altă formă a supremației albe în stat. Marele stat Teneessee merită mai mult".

Săptămâna trecută, Comitetul de nume, desemnare și acte private ale statului (Naming, Designating & Private Acts Committee) a respins o ordonanță de a scăpa de statuie. În cadrul votului, toți democrații comitetului au dorit să înlăture statuia, în timp ce fiecare republican, în afară de unul, a votat pentru păstrarea acesteia.

Cu toate acestea, a fost aprobat un proiect de lege care nu îi mai permite guvernatorului statului Tennessee, Bill Lee, să proclame "Ziua Națională Nathan Bedford Forrest", așa cum se proceda tradițional.

Citește mai multe despre Taylor Swift
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Deftones a terminat de înregistrat un album nou și speră că va fi lansat în septembrie - VIDEO

Trupa de metal și-a încheiat munca pentru noul său album. Bateristul Abe Cunningham a spus că LP-ul este în prezent...

Închide