Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Steve Vai îşi aniversează ziua de naştere cu o nouă piesă, "Candle Power" - VIDEO

Apreciatul chitarist Steve Vai a împlinit pe 6 iunie 2020 vârsta de 60 de ani şi a dorit să îşi ofere o provocare tehnică de ziua sa. Astfel a lansat piesa "Candle Power", un "trio track" aşa cum îl numeşte artistul şi care îi arată priceperea în a ieşi din zona de confort. Ascultaţi noua piesă şi urmăriţi-l pe Steve în acţiune în clipul din articol.

Publicat

pe

Steve Vai aniversare 60 de ani Candle Power single nou
Steve Vai aniversare 60 de ani Candle Power single nou │ FOTO: Steve Vai

Steve Vai a împlinit 60 de ani şi rămâne unul dintre chitariştii legendari, şcolit de Joe Satriani. Artistul şi-a filmat clipul piesei "Candle Power" la studio-ul Harmony Hut. Odată cu noul single soseşte şi o lumânare aniversară "Candle Power" care se poate cumpăra de pe Vai.com. Acolo se află şi o versiune de înaltă calitate a piesei, pentru cei care au sisteme audio puternice.

Noul track a debutat cu următorul mesaj din partea lui Steve:

Hei oameni buni, Vai aici. Am vrut să mă provoc pe mine însumi la aniversarea a 60 de ani şi am decis să înregistrez un track trio simplu. Mi-am dat câţiva parametri cu care să lucrez. Mi-am spus că voi folosi o chitară în stil Stratocaster, lucru mai greu pentru mine de utilizat decât un Jem. Voi folosi şi un ton curat (neconvenţional pentru mine), fără bară whammy (ca şi cum aş pierde un membru) şi fără pană, doar degete (cu mult în afara zonei mele de confort).

Am avut şi ideea unui tip special de riff, care poate fi cântat doar pe o chitară fără whammy bar. Este o tehnică pe care o numesc "joint shifting". Asta înseamnă că "îndoi" o notă în vreme ce te muţi pe alta şi am vrut să fac această tehnică cu o combinaţie de îndoiri de note cu dublu şi triplu stop, în vreme ce apăsam alte note şi dădeam drumul unor "bend-uri". După ce am făcut câteva experimente am descoperit că asta creează un pasaj cu sunet unic.

Puteţi auzi tehnica pe câteva secţiuni de piesă. Sper că alţi pasionaţi de chitară ambiţioşi pot vedea potenţialul tehnicii şi să o ajute să evolueze.

În septembrie 2019 Steve Vai a lansat o ediţie Blu-Ray a DVD-ului sau live din 2015, "Stilness In Motion", prin casa de discuri proprie Light Without Heat. Acel release se axează pe reprezentaţia dată de Vai la Club Nokia în Los Angeles pe 12 octombrie 2012. Steve Vai a discutat cu fanii în luna mai şi a expus viziunea sa cu privire la supravieţuirea unui artist în această perioadă dificilă de pandemie. Legendarul chitarist ne-a vizitat în 2013 la Arenele Romane, cu o reprezentaţie în cadrul Festivalului ECO Fest.

Muzicianul a urcat şi pe scena Sălii Palatului pe 1 noiembrie 2012, cu un concert în cadrul turneului de promovare a albumului "The Story of Light".

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Concert Steve Vai la Sala Palatului: program și reguli de acces

Steve Vai, unul dintre cei mai influenți chitariști ai scenei muzicale internaționale, se întoarce în București cu un show ce va avea loc la Sala Palatului pe 24 aprilie. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile. Te invităm să le afli.

Publicat

pe

Concertul de la București face parte din turneul "Inviolate World Tour", ce promovează cel mai nou album al artistului. "Inviolate" a fost lansat pe 28 ianuarie 2022.

Steve Vai are la activ trei premii Grammy și 15 nominalizări, alături de zeci de milioane de albume vândute. Muzicianul a început prin a cânta alături de marele Frank Zappa, între 1980 și 1983. Apoi a ales să urmeze o carieră solo, ce i-a adus succesul și admirația fanilor.

Program concert Steve Vai la Sala Palatului:

 • 19:00 - Acces
 • 20:00 - Concert Steve Vai

REGULI DE ACCES

 • Accesul publicului este permis începând cu ora 19:00, iar spectacolul începe la ora 20:00, astfel sunteți rugați să alocați timp suficient pentru drum, parcare, acces, lăsarea hainelor la garderobă, și orice alte activități ce premerg participarea la concert.
 • Accesul în perimetrul evenimentului este permis pe bază de bilet valid. Accesul publicului după ora de începere a spectacolului, așa cum apare tipărită pe bilet, nu este permis. Ușile de acces în sală se vor închide la ora începerii spectacolului, adică 20:00.
 • Accesul copiilor cu vârste peste 2 ani este permis pe baza de bilet și doar însoțiți de unul dintre părinți, posesor al unui bilet valid. Copiii sub 2 ani beneficiază de acces gratuit, dar trebuie să fie însoțiți de cel puțin un părinte, posesor al unui bilet valid. De asemenea, organizatorii recomandă, pentru a înlătura orice dubii, prezentarea la intrare a unui act doveditor al vârstei copilului (copie). Este recomandat să aduceți căști speciale pentru protecția auzului copilului. Volumul puternic poate afecta auzul celor mici. De asemenea, sunteți rugați ca pe toată durata spectacolului să îi țineți pe cei mici în brațe.
 • Deținătorii de bilete pot fi controlați la intrarea în locație pentru a se asigura respectarea regulilor anunțate. Spectatorii sunt rugați să păstreze permanent biletele asupra lor. După ce s-a făcut accesul, spectatorii nu mai pot părăsi incinta pentru a se reîntoarce, decât dacă își achiziționează din nou bilet, însă nu după ora de începere a spectacolului, adică 20:00.
 • Neprezentarea la timp în scopul intrării în sala de spectacole nu dă dreptul la rambursarea biletului sau la utilizarea sa la o reprezentație ulterioară.

Este INTERZIS accesul cu:

 • sticle, conserve, arme, bâte, cuțite, spray-uri, lanțuri lungi, selfie stick, glow stick, obiecte ascuțite, artificii, substanțe interzise (cf. legii 143 / 2000), mâncare sau băuturi de orice fel, obiecte periculoase, obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser), umbrele, aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil), aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale, animale de companie, persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare, consumul de droguri sau de alte substante ilegale în locația unde se desfășoară evenimentul constituie infracțiune și va fi pedepsită conform prevederilor legale în vigoare.

OBLIGAȚIILE PUBLICULUI

 • să respecte măsurile de apărare împotriva incendiilor.
 • să nu introducă sau să nu încerce introducerea în incintă de făclii, artificii, petarde, torțe, recipiente, materiale incendiare ori fumigene, substanțe toxice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant (ori alte asemenea materiale, substanțe sau obiecte), obiecte artizanale și de distracție, pe bază de amestecuri pirotehnice, artificii din categoria "obiecte zburătoare luminoase", pocnitori ori altele asemenea ce pot favoriza producerea și propagarea incendiilor.
 • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afișele, marcajele sau altele asemenea, destinate apărării împotriva incendiilor aflate în incintă.
 • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor aflate în incintă.
 • publicului îi este interzis să dezlipească sau să distrugă reclamele, anunțurile și afișele expuse de organizator în incinta ansamblului construit, precum și să deterioreze, să ridice sau să mute semnele ori indicatoarele amplasate de organizator, pentru facilitarea accesului în incintă, a evacuării persoanelor, a intervenției în situații de urgență sau a celor care semnalează existența unui pericol pentru viața persoanelor.

Bilete concert Steve Vai la Sala Palatului

Mai sunt disponibile online bilete la categoriile C și D, ce costă 169 lei, respectiv 119 lei (+ comisionul de ticketing).

Citește în continuare

Albume noi

Steve Vai a înregistrat un album întreg cu Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne vine după un an excelent, cu un album premiat cu două Grammy-uri, dar recent a fost nevoit să ne dea veşti proaste cu privire la renunţarea la turnee. Acum avem din nou veşti bune şi anume un nou album ar fi la orizont, unul colaborativ cu Steve Vai.

Publicat

pe

Legendarul chitarist a dezvăluit celor de la Eonmusic că are în arhive un album întreg înregistrat alături de Ozzy Osbourne. Steve Vai a înregistrat o serie de track-uri cu solistul Black Sabbath cu ani în urmă. Comentariile au venit în cadrul interviurilor promoţionale pentru noul album Vai/Gash. Fostul membru Whitesnake a compus piesa "My Little Man" de pe albumul lui Ozzy din 1995 "Ozzmosis", deci cei doi nu sunt străini de colaborări.

Osbourne şi-a anunţat retragerea din turnee extinse la început de an 2023, spre dezamăgirea fanilor. Problemele de sănătate sunt cele care îl ţin pe loc pe septagenar, care ar putea urca totuşi pe scenă, dar doar dacă nu implică nişte călătorii complexe şi extinse.

Steve Vai a descris albumul înregistrat cu Ozzy drept unul cu un sound unic. E înregistrat din perspectiva chitaristului, cu accent pe părţile de chitară ritm. Chitaristul a folosit un efect de despărţitor de octave şi astfel discul sună complet inedit. Fostul colaborator al lui David Lee Roth a declarat şi că a fost foarte aproape să devină un membru al trupei lui Ozzy în anii 1990.

Steve Vai va reveni în România în 2023, urmând a concerta la Sala Palatului pe 24 aprilie. Cel mai nou album solo al său este "Inviolate", lansat pe 28 ianuarie 2022. Ozzy nu e străin de colaborări cu nume mari, lansând o piesă alături de Eric Clapton în 2022 şi având şi câteva melodii cu Zakk Wylde şi Jeff Beck pe albumul său de anul trecut, "Patient Number 9". Nu a lipsit nici colaborarea cu fostul coleg de la Black Sabbath, Tony Iommi.

Steve Vai este un chitarist american, compozitor şi producător în vârstă de 62 de ani. Şi-a început cariera muzicală la 18 ani, în 1978, sub tutela lui Frank Zappa. A cântat alături de nume mari, de la David Lee Roth şi Whitesnake la Alice Cooper, Motorhead, Public Imagine Ltd şi Spinal Tap.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Steve Vai revine în România; chitaristul concertează la Sala Palatului

Steve Vai, unul dintre cei mai influenți chitariști ai scenei muzicale internaționale, se întoarce în București cu un show electrizant. Evenimentul are loc la Sala Palatului pe 24 aprilie. Mai multe detalii și informații despre bilete în articol.

Publicat

pe

Concertul de la București face parte din turneul "Inviolate World Tour", ce promovează cel mai nou album al artistului. "Inviolate" a fost lansat pe 28 ianuarie 2022.

"Turneul Nord American a fost excepțional. Eu și trupa ne-am pregătit bine și abia aștept să prezint chitara Hydra fanilor din Europa cu care nu am apucat să mă văd anul trecut. Reacțiile voastre la albumul <<Inviolate>> au fost foarte pozitive și asta s-a văzut în presă, în numărul de bilete vândute și în energia spectatorilor așa că așteptam cu nerăbdare acest turneu" - Steve Vai.

Steve Vai are la activ trei premii Grammy și 15 nominalizări, alături de zeci de milioane de albume vândute. Muzicianul a început prin a cânta alături de marele Frank Zappa, între 1980 și 1983. Apoi a ales să urmeze o carieră solo, ce i-a adus succesul și admirația fanilor.

Muzical, Steve Vai a declarat ca printre artiștii care l-au influențat se numără Jimmy Page, Brian May, Ritchie Blackmore, Jeff Beck, Jimi Hendrix sau Allan Holdsworth.

Steve Vai este unul dintre chitariștii care au luat parte în repetate rânduri la celebrul turneu G3 organizat de Joe Satriani, eveniment care aduce pe aceeași scenă trei chitariști de top ai scenei muzicale.

Bilete concert Steve Vai la Sala Palatului

Biletele se vor pune la vânzare începând cu 20 ianuarie și vor avea următoarele prețuri:

 • Earlybird - primele 200 de bilete din fiecare categorie - Cat A 259 lei, Cat B 199 lei, Cat C 149 lei, Cat D 99 lei
 • Presale - Cat A 279 lei, Cat B 219 lei, Cat C 169 lei, Cat D 119 lei
 • La acces - Cat A 300 lei, Cat B 250 lei, Cat C 200 lei, Cat D 150 lei

La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de ticketing al agenției de bilete.

Citește în continuare

Trending