Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Surorile Osoianu cântă un cover inspirat de jocul "The Last of Us Part II", lansat azi

Astăzi este 19 iunie, ziua lansării celui mai aşteptat joc de PlayStation 4 al anului, "The Last of Us Part II". Jocul a debutat cu o iniţiativă inedită a Sony PlayStation România, care a lansat pe YouTube o versiune cover a unei piese din joc. Interpretarea autohtonă se numeşte "Prin valea umbrei morţii" şi este cântată de Surorile Osoianu. Atenţie, clipul cu melodia conţine spoilere din joc.
Surorile Osoianu cover The Last Us Part II Prin Valea Umbrei Mortii

Surorile Osoianu cover The Last Us Part II Prin Valea Umbrei Mortii (foto: Sony Romania)

Odată cu lansarea jocului produs de Naughty Dog, exclusiv pentru PS4 au început să apară tot mai multe coveruri ale piesei "Through the Valley", pe care Ellie, personajul principal o cântă în joc la chitară. Unul dintre aceste coveruri, "Prin valea umbrei morții" este realizat de Surorile Osoianu, ansamblu etnofolcloric alcătuit din 5 membre. Surorile Osoianu s-au născut în satul Horeşti, raionul Făleşti, Republica Moldova. Sunt cunoscute şi drept "cinci voci gemene" şi promovează portul şi muzica tradiţională românească, atât în Republica Moldova, cât şi peste hotare.

Încă din perioada ocupaţiei sovietice, acest ansamblu a contestat regulile şi interdicţiile, cântând pe scenă piese tradiţionale de sărbători, piese de dragoste şi balade. În vara lui 2019 Surorile Osoianu aveau o colaborare cu Subcarpaţi pe piesa "Limba Română", iar clipul oficial a strâns peste 1.28 milioane de vizualizări. Ansamblul a cântat şi în deschiderea celor de la Zdob şi Zbub, dar şi alături de aceştia. În plus, grupul de 5 voci magice a deschis concertul Loredanei din 2013, de la Sala Palatului, care a strâns peste 8000 de oameni.

The Last of Us Part II spune povestea lui Ellie şi Joel, care şi-au găsit o viaţă într-o comunitate rurală din Jackson, Wyoming. Totul se petrece la 5 ani de la acţiunea primului joc, iar un element periculos le distruge pacea personajelor. Ellie porneşte la drum din nou pentru a face dreptate şi a îşi găsi liniştea. Jocul a primit deja numeroase note de 10 de la publicaţiile de specialitate şi a fost apreciat pentru poveste, atenţia la detalii, gameplay şi atmosferă.

Se petrece într-un univers post apocaliptic, după ce Pământul a fost lovit de un virus care i-a transformt pe mulţi oameni în zombie/clickeri. Este o iniţiativă originală cea de a include folclorul românesc într-o imixtiune cu modernitatea unui joc de PlayStation. Sper să mai văd proiecte de genul.

Citește mai multe despre Surorile Osoianu
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
A murit Ian Holm, Bilbo Baggins din "Lord of the Rings" şi actor în "Alien"

Ian Holm a încetat din viaţa astăzi la vârsta de 88 de ani. Actorul a devenit cunoscut tuturor la început...

Închide