Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Steve Vai îşi aniversează ziua de naştere cu o nouă piesă, "Candle Power" - VIDEO

Apreciatul chitarist Steve Vai a împlinit pe 6 iunie 2020 vârsta de 60 de ani şi a dorit să îşi ofere o provocare tehnică de ziua sa. Astfel a lansat piesa "Candle Power", un "trio track" aşa cum îl numeşte artistul şi care îi arată priceperea în a ieşi din zona de confort. Ascultaţi noua piesă şi urmăriţi-l pe Steve în acţiune în clipul din articol.

Publicat

pe

Steve Vai aniversare 60 de ani Candle Power single nou
Steve Vai aniversare 60 de ani Candle Power single nou │ FOTO: Steve Vai

Steve Vai a împlinit 60 de ani şi rămâne unul dintre chitariştii legendari, şcolit de Joe Satriani. Artistul şi-a filmat clipul piesei "Candle Power" la studio-ul Harmony Hut. Odată cu noul single soseşte şi o lumânare aniversară "Candle Power" care se poate cumpăra de pe Vai.com. Acolo se află şi o versiune de înaltă calitate a piesei, pentru cei care au sisteme audio puternice.

Noul track a debutat cu următorul mesaj din partea lui Steve:

Hei oameni buni, Vai aici. Am vrut să mă provoc pe mine însumi la aniversarea a 60 de ani şi am decis să înregistrez un track trio simplu. Mi-am dat câţiva parametri cu care să lucrez. Mi-am spus că voi folosi o chitară în stil Stratocaster, lucru mai greu pentru mine de utilizat decât un Jem. Voi folosi şi un ton curat (neconvenţional pentru mine), fără bară whammy (ca şi cum aş pierde un membru) şi fără pană, doar degete (cu mult în afara zonei mele de confort).

Am avut şi ideea unui tip special de riff, care poate fi cântat doar pe o chitară fără whammy bar. Este o tehnică pe care o numesc "joint shifting". Asta înseamnă că "îndoi" o notă în vreme ce te muţi pe alta şi am vrut să fac această tehnică cu o combinaţie de îndoiri de note cu dublu şi triplu stop, în vreme ce apăsam alte note şi dădeam drumul unor "bend-uri". După ce am făcut câteva experimente am descoperit că asta creează un pasaj cu sunet unic.

Puteţi auzi tehnica pe câteva secţiuni de piesă. Sper că alţi pasionaţi de chitară ambiţioşi pot vedea potenţialul tehnicii şi să o ajute să evolueze.

În septembrie 2019 Steve Vai a lansat o ediţie Blu-Ray a DVD-ului sau live din 2015, "Stilness In Motion", prin casa de discuri proprie Light Without Heat. Acel release se axează pe reprezentaţia dată de Vai la Club Nokia în Los Angeles pe 12 octombrie 2012. Steve Vai a discutat cu fanii în luna mai şi a expus viziunea sa cu privire la supravieţuirea unui artist în această perioadă dificilă de pandemie. Legendarul chitarist ne-a vizitat în 2013 la Arenele Romane, cu o reprezentaţie în cadrul Festivalului ECO Fest.

Muzicianul a urcat şi pe scena Sălii Palatului pe 1 noiembrie 2012, cu un concert în cadrul turneului de promovare a albumului "The Story of Light".

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Steve Vai revine în România; chitaristul concertează la Sala Palatului

Steve Vai, unul dintre cei mai influenți chitariști ai scenei muzicale internaționale, se întoarce în București cu un show electrizant. Evenimentul are loc la Sala Palatului din București pe 24 aprilie. Mai multe detalii și informații despre bilete în articol.

Publicat

pe

Concertul de la București face parte din turneul "Inviolate World Tour", ce promovează cel mai nou album al artistului. "Inviolate" a fost lansat pe 28 ianuarie 2022.

"Turneul Nord American a fost excepțional. Eu și trupa ne-am pregătit bine și abia aștept să prezint chitara Hydra fanilor din Europa cu care nu am apucat să mă văd anul trecut. Reacțiile voastre la albumul <<Inviolate>> au fost foarte pozitive și asta s-a văzut în presă, în numărul de bilete vândute și în energia spectatorilor așa că așteptam cu nerăbdare acest turneu" - Steve Vai.

Steve Vai are la activ trei premii Grammy și 15 nominalizări, alături de zeci de milioane de albume vândute. Muzicianul a început prin a cânta alături de marele Frank Zappa, între 1980 și 1983. Apoi a ales să urmeze o carieră solo, ce i-a adus succesul și admirația fanilor.

Muzical, Steve Vai a declarat ca printre artiștii care l-au influențat se numără Jimmy Page, Brian May, Ritchie Blackmore, Jeff Beck, Jimi Hendrix sau Allan Holdsworth.

Steve Vai este unul dintre chitariștii care au luat parte în repetate rânduri la celebrul turneu G3 organizat de Joe Satriani, eveniment care aduce pe aceeași scenă trei chitariști de top ai scenei muzicale.

Bilete concert Steve Vai la Sala Palatului

Biletele se vor pune la vânzare începând cu 20 ianuarie și vor avea următoarele prețuri:

  • Earlybird - primele 200 de bilete din fiecare categorie - Cat A 259 lei, Cat B 199 lei, Cat C 149 lei, Cat D 99 lei
  • Presale - Cat A 279 lei, Cat B 219 lei, Cat C 169 lei, Cat D 119 lei
  • La acces - Cat A 300 lei, Cat B 250 lei, Cat C 200 lei, Cat D 150 lei

La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de ticketing al agenției de bilete.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2023 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending