Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Steve Vai îşi aniversează ziua de naştere cu o nouă piesă, "Candle Power" - VIDEO

Apreciatul chitarist Steve Vai a împlinit pe 6 iunie 2020 vârsta de 60 de ani şi a dorit să îşi ofere o provocare tehnică de ziua sa. Astfel a lansat piesa "Candle Power", un "trio track" aşa cum îl numeşte artistul şi care îi arată priceperea în a ieşi din zona de confort. Ascultaţi noua piesă şi urmăriţi-l pe Steve în acţiune în clipul din articol.
Steve Vai aniversare 60 de ani Candle Power single nou

Steve Vai aniversare 60 de ani Candle Power single nou │ FOTO: Steve Vai

Steve Vai a împlinit 60 de ani şi rămâne unul dintre chitariştii legendari, şcolit de Joe Satriani. Artistul şi-a filmat clipul piesei "Candle Power" la studio-ul Harmony Hut. Odată cu noul single soseşte şi o lumânare aniversară "Candle Power" care se poate cumpăra de pe Vai.com. Acolo se află şi o versiune de înaltă calitate a piesei, pentru cei care au sisteme audio puternice.

Noul track a debutat cu următorul mesaj din partea lui Steve:

Hei oameni buni, Vai aici. Am vrut să mă provoc pe mine însumi la aniversarea a 60 de ani şi am decis să înregistrez un track trio simplu. Mi-am dat câţiva parametri cu care să lucrez. Mi-am spus că voi folosi o chitară în stil Stratocaster, lucru mai greu pentru mine de utilizat decât un Jem. Voi folosi şi un ton curat (neconvenţional pentru mine), fără bară whammy (ca şi cum aş pierde un membru) şi fără pană, doar degete (cu mult în afara zonei mele de confort).

Am avut şi ideea unui tip special de riff, care poate fi cântat doar pe o chitară fără whammy bar. Este o tehnică pe care o numesc "joint shifting". Asta înseamnă că "îndoi" o notă în vreme ce te muţi pe alta şi am vrut să fac această tehnică cu o combinaţie de îndoiri de note cu dublu şi triplu stop, în vreme ce apăsam alte note şi dădeam drumul unor "bend-uri". După ce am făcut câteva experimente am descoperit că asta creează un pasaj cu sunet unic.

Puteţi auzi tehnica pe câteva secţiuni de piesă. Sper că alţi pasionaţi de chitară ambiţioşi pot vedea potenţialul tehnicii şi să o ajute să evolueze.

În septembrie 2019 Steve Vai a lansat o ediţie Blu-Ray a DVD-ului sau live din 2015, "Stilness In Motion", prin casa de discuri proprie Light Without Heat. Acel release se axează pe reprezentaţia dată de Vai la Club Nokia în Los Angeles pe 12 octombrie 2012. Steve Vai a discutat cu fanii în luna mai şi a expus viziunea sa cu privire la supravieţuirea unui artist în această perioadă dificilă de pandemie. Legendarul chitarist ne-a vizitat în 2013 la Arenele Romane, cu o reprezentaţie în cadrul Festivalului ECO Fest.

Muzicianul a urcat şi pe scena Sălii Palatului pe 1 noiembrie 2012, cu un concert în cadrul turneului de promovare a albumului "The Story of Light".

Citește mai multe despre Steve Vai
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
In Flames a re-înregistrat piesa "Clayman", va relansa albumul de acum 20 de ani

Probabil aţi remarcat un trend în ultima vreme ca producătorii de jocuri să lanseze remake-uri şi remaster-uri la titluri clasice....

Închide