Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Robert Plant, Billie Eilish, Ozzy Osbourne și alți artiști donează obiecte rare unei licitații

Billie Eilish, Robert Plant, Ozzy Osbourne sau Cher se numără printre artiștii care contribuie cu articole rare la o viitoare licitație, ce va va ajuta fundația MusiCares. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant / Ozzy Osbourne / Billie Eilish
Robert Plant / Ozzy Osbourne / Billie Eilish

Brandon Flowers (The Killers), Tony Iommi, Willie Nelson, Barbra Streisand, Depeche Mode, Blake Shelton vor contribui, de asemenea, cu articole "unul și unul" în cadrul licitației. Evenimentul va avea loc pe 9 septembrie și va fi găzduit de Julien's Auction.

Deși lista obiectelor nu a fost încă dezvăluită, unii artiști au apelat la rețelele de socializare pentru a-și prezenta donația. De exemplu, Robert Plant a atașat pe contul personal de Twitter linkul licitației, acompaniat de mesajul:

"Iubesc chitara la care am exersat timp de 55 de ani în dormitorul meu".

În luna martie a acestui an, fundația MusiCares și Academia Națională de Arte și Științe pentru Înregistrare au înființat Fondul COVID-19 pentru a ajuta membrii industriei muzicale care au nevoie financiară în timpul pandemiei coronavirusului.

"Anulările evenimentelor sunt la un nivel nemaivăzut și, prin urmare, situația necesită o soluție fără precedent. Mulți oameni din industrie sunt acum în criză, fără să știe ce le rezervă viitorul sau se chinuie să facă față situației comerciale actuale. Solicităm întregii industrii să fie lângă noi pentru a sprijini muzicienii, artiștii și profesioniștii care sunt baza și viitorul comunității noastre muzicale", a declarat Harvey Mason Jr, președintele și directorul general interimar al Academiei.

Recent, peste 75 de muzicieni și compozitori au anunțat că vor participa la un eveniment caritabil digital, intitulat "Soundtrack of Our Lives: A Celebration for the Community Film and TV Music". Livestream-ul va avea loc pe 25 iunie pe YouTube sau pe soundtracklives.com, iar donațiile se vor duce către fundația MusiCares.

Comentează

Muzică și film

Barbra Streisand va lansa un nou single, pe coloana sonoră a serialului "The Tattooist of Auschwitz"

Barbra Streisand are multe premiere şi realizări în cariera sa, dar e doar la prima piesă originală creată pentru un serial TV. E vorba despre producţia SkyShowtime "The Tattooist of Auschwitz", iar detalii despre serial aveţi mai jos.

Publicat

pe

Barbra Streisand The Tattooist of Auschwitz
Barbra Streisand The Tattooist of Auschwitz │ FOTO: SkyShowtime

Noua piesă este intitulată "Love Will Survive" şi este prima înregistrare semnată Barbra Streisand pentru un serial TV. Va fi lansată global de către Columbia Records pe 25 aprilie 2024. Serialul "The Tattooist of Auschwitz" debutează în exclusivitate pe SkyShowtime pe 7 iunie. "Love Will Survive" este compusă de Hans Zimmer, dublu câştigător de Oscar şi omul care şi-a pus amprenta pe sound-ul unor fenomene cinema ca "Gladiatorul", "Interstellar", "Inception", "The Dark Night" sau "Dune".

Barbra Streisand declară:

"În prezent ne confruntăm cu o escaladare a antisemitismului în întreaga lume, de aceea am vrut să cânt "Love Will Survive" în contextul acestui serial, ca o modalitate de aducere aminte a celor șase milioane de suflete care s-au pierdut cu mai puțin de 80 de ani în urmă. Și, de asemenea, să spun că și în cele mai întunecate vremuri, puterea iubirii poate triumfa și rezistă."

"The Tattooist of Auschwitz" spune povestea lui Lali (Jonah Hauer-King), un evreu slovac care a fost deportat la Auschwitz-Birkenau în 1942. În acest lagăr de concentrare unde au fost uciși milioane de evrei în timpul Holocaustului. În distribuţie se află Harvey Keitel, Melanie Lynskey, Jonah Hauer-King, Anna Próchniak și Jonas Nay.

Lali este distribuit în lagăr în secţiunea de Tatuatori, responsabil cu imprimarea numerelor de identificare pe braţele prizonierilor. Aşa începe o poveste de dragoste cu Gita, în ciuda ororilor din jur. 60 de ani mai târziu îl găsim pe Lali jucat de Keitel, la 80 de ani, care o întâlneşte pe Heather Morris, scriitoare şi decide să îşi spună povestea lumii.

Citește în continuare

Albume noi

Billie Eilish lansează albumul "Hit Me Hard and Soft"

Billie Eilish se pregătește să-și delecteze fanii cu o nouă serie de piese, adunate într-un album de studio. Materialul se numește "Hit Me Hard and Soft" și urmează să fie lansat pe 17 mai.

Publicat

pe

Billie Eilish la Premiile Oscar 2024
Billie Eilish la Premiile Oscar 2024 │ FOTO: captură YouTube / Billie Eilish

"Hit Me Hard and Soft" a fost scris de Billie Elilish împreună cu fratele și colaboratorul său, Finneas, care a și produs albumul. Pe lângă faptul că va fi disponibil pe toate platformele digitale, materialul va beneficia și de o lansare fizică, sub formă de casetă, CD și vinil, dar și articole de îmbrăcăminte cu noul album. Toate produsele sunt create din materiale 100% reciclabile.

Deși precomenzile sunt deja deschise, fanii artistei sunt nevoiți să aștepte până pe 17 mai pentru a asculta noile melodii. Eilish a spus că nu are de gând să lanseze niciun single pentru că "Hit Me Hard and Soft" este menit să fie ascultat de la început până la sfârșit ca un întreg.

"Hit Me Hard and Soft" marchează cel de-al treilea album al lui Eilish de până acum, după "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" (2019) și "Happier Than Ever" (2021). Anul trecut, cântăreața de 22 de ani a contribuit la coloana sonoră a filmului "Barbie" cu piesa "What Was I Made For?". A obținut premiul Oscar pentru "Cel mai bun cântec original", a doua oară când Eilish și fratele ei, Finneas, au câștigat la această categorie.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare

Trending