Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Rockstadt Extreme Fest 2020 se reprogramează în 2021, la Cetatea Râşnov

Încă un mare festival muzical din 2020 a fost amânat pentru 2021, iar de această dată profilul evenimentului este metal. Rockstadt Extreme Fest 2020 a fost amânat, dar biletele vor fi valabile şi la ediţia de la anul. Locul de desfăşurare rămâne Cetatea Râşnov, iar detalii despre eveniment şi declaraţiile organizatorilor le găsiţi în articol.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2021
Poster Rockstadt Extreme Fest 2021 │ FOTO: Rockstadt

Motivul amânării este evident: pandemia de Covid-19 şi reglementările aflate în vigoare cu privire la numărul de persoane care se pot aduna în spaţii închise sau deschise. Dacă nu ar fi fost aceste oprelişti, festivalul s-ar fi desfăşurat între 5 august 2020 şi 8 august 2020. Lineup-ul anunţat în prima fază includea trupele Kataklysm, The Black Dahlia Murder, Death Angel şi Rotting Christ. Ediția Rockstadt Extreme Fest 2020 a fost reprogramată pentru perioada 5-8 august 2021.

În 2019 lineup-ul a fost unul foarte apreciat de public: Dimmu Borgir, Accept, Six Feet Under, Paradise Lost, Clawfinger, Katatonia, plus mulţi alţii.

Trebuie subliniat şi că festivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat recent ministrul Culturii. Iată mesajul transmis de organizatorii Rockstadt cu privire la amânarea ediţiei a opta a festivalului:

Autorităţile nu oferă răspunsuri cu privire la ce se întâmplă cu festivalurile din vară pentru a putea gestiona mai bine relaţia noastră cu voi şi cu toţi partenerii şi furnizorii. Festivalurile din Europa şi-au reprogramat ediţia din acest an pentru anul următor, fiind nevoite să facă acest lucru ca urmare a deciziei autorităţilor, a anulărilor turneelor trupelor confirmate, a incertitudinii legate de evoluţia pandemiei, a riscului expunerii participanţilor la un mediu favorabil propagării virusului şi a grijii pentru sănătatea participanţilor.

Astfel suntem nevoiţi să reprogramăm festivalul pentru 2021, în perioada 5 – 8 august. Ne bucurăm să spunem că toate trupele care erau confirmate deja sunt deschise pentru o această reprogramare şi vom reveni cu informaţii concrete în acest sens. În plus, vom adăuga şi alte trupe importante în line-up.

Mesajul nostru către vizitatori este acela că festivalul depinde de susţinerea lor. Pot face asta păstrându-şi abonamentul pentru 2021. De asemenea, există opţiunea de a vă vinde abonamentul pe care îl aveţi către o altă persoană, acesta nefiind nominal. Abonamentul poate fi preschimbat în voucher valoric care poate fi utilizat până pe 30 septembrie 2021 pentru servicii şi produse oferite de Asociaţia Culturală REF. Deşi varianta returnării banilor pe abonament nu are titlu de obligativitate pentru noi, putem să facem şi acest lucru, însă doar după ce se încheie festivalul din 2021, până cel târziu pe 1 septembrie 2021.

Au fost actualizate şi preţurile abonamentelor, începând cu 1 iunie 2020:

  • Primele 1.500 de abonamente, nu mai târziu de 15.10.2020 – 400 lei
  • Următoarele 1.500 de abonamente, nu mai târziu de 15.03.2021 – 450 lei
  • Restul de abonamente, nu mai târziu de 05.07.2021 – 500 lei
  • Din 05.07.2021 şi în timpul festivalului – 550 lei

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Katatonia şi Antimatter vin la Bucureşti, la Metal Gates Festival 2023; Avem lineup nou!

Pe 5 mai 2023 organizatorii festivalului Metal Gates din Quantic au dezvăluit un nou val de artişti. Festivalul are loc în septembrie 2023 în Quantic, pe parcursul a 3 zile. Detalii despre noii artişti găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Metal Gates Festival 2023 poster
Metal Gates Festival 2023 poster

Metal Gates Festival 2023 are loc între 28 şi 30 septembrie 2023 în Club Quantic din Bucureşti. Cele mai noi nume de pe listă sunt Batushka, formaţie din Polonia, Arkona din Rusia, dar şi Machiavellian God din România. Vine şi Aeternam din Canada, Drown The Sea şi îi vom putea asculta live şi pe cei de la DinUmbra.

Alte nume foarte mari de pe nouă listă sunt Katatonia, care a mai cântat în România în 2022, la festivalul Way Too Far (împreună cu Within Temptation), dar şi Rotting Christ şi Antimatter, pe care i-am văzut în Quantic cu câţiva ani în urmă. Darvaza şi Shores of Null din Italia completează lista, alături de Khors, Shattered Hope, Remina, Sinnery, Doomas, Pilgrimage, Woe Unto Me şi Ocean of Grief, plus Olympus Mons din România.

Vreau să subliniez de pe această listă numele Remina, care ar trebui să aibă o greutate mare pentru fanii Draconian. Solista proiectului muzical este Heike Langhans, pe care o mai ştim pentru proiectele muzicale, ISON, Lorelei, Light Field Reverie şi pe ultimele 2 albume Draconian drept solista (acum s-a întors Lisa, solista originală).

Katatonia a lansat în 2023 piesa "Opaline", împreună cu videoclipul asociat, sărbătorind debutul noului album, "Sky Void of Stars". Am avut parte şi de un alt single nou, "Birds", după ce în 2022 primisem track-ul "Austerity". Legat de Rotting Christ, relaţia lor cu România e una specială, între multiplele concerte de la noi şi fabulosul cover după "Cine iubeşte şi lasă".

Remina a lansat albumul "Strata" în noiembrie 2022, un LP de ambiental-cosmic doom metal, combinat cu rock alternativ. Vocea lui Heike Langhans e cea care face diferenţa, în vreme ce logodnicul sau, Mike se ocupă de chitara ce sună a post rock.

Abonamentele pe 3 zile au costat 420 de lei până pe 1 mai, vor costa 480 lei până pe 1 iulie şi 540 de lei până pe 27 septembrie.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending